Filadelfia Kristiansand: Gjeldskrisen er løst

«Bekreftet løsning for Filadelfia konsernet», heter det i meldingen. Det vises til at «Eksterne partnere» nå bidrar til en «helhetlig løsning sammen med de lokale finanskreditorene». For kort tid siden kom de siste bekreftelsene på en samlet økonomisk løsning som sikrer Filadelfia-konsernet videre. Avtalen som ga Filadelfia konsernet et amnesti i forhold til betjening av sine finanskreditorer, utløp 31.desember 2021. Avtalen ble ikke akseptert forlenget. Det har vært jobbet intenst de siste ukene for å få til løsninger. Gleden er derfor nå stor over at eksterne partnere har bidratt med kapital, og de lokale finanskreditorene frafaller krav, slik at det nå er mulig å betjene første prioritets panthaver videre.

Vi er svært takknemlig til kreditorene for den forrige avtalen, den gjorde det mulig for oss å drifte gjennom et krevende år med pandemi. Det har vært krevende å skulle kombinere utvikling av nye forretningsområder, i helt nye fasiliteter, parallelt med den veksten og utviklingen som er skapt i menigheten. Vi er svært takknemlig for de partene som nå har bidratt til en løsning, samtidig som det smerter oss at vi ikke har klart å stå ved alle våre forpliktelser. Vi er og svært takknemlig for alle som har bidratt med små og store gaver, tidligere og nå. Dette er til stor oppmuntring og hjelp, samtidig som vi ser med alvor på den oppgaven som ligger foran oss med å skape en bærekraftig drift. Ytterligere detaljer om løsningen kan vi på nåværende tidspunkt ikke offentliggjøre, heter det i en pressemelding fra pinsemenigheten i Kristiansand. Dermed ser det ut til at menigheten ikke mister sitt lokale i denne omgang.

5 tanker om “Filadelfia Kristiansand: Gjeldskrisen er løst

 1. Dette er et vitbesbyrd som viser verden at kristne mennesker ikke har mer økonomisk gangsyn enn ikke-kristne..
  Hva er det med kristen virksomhet og penger???

 2. Skal medlemmene nå gjøre en tiende- og gavedugnad 7. år på rad? En merkelig måte Guds rike drives på her i Norge? Er det Jesus selv – eller er det bakkemannskapet hans som har bestilt dette Shoppingsenteret? Medlemmer gir inn millionbeløp i kollekter – som brukes til cafeer, velværesenter, hotellsenger, utleieleiligheter og business på Q42?

  Mens kongressenteret driver med skjenking av alkohol til sluttete lag, prideflagget vaier inne i bygget, boksestevner arrangeres, så er det ingen som vet hva pengene brukes til – annet enn til å betale lønninger til direktører og avdelingsledere, styrehonorarer, og millionrenter og avdrag til banken.

  De innleide hjelpepastorene fra pinsebevegelsen er vel knapt vitende om, at dette bygget er tuftet på profetier og tungetale under brennhete bønnemøter på Visjon-Norge med amerikanske dollarpredikanter i spissen.

  Filadelfia Kristiansand åpner dørene for den falske profeten Jan Hanvold!

  Denne artikkelen er skrevet og lagt ut mandag 9. juni 2014. jeg advarte imot dette for så lenge siden, skremmende.

  https://blog.janchristensen.net/2014/06/nr-818-filadelfia-kristiansand-apner.html

 3. Jeg tror du tillegger Jan Hanvold litt for mye makt og innflytelse!
  Mener du at det går dårlig med alle organisasjoner/menigheter som har sendinger på Visjon Norge? Disse samarbeider ikke nødvendigvis med Hanvold, de har bare kjøpt sendetid på kanalen. For å spre evangeliet til noen som liker deres stil.
  Avisa Norge Idag har økte opplagstall å vise til, og de har til og med samarbeid med Hanvold!
  En pinsemenighet i nærheten av meg har ønsket seg et større og mer sentrumsnært lokale. De kontaktet kommunen med et forslag om at bygget skulle inneholde bibliotek og kulturhus. Et flerbrukshus for hele kommunen. Ideen var at kommunen skulle være med å spleise på byggekostnadene.
  Det ble for dyrt for en slunken kommunekasse, så ideen er lagt på is.
  Det er tydeligvis veien å gå for menigheter som ønsker nytt lokale. Altså å finne spleisepartnere.

Det er stengt for kommentarer.