Filadelfia i krise: Har ikke penger til å betjene lån: Risikerer å miste Q42

Filadelfiamenigheten i Kristiansand er i krise. Menigheten har ikke penger til å betjene lån og risikerer å miste Q42, melder avisen Fædrelandsvennen. Fra før er det kjent at to av menighetens pastorer har trukket seg. Mange i pinsemenigheten har vært kritisk til prosjektet og har tidligere sagt at menighetens ledere har vært stormannsgale og tatt seg og menigheten vann over hodet med å bygge for flott. Det er Fædrelandsvennen som onsdag kveld melder at Filadelfia menigheten i Kristiansand er i krise og at de risikerer å miste alt de har bygd seg.

Filadelfia er i finansiell krise. Det ikke penger til å betjene gjelden, og nå har hovedkreditor Eiendomskreditt AS mistet tålmodigheten Les saken fra Fædrelandsvennen (betalingsmur)

10 tanker om “Filadelfia i krise: Har ikke penger til å betjene lån: Risikerer å miste Q42

 1. Stormannsgalskap representerer et sikkert tegn på at et religiøst samfunns ledelse har forlatt sine medlemmer – for ikke å si Bibelen. Se bare på Vakttårnet, der ledelsen i USA har tusket til seg sentralisert eierskap til absolutt ALLE “Rikets saler” og avdelingskontorer som de nå selger ut i hopetall for å finansiere en helt ny giga-by med gigantslott i USA.

  Tilbake lokalt worldwide sitter lokale menigheter ribbet for sine selvbygde og egenfinansierte møtelokaler de har spinket og spart til. Var forresten artig å se på YouTube deler av ledelsen i USA – som har avgitt “fattigdomsløfte” – på fersken i kirketiden filmet i en naboby der han kjøpte en kasse med det aller dyreste whisky-produktet som han skrøt voldsomt av.

  Hykleriet er totalt! Og det er ikke vanskelig å finne bøttevis av motbilder til sadukeerne og fariseerne som Jesus fordømte.

  4
  1
 2. Jeg mistenker at det finnes en slags åndelig sammenheng. Det er kanskje med mange ledere i pinsebevegelsen som det var med Samson. Han visste ikke at Herren hadde forlatt ham. Men medlemmene registrerer det kanskje og da forvitrer vel hele grunnlaget for trossamfunnet. Kanskje har utviklingen gått for fort, slik at vanlige folk, ofte eldre, ikke har fulgt med på ledernes “modernisering” av kristendommen?

  Mange mener vel at vilkårlig tolkning av Bibelen kan være årsaken til forfallet. I stedet for å ta den bokstavelig lager man en litt mer “ullen og ufarlig gud”. Eller man lar noen bibelvers slå ihel andre og gir Bibelen helt nye meninger.

  Personlig har jeg alltid tenkt at menigheter burde eksistere uavhengig av fast eiendom og statlig byråkrati. Alle burde kjenne hverandre og være bevisst på at man er til for hverandre. Slik det antagelig var i begynnelsen.

  • 05/01/2022, kl. 22:31 sa menighetsløs:

   “Mange mener vel at vilkårlig tolkning av Bibelen kan være årsaken til forfallet. I stedet for å ta den bokstavelig lager man en litt mer “ullen og ufarlig gud”. Eller man lar noen bibelvers slå ihel andre og gir Bibelen helt nye meninger. ”

   Sant nok.. .

   Det mest ekstreme eksemplet på dette må være da Joseph Franklin Rutherford tok over Charles T Russell’s havarerte endetidsstudieprosjekt og laget en helt ny religion ved hjelp av “symbliseringsteknikker”. Etter at Russell ble kompromitert som en bevislig falsk profet krevde Rutherford monopol på symbolisering av bibeltekster. Da ble det mye lettere å fremstå som en “helt sann profet”. Blandt annet påsto Rutherofrd at når Peter skrev at himmelen skulle forgå med et drønn og elementene brenne opp og oppløses, de skulle fortæres av ild og smelte osv, så betydde dette bare at noen prester og kontorister skulle miste makten. Enda så sprøtt dette virker så er det faktisk fremdeles noen som tror på Rutherford.

   Rutherfords motiv for å lage denne religionen var å skaffe seg en flott villa, flere dyre biler og ubegrenset med brennevin. Han døde som en velstående, men veldig alkoholisert mann. Men de fleste av tilhengerne var fanget i et åndelig fengsel. Muligens fordi Rutherford lærte dem å spotte Den Hellige Ånd og benekte at Jesus var sann Gud og sant menneske. Bibelens definisjon på antikrist.

  • Ble du ikke eldste i Vakttårnet “Gjest”? Eller ble du kanskje utstøtt? Vær nå heller litt glad dersom du er kommet til din sannhet med evig brennende helvete for dine fiender. Lykke til!

 3. Håper de går oppreist videre og at de ikke kjenner seg dømt av kristne.

  Bare tar til seg lærdom av det (som vi alle må igjennom avogtil) og kaster noen bøker og tar farvel med noen talere. Holder sammen. Ber om tilgivelse om man skal det. Tilgir hverandre.

  Fine folk som har mye å gi og dele.

  Ikke døm dere selv for hardt. Bruk tid med Jesus, vær ikke nedstemt.

  De trenger bønn. Det gjør vi alle.

 4. Dette er ingenting å regne i forhold til det som kommer. Når koronapass blir innført i Norge, vil dette bli en prøvestein for menigheten. Viss menighetene innfører dette, har de falt. Da er det blitt en gudløs apostatkirke. Viss de blir tvunget av staten til å innføre dette, må de avvikle møtevirksomheten å gå under jorden, slik de gjør i diktaturet Kina. Da trenger de ikke store møtelokaler eller slike bygg som Q42.

  1
  1
 5. Jeg håper medlemmene trår til og gir økonomiske bidrag, slik at huset kan være hos menigheten.

  • Ja, men jeg forstår hvis de ikke har lyst. Har forstått det slik at mange var ikke enige i denne satsingen. De ville ha synes det var ok med et billig, leid lokale. Ting har kanskje ikke vært helt riktig….

   Hvis 1000 stk trår skikkelig til og gir 1000 kr i januar, så skylder Q42 kun EN mill. mindre. Hvor mye hjelper det? Skal de gjøre det i 130 måneder? De kan ikke gi og gi. Bygget er svindyrt å holde.

   Tror de kan gå videre nå, ta med seg instrumentene og leie et billig lokale.
   Være det for hverandre, si unnskyld og tilgi hverandre.

   Fulgte tidligere litt med på møtene en stund på hjemmesiden deres. Gode mennesker tross alt ( det er noe med oss alle) Ledere og ungdomspastor. Flinke Fredrik Lauvland, Marius Wigaart, Rigmor Daland, alle jentene og dyktige musikere. Mye fin Y.tube-lovsang. På norsk. Håper de fortsetter.

   Håper de ikke blir dømt av kristne.
   Står på videre, og ikke dømmer seg selv for hardt. Kaster ut noen bøker og profeter og lyttet på «profetien» til Justin Peters… De har mye å gi. Og må fortsette talene, men holde seg til ordet 100%.

   De trenger bønn. De som oss selv.

   Stå på Skagestad & co.

Det er stengt for kommentarer.