Evangelist Reinhard Bonnke er død -79 år gammel

Den tyske evangelisten Reinhard Bonnke er død. Dette melder avisen Dagen. Den tyske evangelisten som blant annet grunnla organisasjonen Crist for all Nation (CfaN) i 1974 er kjent for å samle titusener av mennesker til sine korstog i Afrika. Evangelisten som ble 79 år gammel har skrevet flere bøker, hvorav “plyndre helvete og befolke himmelen” er den mest kjente. I følge evangelist Boonkes nærmeste familie er det med dyp sorg at de offentliggjør evangelistens bortgang. I følge en melding lagt ut på Reinhard Boonkes offisielle nettside skal evangelisten ha sovnet stille inn med sin familie rundt seg i dag, 7 desember. Boonke har “gjennom mer enn 60 år proklamert det herlige evangeliet om Jesus Kristus til mennesker verden over,” heter det i meldingen lagt ut av hans nære familie.

I 2007 var han i Norge i forbindelse med Pinsebevegelsens 100-årsjubileum. Da talte han i Oslo Spektrum under bevegelsens store europakonferanse. Bonnke har også vært på norgesbesøk etter dette, blant annet som taler på sommerstevnet til misjonsorganisasjonen Troens Bevis i Sarons Dal. I etterkant av Boonkes død har støttespillere av den internasjonalt kjente evangelisten lagt ut en video på You Tube for å minnes hva Boonke fikk utrette i sitt 79 år lange liv. Gjennom Boonkes virksomhet har millioner av mennesker fått høre evangeliet om Jesus, og selv om Boonke rent teologisk befinner seg i randsonen mellom evangelisk kristendom og New Apostolic Reformasjon hvor han samarbeidet med en rekke velstands-evangelister, er det likevel grunn til å tro at mange mennesker fikk sitt første og avgjørende møte med Jesus gjennom Boonkes korstog.

 

 

 

 

4 tanker om “Evangelist Reinhard Bonnke er død -79 år gammel

 1. Så da har han dradd…. Tror vi sees snart jeg.

  Husker da jeg leste at 1,5 millioner kom på ETT av hans møter. Ikke verst.
  Jeg håper fortsatt på den dagen jeg får med meg minst 1,5 personer på et kristent møte -det er vanskelig nok å få med seg EN person.

  Kanskje har han fått med seg et par MILL. eller mer til himmelen…
  Jeg håper jeg i det minste jeg får med meg et par STK.

  Fred over hans minne.

 2. Var Reinhart Bonke en Guds mann ?
  Han var en god venn med Benny Hinn. Og todd bentley
  Å
  Falt ikke Bonke inn the new Apostolic reformation teacher catogori?

  Reinhard Bonnke var en sentral del av bevegelsen kjent som den nye apostoliske reformasjonen, en kjetterisekt som lærte at apostlene fortsetter inn i moderne tid. Videre trodde Bonnke seg selv for å være en apostel på linje med dem i Den hellige bibel. I morges fant Bonnke ut at han ikke var apostel da han dømte dom.

  Bonnke var en av de første i det 20. århundre som var så dristige at de hevdet apostel. Han ble rutinemessig kalt en “apostel” av dem i den nye apostoliske reformasjonen .

  Bonnke og Benny Hinn, før de begynte å hevde apostel og ble berømte …
  I tillegg lærte Bonnke kenetisk evangeliets kjetteri (at Jesus tømte seg for all guddommelighet da han ble inkarnert), og antydet også at Jesus ikke fortsatt er menneske etter sin oppstigning. Som de fleste innen ekstrem karismatisme, lærte Bonnke at en annen dåp “i Den Hellige Ånd” (som for ham betydde å tale i estatisk gibberisk) var nødvendig for frelse ( kildelink ).

  Dette er en video (nedenfor) av Bonnke ‘salving’ av den to-seksuelle, voldsomme voldsfulle drukkeren, Todd Bentley.

  Bonnke var stolt av sin tilknytning til Benny Hinn og hevdet, som Hinn gjør, for å ha gjort (usubstanserte og udokumenterte) helbredelser, tegn, mirakler, underverker og mektige gjerninger.

  I Åpenbaringen 4: 4 avsløres det at det er 24 troner i himmelen. Selv om noen anser dette bildet for å være metaforisk, anerkjenner nesten alle kristne disse setene som tilhørende de 12 patriarkene i Israel og de 12 apostlene.

  I morges oppdaget Bonnke at et av disse setene ikke er forbeholdt ham.

  Vi skal ta oss i vare på hvem man støtter

  1
  2
  • Ja, viktig å være vaken og følge med. Det har dessverre blitt mange talere etter hvert som man slutter helt å lytte på. Men EN ting som er sikkert er at vi alle feiler. Ventet jo at dette dukket opp i kommentarfeltet, men jeg valgte å huske ham for alle han har fortalt evangeliet til. Jeg har litt igjen før jeg når ham.

  • 34 Så kalte han til seg både folket og disiplene sine og sa til dem: «Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og ta sitt kors opp og følge meg. 35 For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, skal berge det. 36 Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? 37 Og hva kan et menneske gi som vederlag for sin sjel?

   Sannheten i Guds ord er så viktig å følge. Mange som godt over en milliard troende tror på feil Jesus man må be for de troende at deres øyne blir åpnet slik at sløret faller bort og de kan se sannheten i Guds ord.

Det er stengt for kommentarer.