En ny allianse tar for i Midt-Østen -Kina kaster seg inn i Syria bombingen, melder Debka

Konturene av en ny sterk allianse bestående av Russland, Kina, Iran, Irak, Syria og Hizbollah er i ferd med å ta over USAs dominans i Midtøsten

Etter flere dager med intens russisk bombing av ulike mål i Syria melder nå også kina-russland.allianse-syriaKina sin ankomst og deltakelse i den snart fem år lange krigen. I følge det israelske Debka skal kinesiske myndigheter ha sendt beskjed til Moskva fredag om at kinesiske J-15 jagerbombere om kort tid vil slå seg sammen med den russiske luftoperasjonen som ble innledet onsdag. I følge Debka files etterretningskilder i området skal Bagdad ha tilbudt Moskva å bruke flybaser i Irak for kunne effektivt angripe Islamsk stat også fra Irak. Som kjent okkuperer Islamsk Stat store områder av irakisk territorium. Den russiske militærintervensjonen i Syria består nå av fem aktive bidragsytere foruten Moskva. Kina, Iran, Irak, Syria og Hizbollah.

Det vi nå ser konturene av i Syria konflikten og i Midtøsten generelt er en ny putin-angrysuperallianse som er i ferd med å ta over hegemoniet som USA tradisjonelt sett har hatt i Midtøsten. Under Obamas ledelse har USAs posisjon som ledende verdensmakt gradvis blitt svekket. Som kjent har USA ledet en vestlig allianse som så langt har mislykkes i sine forsøk på å stanse islamsk stat. Den russiske intervensjonen i militærkonflikten i Syria har tydeligvis to viktige mål. Først å se til at Assads regime blir sittende og deretter å slå tilbake islamsk stats fremmarsj i regionen. Den kinesiske inntreden i konflikten har vært signalisert siden det kinesiske hangarskipet  Liaoning-CV-16 ankom den syriske havnebyen Tartus tidligere i denne uken. I følge Debka vil dette være historisk for Kina. For første gang vil kinesiske styrker være involvert i reell kamp i Midtøsten og torsdag kveld uttalte den kinesiske utenriksministeren  Wang Yi at “verden har ikke råd til å sitte å kikke på denne konflikten med foldede hender, -og en eventuell kinesisk inntreden i konflikten som Debka rapporterer om kan ikke ses på som noe annet enn en forlengelse av utenriksministerens utsagn, skriver Debka hvis story du kan lese her

https://www.youtube.com/watch?v=mIvWLTlFJkw

Vesten satt sjakkmatt høsten 2013

At det amerikanske hegemoniet og dominansen i Midtøsten er på hell har det lenge vært mange tegn på. Den arabiske våren i 2011 var det første store signalet på USAs dominans i Midtøsten var på retur. Vestlige ledere og presse lovpriste den såkalte “våren” og trodde kanskje oppriktig at det som skjedde ville være gunstig for regionen, og når Egypts tidligere leder, Hosni Mubarak ble dolket i ryggen av Barack Obama og tvunget til å få av i februar 2011 jublet vestlige ledere høyt. Suksessen var fullkommen da Nato og Norge satte i gang en urettmessig bombing av Libya som medførte at Libyas leder Muammar Gaddafi ble styrtet og senere brutalt myrdet. Når det muslimske brorskapet kom til makten i Egypt var suksessen nesten komplett, men en ting gjenstod, nemlig å få fjernet president Bashar Assad før suksessen var komplett. Ansporet av en rekke diktatorers fall begynte vestlige ledere igjen og igjen å ta til orde for regimeforandring i Syria, men den syriske lederen som hadde tette bånd til Russland og Kina, var ubøyelig og en borgerkrig brøt ut. Vestlige ledere som gjentok og gjentok at det syriske regimet hadde mistet sin legitimitet og man trodde hans fall var rett rundt hjørnet.

https://www.youtube.com/watch?v=rqaQGYk9Fls

Tilbakeslag 

President Bashar Assads sterke vilje til å overleve samt militærkuppet som fikk fjernet det muslimske brorskapet fra makten i Egypt viste for alvor at USA og Vesten hadde forregnet seg over situasjonen i Midtøsten. Mens USA gladelig dolket sin obama-callmangeårige allierte, president Hosni Mubarak i ryggen, -valgte Russland og Vladimir Putin å ikke svikte sin allierte og forsynte stadig Assads regimet med våpen og bomber slik at regimet skulle overleve. USA og Saudi-Arabia og flere av Gulfstatene bidro tungt i konflikten med dollar og våpen til forskjellige opprørsgrupper som kjempet mot Assad, men Iran og Hizbollah kjempet sammen for Assad. Da kjemiske våpen ble brukt i konflikten i august 2013, noe som var å krysse en såkalt rød linje for Obama, gav Obama grønt lys til en amerikansk styrkeoppbygging i regionen med tanke på å gå inn militært. Imidlertid var den parlamentariske støtten til en direkte intervensjon liten både i Europa og hjemme, -og Obama bakket ut, og satset i stedet på proxy-krig gjennom å støtte ulike jihadistgrupper med våpen og penger. Det var først når Islamsk Stat begynte å gjøre militære fremskritt at begrenset vestlig bombing ble aktuelt, og så langt har dette bare hatt begrenset effekt.

En ny storspiller i regionen

Den russiske intervensjonen i konflikten som kom på tross av amerikanske protester og fordømmelse forteller med all tydelighet at Russland ikke akkurat lytter til hva USA sier. Dersom Debkas story om at Kina også vil kaste seg inn militært i konflikten holder vann ser vi ikke bare en helt ny situasjon, men også dannelsen av en ny allianse i Midtøsten. Kina, Russland, Iran, Irak, Syria og Hizbollah. Noe stort og seriøst er i ferd med å skje og kanhende det hele er profetisk

https://www.youtube.com/watch?v=2RWOxpz5jOg

Én tanke om “En ny allianse tar for i Midt-Østen -Kina kaster seg inn i Syria bombingen, melder Debka

  1. En meget interessant artikkel dette! USA har vært med i så mange kriger at de er helt utmattet, både psykisk og fysisk. Dessuten er landet bankerott!

    Hva vil skje nå, når disse landene overtar ledelsen i Syria, sammen med Assad? Kanskje vil de på sikt kunne underlegge seg USA sin store arabiske allierte, Saudi Arabia. Det er vel ikke så mange som vil felle noen tårer dersom dette grusomme landet faller sammen!
    At Kina er med i Midt Østen kommer ikke som noen overraskelse, de har allerede vært tungt inne i Afrika, og samarbeider med diverse regimer.
    Er dette bibelsk tro? Er det det, så kan ingen stanse det som nå kommer til å skje!

Det er stengt for kommentarer.