Finn Jarle Sæle: Ny seier for staten mot bloggeren som æreskjelte pastor Torp

Statsadvokaten i Oslo har igjen vunnet en viktig seier i kampen mot nett-trollfakter, æreskjelling og karaktermord
av alle slag. Det er interessant at staten har ført saken for pastor Torp av prinsipielle grunner. Denne dommen mot uthenging på nett får presedens og klargjør presseetikken. Hensynsløs media-adferd, utskjelling og karaktermord går ikke inn under ytringsfriheten. Bloggeren ble først enstemmig dømt i Oslo Tingrett den 25. januar 2016 for å ha krenket pastor-paret
Jan-Aage og Aina Torp gjennom mer enn fire år. Men bloggerens forsvarer, Brynjar Meling, anket dommen til Borgarting Lagmannsrett. Retten godtok å behandle lovanvendelsen, men ikke bevisførselen og skyldspørsmålet. På fredag tapte bloggeren også ankesaken i Borgarting lagmannsrett. På nytt en enstemmig dom.
I 2014 ble han anmeldt av pastor-paret for gjentatte ganger å ha kalt Torp for psykopat, narsissist og horkarl. Dette hadde pågått over lang tid og i hundrevis av blogginnlegg.
Oslo Tingrett dømte bloggeren for overtredelse av straffeloven § 390 a til en bot på 12 000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager – «for ved plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred». Hans advokat, Brynjar Meling, mente at nevnte paragraf ikke rammer blogginnlegg, men er ment å beskytte mot direkte henvendelser, for eksempel gjennom telefon eller tekstmelding, og ville derfor ha ny behandling i Lagmannsretten. –Les resten av Finn Jarle Sæles leder her  http://kristenkoalisjon.no/uttalelser/les1/article/1420617

Blogger raser mot Norge i dag og redaktør Finn Jarle Sæle

Den straffedømte bloggeren raser nå både mot redaktør Finn Jarle Sæle og avisen Norge i dag og mener at avisen og redaktøren lar seg bruke av mørke krefter. Selv om bloggeren ennå har et lite halmstrå i sin anke til høyesterett, er det lite trolig at anken i det hele tatt vil bli behandlet av landets høyeste domstol, da verken lagmannsretten eller tingretten vurderer dette til å være en viktig prinsipiell sak. Dersom høyesterett skulle forkaste bloggerens anke er saken i realiteten over, og pastor Torp kan da feire seieren over det Finn Jarle Sæle i sin side 5 kommentar slår fast er «sjikanøs og trakasserende personforfølging av Torp». Inntil videre er dommen ikke rettskraftig og i løpet av relativt kort tid vil vi få svar på om bibellærer Christensen virkelig vil få prøvd sin sak for Norges høyeste domstol.

19 tanker om “Finn Jarle Sæle: Ny seier for staten mot bloggeren som æreskjelte pastor Torp

 1. Finn Jarle Sæle skriker, skråler og opptrer som en furten unge.
  Da over at han ikke får pressestøtten som han mener han har krav på.
  Skjønner godt at han ikke får pressestøtten etter å ha lest dette!

  • “Finn Jarle Sæle skriker, skråler og opptrer som en furten unge.”
   På deg selv kjenner du andre.

  • Du hadde et par poeng i saken din mot Sæle, men jeg tror du hadde tjent på å dempe ordlyd som “lar seg bruke av mørkets krefter, og taler usant om meg og den Himmelske blogg!” Sæle skriver det han mener, og det må være legitimt Jan Kåre. Greit at du er uenig i Sæles meninger. Hva skriver Sæle i sin artikkel som ikke er sant, med unntak av at han ikke nevner at dommen ikke er rettskraftig

  • Og alt i denne saken dreier seg nå om kun en ting Kjell Andersen, noe som Finn Jarle Sæle ikke har fått med seg.
   Det er hvordan Norsk Høyesterett sier og mener.
   Blir det frikjennelse, ny sak eller at dommen fra Borgarting lagmannsrett står?
   Alt utenom det er uvesentlig!

 2. Gratulerer med dagen alle sammen:-)
  Jeg takker for komplimentet, Jan Kåre. Og for å være ærlig, så liker heller ikke jeg Finn Jarle Sæle. PS! Visste du at sønnen er en svindler av rang?
  https://no.wikipedia.org/wiki/Finn_%C3%98rjan_S%C3%A6le

  Han har vært delaktig i alt som er av pyramidespill i Norge de siste 15 årene…

  Og her er datterens engasjementer;
  https://www.ba.no/multimedia/sales-datter-driver-sjekkested-pa-nettet/s/1-41-1111177

  PS! Hun er sikkert også gjengiftet, minst 1 gang…

 3. Braut, disse menneskene føyer seg bare inn i rekken til andre karismatiske kristne både i innland og utland.
  Cho, Prince, Ekman og alle andre er kjeltringer som opptrer i Guds navn!

  Men ankeskrivet til Brynjar Meling er jeg overbevist var så godt, at saken kommer opp for Norsk Høyesterett!

  Og Herren er med også, da blir det frikjennelse på meg skal du se!

 4. Dette er et klassisk senarie som har mange paraleller i kristendommens historie. De liberale kristne jubler over at “staten” gir deres kritikere munnkurv. At en høyesterettsdom vil skape presidens som kan begrense deres yttringsfrihet spiller ingen rolle bare de kan skjerme seg selv for berettiget kritikk. “Gammeldags kristendom” med fokus på synd og omvendelse er “out” likevel.

  Yttringsfriheten står for fall. Staten har sammen med den politiske venstresiden har kjempet for dette lenge. Og når de som påberoper seg å være “Jesu etterfølgere” selv blir med på dette så sier nok det noe om hva vi kan vente oss i tiden som kommer.

  Hva Bibelen sier spiller ingen rolle lenger. De fleste følger etter i de samme spor som statskirken har gått.

  Jeg spør som så mange har spurt oppgjennom tidene. Hvordan kan folk bli så blinde?

  • Dette handler ikke om gjengifte blandt folk flest og blandt forkynnere. Jan Kåre Christensen godtar begge deler.
   Dette handler om Jan Kåre sitt mangeårige hat mot Torp etter at Torp først gikk i mot incest og utukt i kristne menigheter for deretter å nekte Jan Kåre å tale i sin menighet. Dette var lenge før Torp skilte og giftet seg på nytt.

 5. Jan Kåre, jeg misliker Sæle som står frem som en helgen, og dømmer nord og ned i hytt og pine, mens han tydeligvis ikke kan holde orden i eget hus!
  At datteren driver nettdatingside på nettet, også for homofile, og sønnen har vært i søkelyset de siste 15 årene, for svindel og pyramider, er relevant for hvordan kristen-Norge ser på Finn Jarle Sæle, syns jeg.

  • Jeg har ikke funnet bevis for at de har gjort dette, Christensen. Så her fabler du fælt, du som omtrent aldri snakker sant.

   Det er dog sant at du har brukt mye krefter på å oppløse et annet ekteskap (enn ditt eget) da en slik skilsmisse tjente ditt hat og misunnelse best. Dette etter at den du hatet og hatet gikk ut mot incest og utukt i kristne menigheter.
   Og du gjorde alt du kunne for at hans ekteskap ble oppløst. Og med dette skadet du dette ekteparets barn i stor grad.

   Du har selv sagt at det ikke gjør deg noe hvis dine hatefulle uthenginger av x andre mennesker har medført at deres barn har blitt mobbet. Noe mange barn har blitt.

   Hvordan det er for dine egne barn å leve med en far som bruker sin tid på å, under fullt navn, opptre som en terroriserende suppegjøk på nettet, kan man bare gjette seg til. Dette er også en form for barnemishandling. Det er under enhver tvil at de eneste gangene du bryr deg om dine barn er når du kan bruke dem mot andre. Da er du plutselig en “omsorgsfull” far.

   Så din sti er nok en svinesti, Jan Kåre Christensen. Om andre har tatt igjen, har de som din advokat har selv skrevet det, handlet i “rettferdig harme”. Noe som i følge din advokat er lovlig. Så du har ingenting å klage på hvis noen har kalt dine barn for det og det.
   Men jeg kan ikke se at noen har gjort det. Du, derimot…..

 6. Jeg kan ikke se at disse har angrepet barna til noen.

  Du derimot har forrådt dine egne barn ved å fremstå som en suppegjøk på nettet og deretter i aviser. Og ingen av dine barn har gitt deg noen støtte. Noe som er naturlig i rettssaker.

  Hvem er det som har angrepet dine barn, Jan Kåre Christensen ? Jo, det er deg det. Deres egen far. Er du ikke stolt av deg selv, “far” ?

 7. Jan Kåre; jeg har aldri skrevet noe som helst om eller til dine barn. Jeg vet ikke hvem de er en gang?

  TIPS!
  Det forventes at du stiller opp som det store trekkplasteret på årets rakfiskfestival
  i Valdres:

  Her er et bilde av den nye fruen min. Hun var med på fjorårets festival, og som du ser poserer hun her med en høyst middelmådig rakfisk, som jeg tok på stang. Jeg når deg ikke en gang til anklene i rakfisk-fiske, Jan Kåre:-)

  http://www.hytteavisen.no/getfile.php/2441666.973.tcbvarueeb/rakfisk+2013.jpg

  • Du skriver imot Finn Jarle Sæle sine barn.
   Han løfter opp sine barn og hegner om de, selv om det ser ut som han har apekatter til barn.

   Torp som har verdens herligste barn, oppfører seg som en kujon over dem!

   Kan du forstå det Braut?

   Ikke jeg, men vi har noe å lære av Sæle i hvert fall!

  • Du skriver imot Finn Jarle Sæle sine barn.
   Han løfter opp sine barn og hegner om de, selv om det ser ut som han har apekatter til barn.

   Torp som har verdens herligste barn, oppfører seg som en kujon overfor dem!

   Kan du forstå det Braut?

   Ikke jeg, men vi har noe å lære av Sæle i hvert fall!

 8. Nei, Jan Kåre, jeg skriver ikke mot Sæles barn, men mot Finn Jarle Sæle. Han har ikke mailadresse, men jeg har tidligere skrevet til Bjarte Ytstebø, og bedt ham ta et oppgjør med Sæles mildt sagt hykleriske og dobbelmoralske oppførsel. Han og kona er så utrolig prektige, og dømmer knallhardt i øst og vest. Og det er et paradoks, all den tid deres to barn har valgt en livsstil og en måte å tjene penger på som i beste falle er kristent og moralsk totalt forkastelig.
  Sønnen har i 15 år tjent seg søkkrik på andres ulykke, gjennom opprettelse av utallige pyramide-selskaper.
  Og datteren med tvilsom nettdating, også for homofile!

  • Her er hans mobil nummer Ansgar Braut 93441042
   Jeg har snakket med han flere ganger og han bærer et iinderligg hat til meg og den Himmelske blogg da vi avslørte han at han ikke snakket sant angående flere ting.
   Bl.a. et bilde av Torp.
   Du kan helt sikkert få mail adressen hans hvis du ringer!
   Men ikke forvent å få respons, han er en frafallen i mine øyne!

 9. Når vi først er inne på dette med barn, Jan Kåre Christensen. Ville det ikke være en god ide at du selv tok deg av dine egne barn istedet for å dra dem og deres navn gjennom gjørma slik du har gjort i mange år ? Dette istedet for å snakke om Torp og Sæle sine barn. Barn som har det bedre enn dine barn.

  Dine barn har ikke en eneste gang støttet deg. De har tatt avstand fra deg og de grøsser sikkert ved tanken på det du holder på med her i Søkelys og i din blogg.

  Det er veldig leit når barn skammer seg over sin far og tar avstand fra han. Slik dine barn gjør. For det er naturlig at barn støtter sin far i rettssaker med mindre deres far enten har mishandlet dem eller gjort noe usigelig skammelig dumt.
  Dine barn støttet ikke deg i de to rettssakene. Det sier alt.

  Til en forandring kan du nå, ettersom saken neppe kommer opp i høyesterett, behandle dine egne barn med respekt og kjærlighet. Så slipper dine barn å skamme seg over deg.

  Og jeg er glad for at jeg har en far jeg ikke skammer meg over. Andre steder i Norge sitter dine barn og skammer seg over deg, Jan Kåre Christensen.

Det er stengt for kommentarer.