Får du feilmelding eller mislykkes når du forsøker å poste en kommentar?

Ringerikes Blad - Kommunens nettsider er nedeIngen er utestengt fra Søkelys og får du en feilmelding når du forsøker å poste en kommentar er problemet ofte gamle informasjonskapsler i nettleserens minne som trenger å bli slettet. Dette er et problem som kan oppstå inn i mellom fordi nettleseren din “husker” og lagrer informasjonskapsler i din egen nettleser. Dersom du får opp tilkoblingsproblem når du skal poste en kommentar er som oftest dette problemet.

Hva gjør du?

 1. Du kan enten laste ned Piriforms CCleaner og følge anvisningene og la CCleaneren gjøre jobben for deg. Last ned herfra https://www.ccleaner.com/ccleaner/download (velg gratisversjonen) og følg anvisningene og kjør så programmet
 2. Eller gå inn på https://support.google.com/chromebook/answer/1085581?hl=no

og følg anvisningene på hvordan du skal slette foreldede informasjonskapsler

«Denne nettsiden er ikke tilgjengelig»
Denne meldingen betyr at Google Chrome ikke kunne finne og laste inn nettsiden du prøver å åpne. For å løse problemet må du slette gamle informasjonskapsler. Dette kan man gjøre enten ved å laste ned gratisutgaven av Piriforms Ccleaner eller et tilsvarende program, eller følge tipsene fra Google

 

Sjekk nettadressen (URL-en) i adressefeltet for å være sikker på at du går til riktig nettside. Hvis du gjør det, kan du prøve å åpne samme nettside på en annen datamaskin som er koblet til det samme nettverket.
Hvis du ikke ser nettsiden på noen av datamaskinene, bør du sjekke om du er koblet til Internett. Hvis du er det, kan det hende nettsiden er nede.
Slett informasjonskapslene dine
Informasjonskapsler er filer som er opprettet av nettsteder du har besøkt. Disse filene skal lagre informasjon om bruken av nettstedet, for eksempel profilen din eller innstillingene dine for nettstedet. Iblant kan en ødelagt informasjonskapsel forårsake feil. Slik sletter du informasjonskapslene dine:

Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
Øverst til høyre velger du Mer Organiser og så Innstillinger.
Nederst velger du Avansert.
I «Personvern og sikkerhet»-delen velger du Slett nettlesingsdata.
Velg en tidsperiode og så Informasjonskapsler og andre nettstedsdata og så Fjern data.

 

10 tanker om “Får du feilmelding eller mislykkes når du forsøker å poste en kommentar?

  • Slik opprydning trengs i mellom. Jeg syntes selv av CCleaner er enklest å anvende.
   Det finnes andre lignende program som gjør en grundig jobb.
   Blant annet virus og cleaning programmet 360 Total Security som har en nibbelig “cleanup funksjon”
   Også den inneholder en gratis versjon.
   Link til nedlasting av den finnes her: https://www.360totalsecurity.com/

  • Takker deg Kjell for hjelpen ! Min pc er ganske ny – så dette forundrer meg. Jeg har gått over en måned og irritert meg over utestengelse fra Søkelys – beklager min reaksjon som var helt uberettiget !

  • Flott at det virker Ture.
   Får du lignende feilmeldinger i fremtiden, er det bare å kjøre CCleaneren.
   Det kan jo selvfølgelig skje at nettsiden er nede.
   Jeg har gjort feil flere ganger og rotet det til.
   Heldigvis tas det sikkerhetsbackup jevnlig av webhotellet slik at det er hjelp å få dersom uhellet skulle være ute..

 1. De fleste statlige institusjoner nekter sine ansatte adgang til dette forumet gjennom sine servere da det er en nazist og fascist sted med samme formål og meninger som Anders Behring Breivik.

  • Det er slike som “offentlig ansatt løgner” som gjennom sine ord og løgner beviser for oss at Guds Ord er sant.
   Av erfaring vet vi at Satan og dem som har djevelen til far sprer løgn og mørke der de ferdes.
   Til slike som “offentlig ansatt” og andre løgnere som går i mot Gud og Hans folk må vi si:
   Joh 8,44 I har djevelen til far, og I vil gjøre eders fars lyster; han var en manndraper fra begynnelsen og står ikke i sannheten; for sannhet er ikke i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.

  • Din far er altså satan selv, Fri Pinsevenn ?
   Du lyver selv og du hyller lystløgneren Kjell Andresen.

   Hva er det Gud sier om slike som dere to ?

   Vend deg om fra ditt liv i tjeneste for satan, Fri Pinsevenn

   1
   2
 2. Alle som bruker gratisprogrammer bør lese om privacy. Da ser man at det ikke er gratis likevell.

  Veldig få vet hva som skjer når man bruker en vanlig pc. Det Snowden avslørte for noen år siden er knapt værd å nevne i forhold til det som skjer idag. Og de frister enfoldige nettansvarlige med “tjenester” som ikke kan kalles annet en spyware. Det nye nå er økende sensur og det kan gi seg mange utslag.

  Flere og flere av dem som forstår hva it-selskapene kan bruke informasjon om folks privatliv og psyke til velger løsninger som f. eks

  https://duckduckgo.com/?

  Det er også veldig enkelt å kjøre Tails med Tor Browser fra en vanlig minnepinne.

  https://tails.boum.org/

  Tails er et lite linuxbasert operativsystem som ligner på windows og er veldig stabilt og sikket. Virusprogrammer er unødvendig og brukeren fremstår som anonym når man går inn på en nettside.

  MS-windows er faktisk ikke lenger et operativsystem. Microsoft kaller det av juridiske og forettningsmessige årsaker en “tjeneste”. I praksis er det spyware. Alt da windows 95 ble lansert skrev en veldig kjent artikkelforfatter i PC Magazin at han var som en gullfisk i en bolle da han brukte operatisivsystemet. Windows lekker hele tide store mengder data til MS sine servere. Ikke minst ip-adressene og brukeren bak.

  Eierne av de store IT-selskapene hater Trump. De hater antagelig alle de som skriver på blogger som dette også. Hva betyr det? Vel… . De er ikke usannsynlig at internet blir underlagt reguleringer for mange grupper. Og hvis noe tror at antikrist står for døren så er vel ikke han dummere enn nazistene. Med en gang de fikk kontroll over nye områder hadde de listene klare over folk som skulle tas. Utrolig? Det tenkte folk før også. Helt til gestap stod og hammret på døren.

  Etter krigen snakket de få som overlevde om hvor helt utrolig dumme og godtroende de hadde vært.

Det er stengt for kommentarer.