Ennå fascinerer Målle Lindberg sine tilhørere -også på You Tube

“Jeg er herlig løst og fri” synger Målle i videoen bildet er tatt fra (Foto You tube)

“Målle” Lindberg eller Uno Birger Tord «Målle» Lindberg som er hans fulle navn var på  1960 tallet en forholdsvis kontroversiell forkynner og sanger i det religiøse landskapet i Sverige. “Målle” som opprinngelig virket i den svenske pinskebevegelsen meldte etterhvert overgang til Maran ata som tok i mot den eiendommelige figuren med åpne armer. Lindberg satt som ung to år i fengsel, under dette oppholdet vendte han seg tilbake til sin kristne barnetro. Etter endt militærtjeneste begynte som evangelist og predikant tidlig på 1960-tallet. I 1964 startet han med teltmøter, besøkstallet øke raskt til nær tusen. Lindberg var en uredd og radikal predikant og det oppstod ikke uventet endel medieomtale. Noe av kritikken var at ungjentene var pågående foran senen, samt at han danset på scenen og døpte mennesker i et badekar.

“Mer enn 3 millioner mennesker har sett eller hørt meg på You Tube,” sier den eiendommelige personen som gleder seg over at hans budskap om Jesus kan nå mennesker over hele jordkloden

Målle Lindberg som blir 89 år i september var på 1960 tallet en populær og omstridt forkynner som kunne samle flere tusen mennesker til vekkelsesmøter i Sverige. Allerede 16 år gammel hadde Målle bestemt seg for å bli omreisende predikant, men tingene gikk først ikke helt i den retning. 18 år gammel begikk Målle en handling som rystet hans gudsfryktige hjem og sendte 18 åringen i fengsel. Målle begikk et kioskran og ble dømt til to års fengsel og 17000 svenske kroner i skadeerstatning. I 1947 var det mye penger. Målles foreldre var fortvilte, men de tok aldri avstand fra sin sønn.
“Mina föräldrar var fantastiska, väldigt kärleksfulla och fina människor. De skrev ett hundratal brev under tiden jag satt i fängelse,” fortelle Målle som tross blodpropp i hjernen, magekreft og hjerteinfarkt ikke har mistet brannen og gløden.
Når Målle slapp ut av fengselet  tenkte han: ”Aldrig mer! Heller en snare runt halsen!” Og så ble Målle frelst. På 1960 tallet startet Målle opp teltmøter og han var en direkte og modig predikant som etterhvert samlet over tusen mennesker til vekkelse og teltmøter. I en tid var han endel av pinsebevegelsen, men ble kastet ut derfra og sluttet seg så til Maran ata. Imidlertid passet han heller ikke helt inn i Maran ata og han trives best som frittstående vekkelsespredikant og sanger, som har funnet et nytt publikum gjennom You Tube hvor vi fremdeles kan nyte den eiendommelige stemmen til Målle Lindberg, -og la oss inspirere av de gamle sanger som har rørt hjertene til millioner av mennesker opp gjennom årene.

Målle Lindberg 1964

Turbulensen rundt Målle gjorde han upopulær i enkelte kristne kretser, men han fortsatte å formidle sitt evangelium og etter at han var med i programmet “Minns du sangen” fikk han fornyet popularitet og har i de senere år blitt sett endel på programmene til svensk Kanal 10, og i tillegg har han tross sin alder blitt brukt i en rekke forskjellige frikirkelige sammenhenger.  (klippet under er fra “Minns du sangen”

Målle fra sommeren 2017 og fremdeles i aktiv tjeneste for Gud.

Her er tre videoer hvor Målle deltar under møter i Frelsesarmeen

Tekst: Kjell Andersen

3 tanker om “Ennå fascinerer Målle Lindberg sine tilhørere -også på You Tube

 1. “Lærer ikke selve naturen dere at det er en SKAM for mannen å ha langt hår, mens det for kvinnen er en ære?”
  (Paulus brev til korinterne 11: 14,15)

  17
  6
  • Til de som måtte bagatellisere bibelske normer for teokratisk adferd kan det være greit å rekapitulere Bibelens syn på saken:

   “Litt surdeig gjennomsyrer hele deigen”, sa Paulus til galaterne i 5:9.

   Og Jesus hadde tidligere pekt på at surdeig representerte bibelske læresetninger.

   Vi skjønner derfor at vi ikke kan praktisere normer som er i strid med Guds vilje uten at det får konsekvenser for vårt gudsforhold. Etter at vi er gjort oppmerksomme på saken er vi derfor nødt til å korrigere vår ferd. Gjør vi ikke det vil den lille vrange surdeigen ese ut og ødelegge hele vår gudsdyrkelse.

   Det ønsker vi selvsagt ikke skal skje, og derfor må vi stadig korrigere oss selv. Verktøyet her er ydmykhet. Og da er det greit å huske på at “de ydmyke gir Han nåde”. De stoltes skjebne derimot behøver vi ikke nevne her, for dette er jo et kristent forum. 😉

   16
   4
 2. Siden den bolde Kjell Andersen er så demokratisk, modig og raus at han slipper til ulike, andre bibelorienterte meningsytringer enn sine spesifikt egne, bør alle ta dette som en generøs invitasjon til å presentere bibelske tanker – både mainstream og andre.

  Jesus selv snakket med alle han påtraff. Det bør også vi gjøre. For min del leser jeg det meste av andres ytringer og bryr meg ikke om noen fra tid til annen kan gi uttrykk for frustrasjoner spaltelangs.

  “Lyset skal bli klarere og klarere inntil høylys dag”, sier Skriften, så det gjelder å følge med i svingene. Flere her inne har mye kunnskap, og gir både lærerike og interessante kommentarer.

  Webredaksjonen følger også nøye med på “tidenes tegn”, slik Jesus formante. Og bare det at det fortsatt finnes bibelinteresse i dette landet er sannelig positivt etter flere tiår med et ateisme-drevet skolevesen.

  Kristne skulle imidlertid “forkynne til husene var tomme”, og “tale til dem enten de ville høre eller ikke”. Samtidig skulle vi vandre blant denne verdens barn “som slanger og duer”. Forsiktige som slanger og troskyldige som duer.

  Ta derfor tastaturet fatt og bli med å kommenter. Vær ikke feig hva dette angår. “De feige skal i ildsjøen sammen med de vantro”, sier bokji. Se på det som en berikelse å oppdage hva andre tenker om livet.

  Når Jesus ba oss bli som barn igjen tenkte han nok på barnets vilje til å magasinere også det de ikke forstår i øyeblikket, mens som siden kanskje kan komme til nytte. Sementerte sinn derimot har kanskje begge bena på jorden samtidig. Men da står man jo som kjent også stille og kommer ingen vei.

  14
  4

Det er stengt for kommentarer.