En familie-tragedie av dimensjoner -trist å se og lese

En sønn ønsker sin egen far i fengsel. Dette på grunn av det han selv omtaler slik: “At du hører hjemme i fengsel, pappa, det er det ingen tvil om. 19 år med et psykisk terrorregime med deg som “apostel”, der demoner og helvete lurte bak enhver dør, har gitt meg diagnosen kompleks ptsd. Psykisk vold mot barn i guds navn er straffbart. Grunnen til at det er umåtelig viktig for meg å få tydelig frem at min far og tidligere pastor egentlig hører hjemme i fengsel, er fordi mange religiøse ledere og ofre for psykisk vold i guds navn, ikke vet at destruktiv kristendom kan være straffbart,” skriver Anders på Facebook onsdag. Anders Torp brøt som kjent ut av sin fars menighet og har i ettertid markert seg som en sterk kritiker av sin egen far, sin tidligere kirke og tidligere religiøse overbevisning.

For noen få dager siden ble Anders Torp tildelt prisen som “Årets ateist” av organisasjonen “ateisten” som tidligere het hedningesamfunnet og i ettertid skrev Jan-Aage Torp en post på Facebook med kritikk av både hedningesamfunnet og takketalen fra prismottakeren som brukte takketalen til dette: “Her var det ikke et ord om ateismen, om ideologi, strategier og visjoner, men fra ende til annen er det et veritabelt, utilsløret personangrep på meg med navns nevnelse, med diagnostisering av meg som «psykopat», med påstander om at jeg bør dømmes til fengsel m.m. Jeg hadde trodd bedre om de mennesker som initierte en slik «pris», men så feil har jeg tatt,” skrev Jan-Aage Torp -og deretter har det fortsatt å ta helt av. I løpet av de siste 24-36 timer har den fra før ødelagte far/sønn relasjonen fortsatt og rakne -og det er mildt sagt sørgelig å være vitne til et slikt total-havari av en far/sønn relasjon.

Det er svært harde og uforsonlige ord som har falt de siste dagene, og det er uhyre trist å skue. Torsdag kveld og etter å ha lest de siste utfall fra sin sønn Anders, skriver Jan-Aage Torp dette på Facebook: “Det har gjort meg trist gjennom livet for å se hvordan noen mennesker ødelegger sine egne liv. En mann som har trakassert Aina & meg de siste ni årene, er nå i ferd med å miste jobben, huset og eiendeler. Alt på grunn av stolthet, sjalusi og hat. En annen gruppe mennesker er i ferd med å miste alt også av samme grunn. Selv helsen til sjelen deres. Når blind hat og arroganse kombineres, er selvødeleggelse nært forestående. Hjertet mitt gråter for alle. Men hvert menneske er ansvarlig for sine valg.
Men ydmykhet vil endre alt. Det er håp! Bibelen taler klart: ′′ Før ødeleggelsen er en manns hjerte hovmodig, men ydmykhet kommer før ære ′′ (Ordspråkene 18:12).

Et trist skue

Det som utspiller seg mellom far og sønn Torp er sjelden skue. Det er heldigvis ikke ofte at vi på sosiale medier kan være vitne til at en familiær relasjon så til de grader rakner og hvor begge parter bruker ord som forsterker det relasjonsmessige totalhavariet vi er vitne til. Det er vel egentlig bare Gud selv som nå kan lege denne fullstendig ødelagte relasjonen. Det er uhyre sjeldent at vi kan være vitne til at en sønn tyr til Twitter for å fortelle at han mener sin egen far burde sitte i fengsel, angivelig på grunn av den religiøse oppdragelsen han er gitt. Hva som er sant eller overdrivelser i denne historien vet vi ikke. Dog er det uhyre trist å være vitne til en slik krig mellom en far og en sønn, og alt vi kan gjøre er å sende våre bønner oppover, til Gud vår Far som vet alt og forstår alt -og kan lege alle psykiske og mentale sår som vi mennesker kan bli påført av livet..

Facebook Comments

7 tanker om “En familie-tragedie av dimensjoner -trist å se og lese

 1. Anders og Jan Aage Torp er nok uenige om mange ting. Men jeg tror at de to er helt enige i at Jan Kåre Christensen er en sjalu, misunnelig mann som ingen av de to har noe godt å si om.

  For Anders Torp er oppmerksomheten fra Jan Kåre Christensen like velkommen som oppmerksomheten fra ei feit flue. Den type oppmerksomhet man bruker en fluesmekker i mot.

  3
  4
  • Å blande religiøse åndsmakter inn i virkelighetsforståelsen er ikke bare latterlig meningsløst. Det er også skadelig. Mislykket barneoppdragelse og livsmestring handler ikke om djevler, ondskap, profetier, synd og skam og slibrige fantasifostre, det handler om reelle personlighetsforstyrrelser, om psykiatri, kriminalitet, overgrep og omsorgssvik.

   De kristnes tradisjonelle, helseskadelige overtro ble praktisert i middelalderen og i fjerne himmelstrøk. Eller nei. Dessverre er det gæringer også i dagens Kristen-Norge som følger bibelens umoral fra sin maktposisjon. Alt tullprat om sjel, dødsriker, demoner, besettelser, guder og spøkelser har virkelig ikke hjulpet verken psykologisk forståelse eller psykiatrisk praksis.

   Skjønte for alvor at den tilsynelatende intelligente og velmenende Jan Åge Torp “manglet en ring i kransekaken” da han i fullt alvor fablet om at Gud (eller var det Satan) ville straffe hardt OL-arrangører i Hellas som brukte greske guder som maskoter. Så uvitende og skakkjørte mennesker kan ikke ha ansvar for andre, verken egen familie eller som pastor for en sårbar gruppe mennesker.

   Håper andre evangelikale, karismatikere, indremisjonsfolk, mørkemenn og liknende snart innser hvor mye surriball og direkte faenskap de har trodd på, forkynt og spredt. De må omvende seg i tide. De må vende seg til fornuft og virkelig menneskekjærlighet, og vekk fra sin syke barnetro, vekk fra skadelig prinsipprytteri og sadomasochistisk underkastelse under spinnville dogmer fra en eldgammel overgrepsjultur og ørkengud.

   Så det så.

   4
   2
 2. Jan Åge Torp har rett i sitt eksempel med “en mann”.
  Vi vet alle hvem denne mannen er.
  En som har tapt i retten, tapt i diskrimineringsnemda, tapt overfor PBE, tapt overfor fylkesmannen, tapt overfor sivilombudsmannen og vil garantert tape sin siste klage også. Denne mannen som har trakkasert Torp ekteparet i 9 år er for stolt, gjenstridig og trassig nok til å ikke være i stand til å lese skriften på veggen.
  Jeg tror Torp har rett. Det vil ende med enorme utgifter og arbeidsledighet for denne mannen. Han vil høste det han har sådd.
  Mannen burde ta inn over seg ordene fra Guds ord: Sal 105,15 Rør ikke ved mine salvede, og gjør ikke mine profeter noget ondt!

  2
  3
  • Da konstaterer vi at Jan Kåre Christensen forsøker å gjøre profitt for sin egen sak på dette. Han lykkes dårlig. Hans hat og nag overfor pastor Torp skinner gjennom slik at vi alle kan se at Christensen best passer sammen med hedninger og andre ugudelige.
   Christensen høster som han har sådd. Han sådde sladder og sjikane overfor ekteparet Torp, -og høstet en bot og total ydmykelse i retten.
   Han sådde frekkhet når han tok seg til rette og gav blaffen i byggeregler og søknader -og høstet nederlag i alle instanser, og tvangsmulkter.
   Jo mere du sår ut Jan Kåre, desto mer tvangsmulkter vil du høste. 🙂
   Du sådde støy og uhøflighet på bussen overfor dine passasjerer, og høstet klager og tjenestepåtaler. Deretter spredde du sladder og baktalelse av din arbeidsgiver og høstet et nederlag i diskrimineringsnemda. Du fortsetter i samme spor som tidligere og vil høste et nederlag hos sivilombudsmannen.
   Tilsist vil du høste stadig større bøter og ydmykelse når du river hele sulamitten du har bygd ulovlig.
   Å være kriminell lønner seg ikke!!!!!!!!!!!!!!
   Det JAT opplever er smertelig, men bibelsk.
   Skriften sier at det JAT opplever er noe som skal kunne skje:
   Mark 13,12 Og bror skal overgi bror til døden, og en far sitt barn, og barn skal reise sig mot foreldre og volde deres død.
   Her ser vi en ond sønn, frafallen, forutbestemt til evig ild gå ut og ønske det onde mot sin egen far.
   Har ikke Anders lest: Hedre din far og din mor, så dine dager må bli mange i det land Herren din Gud gir dig?
   La oss bare slå det fast: Anders er en frafallen -og Christensen som er en narrevangelist og narrebibellærer stiller seg sammen med den frafalne. Hva forteller det deg om Christensen?
   Christensen har aldri vært en gjenfødt troende. Til det er han for ond.
   I Christensen møter vi en falsk profet, en vranglærer som mangler både vett og sosiale antenner.
   I Christensen møter vi en bitter gammel grinebiter på vei til helvete sammen med Anders Torp, Levi Fragell og andre frafalne.
   Christensen forstår ikke selv at han er under dom. under Guds dom-

   1
   6
  • Det var da voldsomt til avslutning “sagfører”. Skulle tro du hentet inspirasjon fra en viss facebookgruppe?
   Gamle grinebitere på vei til helvete er etter mitt syn litt drøyt å si om folk..

   3
   1
  • Du selv bør holde hodet lavt Christensen.
   Du vet at du høster som du sår. Denne åndelige lov gjelder deg også Christensen.
   Du har selv lenge høstet konsekvensene av dine handlinger.
   Nå følger bøter og rivning, oppsigelse og NAV i en tid hvor det blir stadig færre jobber.
   Korona krisen kommer til å vare lenge, og det ser ikke lyst ut på jobbmarkedet for en mann som alle vet er helt sær.
   Nei Christensen. Du skulle ikke hovere her.
   Bli blant de ydmyke og be heller for Torp og hans sønn.

   3
   2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *