Er Facebook gruppen “Stans pengepredikantene” en hets og hatgruppe?

Facebookgruppen “Stans Pengepredikantene” med sine 9300 medlemmer har markert seg som en gruppe som er sterkt kritisk til karismatiske “pengepredikanter” som Jan Hanvold, Svein Magne Pedersen og Jan Aage Torp. Facebookgruppen består blant annet av avhoppere fra forskjellige karismatiske forsamlinger, journalister i forskjellige medier og også prester i den norske kirke skal være medlemmer av Facebookgruppen som pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken omtaler som “en hat og hetsegruppe”. I en serie Facebook poster lørdag, kommer Oslokirkens pastor med sterk kritkk både av mediefolk og folkekirkeprester som er medlem av den omstridte Facebook gruppen som pastor Torp omtaler som en hat og hetsegruppe fra antikarismatiske og antikristelige miljøer.

Mens Arhur Blessitt var kjent for sin personlige omsorg for enkeltindivider og enkle personlige livsstil, har pengepredikantene gjennom å knytte helbredelse og bønnesvar opp mot det å gi penger til dem, selv bidradd til å bli stemplet som pengekjære.

Søkelys har tidligere omtalt pastor Torps trusler om å anmelde Levi Fragell til politiet for hatefulle og hetende uttalelser lagt igjen i kommentarfeltet på Levi Fragells Facebookside. Søkelys har tidligere omtalt pastor Torp PFU klage over det faktum at en journalist i Dagen var medlem av den kontroversielle Facebookgruppen samtidig som vedkommende hadde som oppgave å omtale saker som omhandlet Visjon Norge og Jan Hanvold som er blant dem som har blitt stemplet som “pengepredikant” av den Visjon Norge kritiske Facebookgruppen. Selv om både Hanvold, Torp og Svein Magne Pedersen har blitt “hardbarkede” etter å ha stått stormer i årevis, må det være litt belastende å bli stemplet som “pengepredikant” fremfor “Jesuspredikant” som blant annet  Arthur Blessitt ble kjent som. Det er dessverre ikke evangeliet eller “ordet om korset” som utløser engasjementet i Stans pengepredikantene, men heller flåsete uttalelser og aggressive innsamlingsmetoder som får mennesker til å tro at kristenfolket har penger på hjernen.

Bør roe ned retorikken og finne sammen i saklig debatt

I løpet av lørdagen har pastor Torp postet fem Facebookinnlegg hvor han kritiserer både domkirkeprest i Oslo Domkirke Elisabeth Thorsen, journalist Marie Golimo Kingsrød (VG), Aftenpostens Ingeborg Senneset, og Dagen journalist Karl Almedal som alle tar på seg oppdrag som rammer kristen virksomhet mens de selv er medlem av det pastor Torp omtaler som “hets-gruppen” Stans pengepredikantene. -Minstekravet må være at disse journalister opplyser om denne dobbeltheten idet et intervju starter, og etterpå bør lesere og seere få en merking av oppslaget (i likhet med hva som skjer med varer som produseres i Israel),” skriver Torp videre. “Domkirke Elisabeth Thorsen lot seg bruke til å ramme TV Visjon. Men Politiet henla sakene pga «intet straffbart forhold» – uten at Barneomdudet eller presten Thorsen beklaget noen verdens ting.
Er et offentlig barneombud og en statsansatt domkirkeprest bløffmakere som forsøker å lure Politiet med falske anmeldelser? At «Stans pengepredikantene!» gjør det, visste vi. Men Barneombudet og en domkirkeprest!?!,” skriver Torp som er sterkt kritisk til at media-folk og prester lar seg bruke av aktivistene i Stans pengepredikantene. Pastor Torp har tidligere truet med å anmelde Levi Fragell for hatefulle ytringer mot kristne som andre har framsatt i kommentarer på Fragells Facebookside. Det er ytterst tvilsomt om en slik anmeldelse vil føre frem, og vi oppfordrer partene til å snakke til hverandre i stedet for om hverandre.

2 tanker om “Er Facebook gruppen “Stans pengepredikantene” en hets og hatgruppe?

  1. Jan-Aage Torp står oppført med kr 0,- i både inntekt og skatt. Hva lever han av??? Ihvertfall ikke av formuen, fordi fen er også 0,-

  2. Nei. Jeg tror den ble til i fortvilelse over at kristne ledere ikke sier i fra.

    Det er flaut å lese hvordan noen av Hanvoldtilhengerne kommenterer der, og bare trekker seg tilbake når de ikke kan svare. Det verste kommer fra “Vi som støtter Visjon Norge” eller hva de kaller seg. Man kan ikke skrive slik og være kristen, det går ikke. Men dessverre minner ordlyden fra disse mange ganger om Hanvold sin.
    Men ja, noen som kommenterer er hatere. Jeg tror hatet mot Hanvold er sterkt for noen av dem. Det er ikke bra for dem.

Det er stengt for kommentarer.