Dr Gene Kim med krass kritikk av John MacArthur : Fem ting du ikke viste om John MacArthur

Som alle andre er også pastor og bibellærer John MacArthur gjenstand for kritikk og angrep. En av dem som er blant de sterkeste kritikere av John MacArthur er pastor  Gene Kim som er pastor ved San Jose Bible Baptist Church. Pastor Kim som selv har flere mastergrader i teologi har omkring 310 000 følgere på YouTube mener at John MacArthur er en falsk profet og ulv i fåreklær.

Blant de anklagene pastor Kim slynger mot pastor MacArthur er pengegriskhet, skandaler hvor personer i hans virksomhet skal ha begått overgrep, at han har en teologi som nedtoner betoningen av Jesu blod og spørsmål om hvorvidt barna er frelst. Pastor Kim`s angrep på John MacArthur ble publisert 29 september, og så langt har ikke pastor MacArthur respondert på kritikken. “Jeg er bundet av Skriften til å avsløre falske profeter der ute,” sier Kim som mener seg å kunne avsløre “fem sjokkerende ting” med John MacArthurs virke. Anklagene om sex-skandaler gjelder ikke John MacArthur personlig, men hans organisasjon. I følge pastor Kim er John MacArthur en “virkelig ond hykler” og hans budskap avslører hva slags åndelig konflikt pastorer og kristne ledere i dag står i. Angrep fra den sekulære presse og angrep og kritikk fra andre pastorer og skikkelser i Guds kirke. MacArthur har ikke respondert på pastor Gene Kims oppsiktsvekkende kritikk som har 121 278 visninger på YouTube. Pastor Kims YouTube kanal har navnet “Real Bible Belivers” og blant de personer i kristenheten som pastor Kim kritiserer er Billy Graham som blir kalt “Satans beste pastor for en verdensreligion”. Nå er det MacArthur som skal taes.

MacArthur har ikke selv reagert på Kims oppsiktsvekkende utfall, men Tim Hurd i i Bible Thumping Wingnut Network har fått med seg Dr Kims video og kommer med sin respons i klippet under.

3 tanker om “Dr Gene Kim med krass kritikk av John MacArthur : Fem ting du ikke viste om John MacArthur

 1. Krangling mellom kristne klovner er og blir komisk. Fort gjort å flire av folk som i fullt alvor tror på fantasifulle forklaringer, demoniske farer og fabelvesener fra oldtidens ørkenfedre. Egoistiske evangelikale ekstremister elsker eiendom og endetid. USA er unike i underholdning og ukultur.

  God jul!

 2. For en outsider som meg gir dette inntrykk av være business as usual. Det ser ut som om alle har sine spesielle meninger og rir sine kjepphester. Og dette serveres altid som “sann lære”. Jeg tror den religiøse stoltheten har vært det mest ødeleggende for kristenheten til alle tider. Paulus skrev også om dette. Om de som opphøyer seg gjør seg uimotagelige for kritikk og rettledning fra andre. Og jo mer de forsvarer seg jo mer distanserer de seg fra utgangspunktet. Og det rare er at slike tendenser ser ut til å gå i arv. Kristenheten har blitt splittet opp gjennom at menneskelige meninger settes høyere enn det som står i Bibelen. Og da brukes Bibelen bare for å finne bekreftelser for sine egne meninger.

  Hvordan det står til med meg selv vet jeg ikke. Men ut fra det jeg har sett i Bibelen så kan aldri en menigheten være et one man show. Tror rett og slett ikke at enkeltpersoner kan ha alle nådegavene som trengs for å lede en menighet. Men ofte kamufleres nok egenrådighet med falsk ydmykhet og ved at man kun omgir seg med, eller aksepterer folk man mottar uforbeholden støtte fra.

  Kanskje starter dette med at spekulasjoner og synsing erstatter åpenbaringer og innsiktsfull forståelse av det som står i Bibelen? Eller kanskje like gjerne at man ikke innser at det faktisk er ting man ikke forstår?

  Noen ganger har jeg testet ut dette ved å stille noen kontrollspørsmål. Da har jeg altid erfart at de mest skråsikre forstår lite av det som virkelig betyr noe. De er bare veldig sikre på noe de kan “avlede” fra noen få linjer fra noen få utvalgte skriftsteder.

  Og når det gjelder de “sterke lederne” så bygger de gjerne opp en hel teologi rundt dette. I praksis kan det bety at f.eks visse synder skal nedtones eller bortforklares mens andre ting skal blåses opp mest mulig. Ikke skjelden har jeg sett at slike sterke personligheter med veldig sterke meninger har falt dypt i synd. Jeg tenker at de syndene de dyrker er å rett og slett “forvalter guds vilje”. Ikke på vegne av Gud men ut fra sine egne ønsker og meninger. Og når denne synden får makt over dem så vet ingen hva som kan skje. Jeg tror de ofte kan bli “antikrister” i betydningen av “i stedet for kristus”. Eller så tar deres egne synder makten over dem.

  Forskning viser at tyve prosent av befolkningen lett kan manipuleres. Kanskje typiske sektmedlemmer? Seksti prosent er mer eller mindre likegyldige, avventende, eller kanskje litt snusfornuftige. De siste tyve prosentene tenker selv og kan vanskelig manipuleres. Ofte er det lett å plassere folk i disse kategoriene.

  1
  2

Det er stengt for kommentarer.