Ekspert: Nato må forberede seg på en nattlig russisk invasjon av Polen

En russisk invasjon av Polen kan materialisere seg meget snart og Nato er foreløpig ikke godt nok rustet i Øst-Europa til å komme Polen til unnsetning raskt nok. Et skremmende russisk-invasjon-polenog nytt 25 sider langt dokument utarbeidet av Atlantic Council som har hovedkvarter i USA advarer nå om at Nato må gjøre langt mer for å møte et stadig mer uforutsigbart Russland. Det nye dokumentet advarer om at russerne kan invadere Polen “over natta” og USA behøver å gjøre mer for å styrke alliansens styrker i området og utplassere flere raketter for å avskrekke Moskva, sies det videre i dokumentet. Selv om ikke dokumentet gir noen tidsangivelse for når dette kan skje, vil Russland, -dersom Nato må hanskes med en annen krise, finne på å invadere Polen. En russisk invasjon av Polen vil kunne komme via Latvia og  Litauen dersom Moskva ikke er i stand til å overtale Hvite-Russland å gi styrkene fri passasje. Både Polen og de baltiske stater som alle er svake rent militært frykter sin mektige nabo i øst.

Frykten for at Russland vil kunne komme til å ta tilbake Polen og de baltiske stater har egentlig vært i tankene helt siden landene ble frie fra Sovjets grep da kommunismen falt. Selv om kommunismens fall i Sovjet gav tøvær og nedrustning og et nytt klima mellom Øst og Vest, har dette surnet til og forholdene er nå mildt sagt anstrengte. Den russiske invasjonen av Georgia i 2008 og av Krim i 2014 har for alvor tent frykten i Polen og de baltiske stater. Selv om Nato har styrker stående der, vil disse neppe være i stand til å stanse en større russisk invasjon, spesielt dersom Nato er distrahert av andre kriser og konflikter. En av dem som har oppdaget oppslaget i Endtime Headlines er pastor Paul Begley som nå nytter muligheten til å si noen ord om president Obama: “Vi har en handlingslammet president, Hans feilslåtte utenrikspolitikk er katastrofal. Han vet ikke hva han skal gjøre,” sier Begley og fortsetter: “Han trakk oss ut av Irak, han prøvde å få stengt  Guantanamo Bay, han skapte den arabiske våren, IS plukket opp det militær-utstyret vi etterlot oss og dreper alle de kommer over. Obama vet ikke hva han skal gjøre i Europa, han knapt vente på å komme seg ut av Det Hvite Hus for å komme til FN og lage kaos også der,” er blant tingene Paul Begley påpeker. Hør resten selv.

2 tanker om “Ekspert: Nato må forberede seg på en nattlig russisk invasjon av Polen

  1. Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.

    Matt. 24:6

  2. Det handler om å være beredt, for Menneskesønnen kommer i en time vi ikke venter det! Men vi skal ikke være helt uvitende heller, for vi skal se det på tegnene når tiden nærmer seg. Når vi ser disse tingene som er omtalt i Matt 24, så skal vi VITE at Han er nær ved for dørene!

    Oppfordringen fra Jesus er at vi skal våke og be! Viktig å passe på at vi ikke blir forført og at vi ikke blir tynget av rus, drukkenskap og timelige bekymringer. Viktig at vi blir i Ordet og har blikket festet på Jesus Kristus, Han som er troens opphavsmann og fullender.

    Den som har fått sine synder tilgitt og har Jesus Kristus som Herre og Frelser er trygg!

    Tror det er viktig at bruden lever i den forventning at brudkommen kan komme når som helst. Det gjelder å ha olje på sine lamper!

Det er stengt for kommentarer.