Alle tegn peker på at Russland slår til og det svenske forsvaret øker beredskapen og sender soldater til Gotland

“Nå peker alle tegnene mot at Russland sender inn styrkene
I en uke har hektisk diplomati og møtevirksomhet forsøkt å dempe spenningen på grensen mellom Russland og Ukraina. Ekspertene tror ikke forsøket har lyktes, og mener vi nå er nærmere en væpnet konflikt,” skriver VG fredag. Mye kan tyde på at VG får rett. Konflikten mellom Russland og NATO alliansen er uløst tross “samtaler” og verken NATO eller Putin viser tegn til å gi etter.  Mange røster har advart om at krigsfaren i Øst er reell og økende og Russland har gjennom å utplassere over 100 000 soldater med tungt utstyr svidd av store summer på sitt høyt politiske spill og en ynkelig tilbaketrekking uten å ha oppnådd innrømmelser fra NATO vil ydmyke Putin på hjemmebane

Spenningen mellom Russland og Ukraina som delsvis støttes av NATO alliansen er nå svært intens og fredag ble det kjent at Ukraina i dag har vært utsatt for en omfattende dataangrep som har tatt ut statlige nettsider. Sjansene for at Russland sender sine militære styrker inn i Ukraina er nå større enn noensinne, og de mislykkede samtalene i Geneve var kanskje siste sjanse for å unngå krig. Også Sverige føler på krigsfrykten og har nå sendt militære styrker til Gotland etter at det er kjent at Russland har økt sitt militære nærvær i Østersjøen. Den svenske forsvarsministeren kan ikke utelukke at Sverige vil bli angrepet av russiske militære styrker. For Russland er ikke denne konflikten en konflikt med Ukraina, men med Nato som blir stadig mer aggressivt og opererer stadig nærmere Russland. I går ble det kjent at Danmark stiller fire F-16 fly og et marinefartøy til disposisjon for NATO styrkene i Russlands nærområder. Mange frykter at en krig i Europa er på trappene og slik rapporterer Paul Mills til sine følgere om den truende konflikten som kan komme til å bli den tredje verdenskrig i Europa.

https://www.youtube.com/watch?v=wYJdPUKbUd0

11 tanker om “Alle tegn peker på at Russland slår til og det svenske forsvaret øker beredskapen og sender soldater til Gotland

 1. Det ser ut for at Putin ønsker å gjenopprette Soviet-Unionen. Den som heier på Putin, er Xi jinping. Når NATO er opptatt med Russland og Ukraina, ser Xi jinping muligheten til å occupere Taiwan.

  • Ja. Nå er den farlige Trump vekk og fredstiden og velstanden under Trump er erstattet av matmangel og truende krig.
   Den globale elite setter folk opp mot folk og riker mot riker, slik Jesus sa ville skje, og Joe Biden og demokratene var riktig valg.
   Derfor jukset de med stemmesedlene slik at de ble kvitt Trump som ikke var for deres agenda med Parisavtaler, klimatøv osv osv.
   Trump feilet da han fikk Koronaviruset i fanget.
   Der skulle han tatt helt andre valg.
   Det var på en måte Donald Trumps eksamen og han strøk.
   Så fikk vi Biden i stedet og når Biden tok makten åpnet Lammet det andre segl og vi begynte å høre krigstrommer og drønn av hovslag.
   Mange kristne tror de skal bli bortrykket før alt dette skjer, men tar feil. Endel kristne anført av før-trengselsbortrykkelses profeten Renee Moses tror at menigheten blir bortrykket søndag 16 januar.
   Alle disse som tror de skal slippe unna trengselstiden vil bli lurt av falsk teologi.

   4
   3
 2. Det som nå skjer er uhyre interessant for en gammel K-offiser. Russerne utøver nå det man kan kalle god gammeldags taktikk – man vet ikke hva denne militære stormakten vil foreta seg. Ukraina er et fattig land : Jeg tror ikke at Russland har noen interesse av å invadere hele landet – kan hende bare Donbass-området. Da er Norge mye mer interessant for dem – en rik olje / gass leverandør som konkurrerer om gassleveranser til Europa. Kommer det et angrep mot Norge / Sverige : Så er nok dette koordinert med Kina. Trolig vil Kina invadere Taiwan samtidig som Russland vil angripe her i Norden. Da får president Biden / Jens Stoltenberg en tofrontskrig å hanskes med – og to militære stormakter som sine fiender.
  Noen svenske soldater samt en generalløytnant – som lusker rundt med sine håndvåpen i havnen i Visby , Gotland : Skremmer nok ikke Ivan. Det svenske forsvaret er enda mer avviklet enn det norske.

  • Putin sikler etter norsk olje, norsk gass og norsk kraft,
   Norge er som en saftig biffkake for Russland og Putin og hans generaler vet at det norske forsvaret ikke klarer mer enn høyst 24 timer før vi er slått ut.
   Et russisk militært angrep mot Norge, invasjon i nord og et raskt angrep på Sverige og Norge passer med profetien “Dom over Sverige. Kraftig NATO bombing ved hjelp av det franske flyvåpenet av kystbyer i Sør-Norge for å hindre Russland fra å utnytte disse til sin fordel passer med Lebesbymannens store krigssyner fra 1907. Det norske forsvaret er bygd ned og tilfluktsrommene er gjemt og glemt gjør at det er få steder å søke beskyttelse. Jeg tror det er fornuftig å ha preppet for dette som kommer. Den store trengsel er kommet over oss, og det vil bare bli verre og verre. Kanskje vil bør skaffe oss norsk-russisk ordbok slik at vi kan kommunisere med våre nye ledere og deres personell på bakken.
   Putin har respekt for trosfriheten så vi skal ikke bekymre oss for forfølgelse dersom Russland invaderer Norge.
   Norge har brukt sin frihet til å velge bort Gud og erstatte Guds lover med all slags gudløshet. Det vil være lønn som fortjent over en ond og ugudelig slekt.

  • Ja , Arnt
   To store NATO-hangarskip er på vei nordover mot oss – så det er nok flere som øyner en mulig invasjon her. Russisk er et vanskelig språk for oss å lære. Det nytter ikke bare med : njet , da , pravda og zapad . Om russerne vil : Så er hele Norge hærsatt i løpet av 24 timer. Men vi må se til de lyse sidene : Kan hende vil el-strøm bli billigere når en russisk utsending overtar her. Jeg tar det hele med stor ro. A-våpen blir nok ikke brukt – idet russerne ikke selv bli utsatt for sekundær-stråling når de kommer inn i vårt land.

  • Jeg har sjekket litt i dag – lørdag. Det er nå seks russiske marinefartøy inne i Østersjøen. De tre siste som ankom dette farvannet er de svære landgangsfartøyene av ” Roputsja ” – klassen.
   Disse tre har gått fra Kola , langs norskekysten og inn i Østersjøen. Hver av dem kan laste hele 450 tonn og har en dekksflate på 650 m2. De er nok ikke tomme – trolig hyser de både pansrede kjøretøy og soldater. En stor drone ble observert siste døgn nær atomkraftverk i Sverige. Selvsagt vil russerne slå ut el-strøm i landet før et evt. angrep. Men : ” La dere ikke skremme … “.

  • Oppdatering lørdag 15.01. kl 1800 :
   Det er nå seks russiske landgangsfartøy i Østersjøen. Fem av disse kan hver ta et kompani på kring 150 soldater samt 10 pansrede kjøretøy. Men alarmen i Sverige gikk da de oppdaget at Russland sendte inn et svært landgangsfartøy ( Ivan Gren-klassen ) som kan ta en hel bataljon soldater ( 750 ) samt 13 stridsvogner og andre pansrede kjøretøy.

 3. Det er skremmande å tenkja på at krigskrig og fly vil innta Norge.
  Eg levde ikkje då tyskarane spaserte oppover Karl Johan.
  I GT les me om dette. Israel hadde spotta Gud og gitt blaffen i å halda lovene hans. Difor sendte han Nebukadnesar til landet. Utan nåde vart jødane slakta ned.
  Etter over 70 år med fred er Norges befolkning ukjent med slike vonde ting.
  Straumpris og bensinprisar vert bagatellar når frykt for framtida vert reell.

 4. Her var det mange antagelser og kanskje-dersom-hvis-om…
  Det er en mulighet at Putin bare ønsker å kontrollere deler av Øst-Ukraina, altså Donbass-området. Vi får håpe på det.

 5. Til Kikki

  Det ser ut for pinseteologien/Dfef, kan være feil forståelse. Fra jeg begynte på troens veg for
  mange år siden, har det fra talerstolen vært hevdet av flere(de fleste) at Jesus henter sin før 7 årsperioden starter, kort sagt, får vi oppleve 3. verdenskrig, har de kjente evangelister og bibelgranskerne fra frikirkelige forsamlinger tatt feil.

  • Pinsebevegelsen har hatt feil lære her.
   Denne læren som mange har trodd på, kan bli ei sovepute for lunkne hellige. Den hindrer nemlig kristne i å gjøre seg forberedt og være rede for krisetider og prøvelser.
   Det kan føre til at troens folk vil føle at Gud svikter dem når de må gjennomgå vanskeligheter for Kristi skyld under den store trengsel.
   Det er alvorlig dersom denne lære fører til at folk går fortapt fordi de føler at Gud svikter dem i nødens stund.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.