Farvel til Trine Skei Grande, Venstre får 1,8% på Norstats måling mens Senterpartiet øker til 16 prosent

Trine Skei Grande. Foto: Søkelys

Krisetall for den upopulære fireparti-regjeringen Det bør herske full krise i både Venstre og KrF etter at den siste meningsmålingen utført av Norstat for Vårt Land viser nye krisetall for Venstre. For første gang under Trine Skei Grandes ledelse kryper nå partiet under 2 tallet og bare 1,8 prosent av velgerne gir sin stemme til det skandalebefengte partiet. Heller ikke KrF har mye å rope halleluja og i følge målingen har partiet mistet 40 000 velgere siden valget. Bare 3,2 prosent av velgerne stiller seg bak partiet som er ned fra 3,5 til 3,2 på målingen. Det er igjen et klart ikke borgerlig flertall i folket og hadde det nå vært valg, hadde vi fått Jonas Gahr Støre som statsminister. Det største partiet i Norge er nå Arbeiderpartiet som får 26,9 (-2,2)  prosents oppslutning. Høyre og Erna Solberg ligger stabilt på 22,3 prosent (-0.2) Senterpartiet er denne målingens vinner og er nå Norges tredje største parti. Hele 16% vil nå stemme på SP. For det fjerde største partiet er målingen nok en nedtur. Bare 12,5 (-1,0) prosent av velgerne lokkes til Siv Jensens parti. Det blåser nå en sterk sosialistisk vind i Norge. Høyrebølgen er slått tilbake og det går mot solide valg for venstresiden i Norsk politikk.

Krisetall for Siv Jensen som ikke lenger leder Norges tredje største parti.

-Det faktum at Frp blir forbigått av senterpartiet forteller at velgerne har fått nok av Frps tomme løfter om lavere avgifter og færre bompengestasjoner. Fakta er at disse har poppet opp overalt i økende tempo med den borgerlige regjeringen. For Rødt er målingen gode nyheter. Hele 6,2 prosent gir nå sin støtte til Rødt og partiet har nå dobbelt så mange velgere som KrF. SV er tilbake 0,7% på den siste målingen og har nå oppslutning på 6,6 prosent. For miljøpartiet De Grønne er målingen nok en dårlig nyhet. Bare 3 prosent (tilbake 0,7%) ville gi sin stemme til dette ekstremist-partiet som ser ut til å hate de velgere som kjører bil. Det er ikke tvil om at den nedadgående trenden fortsetter for de borgerlige partier. Hadde dette vært stortingsvalg ville den ikkeborgerlige siden fått 103 seter i stortinget, mens “firerbanden” anført av Erna Solberg og Siv Jensen ville ha sittet med 66 seter.  Konklusjonen på målingen for KrF og Venstres del må igjen bli at velgerne er misfornøyd med deres deltakelse i regjeringen. Dersom bakgrunnstallene som Vårt Land opererer med er riktige, har KrF tapt 40 000 velgere på relativt kort tid. Det er bare å si til KrF og Venstre: “Stø kurs i regjeringen, så er dere begge snart historie!” Godt valg!

 

2 tanker om “Farvel til Trine Skei Grande, Venstre får 1,8% på Norstats måling mens Senterpartiet øker til 16 prosent

  1. Trine fortjener fred ang. kornåkeren.
    Hvis Jens, Karl I.Hagen, Hareide eller Bondevik skulle ha vært i kornåkeren er det i tilfelle en godt bevart hemmelighet 🙂

    Jeg skjønner at det kan være litt morsomt. Men dette er bedre (noen mener uten lyd) :
    https://youtu.be/Yj5ec0pS1XI

  2. Venstre har fått igjennom at pelsdyrnæringen skal legges ned. I kveld , søndag , kommer Venstre med melding til pelsdyroppdretterne : Sats heller på å dyrke canabis i stedet. Ja , med en oppslutning på 1,8 % så skjønner jeg hvorfor folk vender dem ryggen.

Det er stengt for kommentarer.