Etter skandalene i politikken: Vi trenger nye politikere i dette landet

Ulf Leirstein. Foto: Søkelys

#Me too fenomenet som har rettet et søkelys på det som omtales som “seksuell trakassering” har også nådd det politiske Norge. Før jul ble vi kjent med at arbeiderpartiets Trond Giske skal ha hatt en lei tendens til å komme med skittent prat og oppførte seg på en måte som skal ha krenket kvinner. Lørdag 6 januar kunne nettstedet resett.no rapportere at Venstres leder Trine Skei Grande i 2008 la seg etter en full 16 år gammel gutt og hadde seksuellt samkvem med vedkommende under et bryllup hvor Venstre lederen og gutten var gjester.  Gutten opplevde ettervirkningene  av dette som traumatiske, men har lagt det bak seg. Samtidig som Resett.no kjører hardt på Trine Skei Grande saken, blir det avslørt at stortingsrepresentant for FrP, Ulf Leirstein skal ha sendt grove pornografiske bilder til unge gutter i partiet. Også Erna Solbergs parti får en lignende sak på bordet, da  ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise måtte trekke seg etter at det var kommet flere varsler mot ham

Trond Giske Foto: Jarle Vines Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 (Lisens)

Skandalene har nærmest stått i kø for de politiske partiene i det siste. #Me too kampanjen har avdekket at seksuell trakassering finner sted også blant våre lovgivere og konsekvensene blir økende politiker forakt, og større mistillit til våre politikere. Med unntak av partiet Rødt skal det ha vært lignende saker i alle de politiske partiene, og det er tydelig at det finnes uetiske holdninger i alle partier. Trond Giske i Arbeiderpartiet var den første av våre politikere som falt som en følge av manglende dømmekraft og et syn på kvinner som reduserer dem til noe mindreverdig og et leketøy for mannen. Trine Skei Grande saken som ble publisert av nettstedet Resett.no viser at kvinner ikke nødvendigvis er bedre enn menn i forhold til dette. Det den siste måned har avslørt om våre politikere forteller at det som trenges er ikke bare en ny politikk, men også nye politikere som skjønner forskjellen på rett og galt og som ikke skjuler seg bak at de manglet dømmekraft. Men som min gamle bestefar en gang sa: Vi får de politikerne vi fortjener.

5 tanker om “Etter skandalene i politikken: Vi trenger nye politikere i dette landet

  1. Det er åpenbart at mange av politikerne i dag ikke besitter dømmekraft. Spesielt i forbindelse med alkohol. Selv drikker jeg ikke. Kun ved nadverden.

    Bibelen tillater alkoholbruk, men sier om vinen: ” Hver den som raver av den blir ikke vis”. Når Paulus anbefalte Timoteus å ta litt vin for sin mages skyld, må vi regne med at det skyldtes mye dårlig drikkevann i Palestina den gangen. Eldre som lå for døden fikk også et tips om å “gi sterk drikk til den som er sin undergang nær”. Idag har sykehusene andre midler.

    For oss som nå lever rett foran Kristi gjenkomst er nok følgende råd klokt: “Vær edrue og våk!”.

Det er stengt for kommentarer.