DPR styrker i Øst-Ukraina forbereder seg på fullskala krig med styrker lojale mot regimet i Kiev

Hevder ukrainske regjeringsstyrker har skutt mer enn 3800 granater eller raketter mot separatist-kontrollert områder i Donetsk  De ukrainske regjeringsstyrkene skal ha skutt mer enn 3800 runder mot opprørere i Øst-Ukraina de siste få uker og bare den siste uken skal mer enn 100 grad raketter ha blitt skutt mot sivile områder kontrollert av styrker fra den selverklærte folkerepublikken Donetsk. Samtid melder South Front org at de russisk støttede separatistene i Donetsk nå forbereder seg på det de tror vil bli en fullskala krig med ukrainske regjeringsstyrker. En krig de frykter kan bryte ut når som helst, og regimet i Kiev har gjennom de siste ukene sendt store militære styrker til grenseområdene mot “folkerepublikken Donetsk” som er navnet på områder kontrollert av separatister som er støttet av Moskva.

Krig og rykter om krig, samt terror og selvmordsbombere er nå så daglig kost i nyhetsbildet at vi knapt reagerer lengre. Bilder av døde barn og bomber som slippes gjør ikke lenger inntrykk på herdede nordmenn, og heller ikke den truende faren for krig i det østlige Ukraina får oss til å heve på øynene lengre. Skal vi tro talsmann for den selvutnevnte “Folkerepublikken Donetsk” søker styrker lojale mot Kiev daglig å fremprovosere en ny krig i det østlige Ukraina. Separatistene eller opprørere som de jevnlig blir kalt i vestlige media, mener Kiev og president Petro Poroshenko søker å dra sine vestlige samarbeidspartnere inn i en krig som kan involvere både Nato og Russland. Hver eneste dag avfyrer styrker lojale mot regimet i Kiev runder på runder med granater eller raketter inn mot Donetsk og i følge kommandøren for den operative kommando for styrkene til “Folke Republikken Donetsk,  Denis Sinenkov, skal Kiev i strid med Minsk avtalen ha avfyrt mer enn 100 grad-raketter mot landsbyene Telmanovo og Styla, og tilsammen skal mer enn 3800 runder med ulike former ild ha blitt avfyrt mot deres områder de siste månedene. Begge sider har lenge rustet opp og Russland har forsterket sitt militære nærvær på Krim og Nato har styrket sitt nærvær både i Polen og de baltiske stater. Russland på sin side har kraftig styrket sitt militære nærvær både på Krim og nær grensen til Ukraina.

https://www.youtube.com/watch?v=iO1yXqzJjyk

De tilnærmet daglige provokasjonene og sporadiske angrepene krever stadig sivile liv, i separatist områder i det østlige Ukraina mener man Kiev gjennom stadige angrep søker å provosere frem en ny krig. “Vi har samlet bevis på at Kiev regjeringens styrker har skutt minst 100 grad raketter mot våre landsbyer og dette er i strid med Minsk avtalen. Angrepene med artilleri har økt dramatisk rundt den selv utnevnte Folkerepublikken Donetsk og den ukrainske presidenten Petro Poroshenko, sier han ikke vil avvise at det vil komme en omfattende russisk invasjon på alle fronter. Lukten av krig i Øst kan igjen kjennes i Ukraina. For øyeblikket ser vi stadig kraftige angrep og flere ofre, og i øst tror man at det bare er et spørsmål om tid før det igjen bryter løs med full krig i det østlige Ukraina. Lørdag kveld brukte også TV2 noen få minutter på å snakke om den mulige faren for en ny krig i det østlige Ukraina og Russland er igjen forberedt på en militær konflikt. Både USA og Nato er nå dypt involvert i det som skjer i Ukraina og mange mener det som skjedde i Ukraina ikke var noe annet enn et USA ledet kupp. Det som nå skjer i Øst henger sammen med den økonomiske krisen USA og vesten nå står overfor, en krise vestlige medier tier om.

 

 

Én tanke om “DPR styrker i Øst-Ukraina forbereder seg på fullskala krig med styrker lojale mot regimet i Kiev

Det er stengt for kommentarer.