Et ord av fornuft i denne russofobiske tid fra pastor Steve Cioccolanti

TOXIC DIVORCE | RED PILL Truths about Russia, the End of Cold War & Ukraine | Avoiding World War 3 -Kristen pastor hardt ut mot den ukrainske gjenstridigheten

4 tanker om “Et ord av fornuft i denne russofobiske tid fra pastor Steve Cioccolanti

 1. Jeg har sympati for Cioccolanti. Jeg tror han gjør så godt han kan men jeg tror han har en litt ensom rolle som leder. Når man skal finne ut alt alene og komme med noen nytt hele tiden så kan det være vanskelig å se det store bildet. Har sett dette flere ganger før. Ting sporer veldig lett av. Kanskje litt slik som for mange i “trosbevegelsen”?

  Hans meninger om presidenten i Ukraina illustrerer dette. Hvis alle hadde tenkt som ham hadde aldri noen i Norge blitt kristne. For Nordmenn var myyyyye værre enn den Ukrainske presidenten. MYYYYYYYe værre. Det handler om hva man vokser opp med. Ingen er “født kristne”. Og noe av det som har vært med på å utrydde kristnedommen i mange land er fordømmende holdninger til ikkekristne.

  Personlig synes jeg alle som mener at Russland bare skal kunne ta seg til rette burde lese litt historie fra de siste hundre år. Om Sarfamilien og Rasputin, om Lenin og Stalins revolusjon, om angrepet på Finland og om hva slags følger Ribbentropp-Molotov-avtalen fikk for Polakkene, om KGB og dens forløper’s terror gjennom mange år, om de uendelig mange deportasjonene til Gulag, om hvor brutalt russerne slo ned på alle forsøk på å innføre litt frihet i sovjettstatene og deres omfattende støtte til terrorister og terrorstater over hele verden, om ekstrem sensur og forbud mot kristendom. Helt frem til 1989.

  Og nå de siste årene har vi sett at Russland strammer grepet på demokratisk frihet ganske betydelig igjen. I tillegg likvideres politiske motstandere av Putin både i Russland og andre land.

  • Du må skjønne Bibelen – før du er så bombastisk. Gud tenker ikke som du gjør – og dessuten – menneskene drar sin egen synd over eget hode – og Gud lar nettopp deres egen synd ramme de – Abraham kalte Gud Jordens dommer – skulle ikke han dømme nasjonene – og Han dømmer de etter sitt eget ord.

   Russland er skyldig i mye – og dommen vil ramme de også. Men under andre verdenskrig – så forfulgte de ikke jødene, men lot de være med i sitt forsvar av landet. Jøder og russerne om hverandre. Det kan man ikke si om eks. Ukraina – hvor det var ca 1 million jøder, fra det landet – som omkom. Og mange i Ukraina hadde stor pervers glede i dette – så nazistene måtte til tider stoppe deres blodlyst.

   Og Gud er ikke ett menneske så han glemmer – det ligger enda blodskyld over Ukraina – som i mange andre land – ja, selv i Polen – som drev med utrenskninger av jøder 2 år etter at krigen var over. Det er bare å studere Skriften – Gud kunne hevne blodskyld mot jødene – mange 100 år etter sin ugjerning. Du skønner når man gjør sånt – så åpner man opp for skyld – og legger det i sine barn – som legger det i sine barn – sånn at en dag topper syndene seg – og Guds må dømme nasjonene for dette.

   Det er bare Kristi Evangelium som kan rense fra all type synd – også antisemittisme og jødehat. Og mange har faktisk blitt frelst i Ukraina – pga stridighetene fra tilbake i 2014. Merkelig nok – så må det ofte uro og krig til – før folk søker de åndelige verdiene – og sånn er det i Norge også – vi er så fete og selvgode – at vi føler vi ikke trenger noen frelse.

   Herren talte til meg – det var på 90 tallet – at han ville sende en krig mot Sverige (som jeg da bodde i) og Norge – fordi ellers ville alt for mange – i sin selvvellykedhet havnet i helvete – ofte må det trengsler til – før folk søker noe annet enn Nettflix, internet, tv, mobil etc. – alle våre små avguder – som fører oss på avveier – selv de fleste kristne.

 2. Hvis noen ønsker å se hvordan norske medier konstruerer virkelighetsbilder i nordmenns hoder kan de sjekke russiske nyheters dekning av krigen i ukraina og sammenligne dem med andre. Måten krigen, Russland og Ukraina fremstilles viser hvordan folks følelser skal påvirkes uten at fakta legges frem. Det males et veldig falskt bilde av krigen. Og etter hvert som dette falske bildet blir akseptert tror “kritikerne” at et ballansert syn på saken innebærer at offret har halve skylda.

  En paralell i norske medier er f. eks at venstresiden har blitt blåst opp så voldsomt i folks hoder at “sentrum” i politikken for mange har havnet svært langt ute på venstresiden. Konservativ politikk har blitt “høyreekstremisme”. En vanlig marxistisk tradisjon.

  2
  1

Det er stengt for kommentarer.