Dommer beordret fjerning av monument med de 10 bud innen 30 dager

10-budFlere og flere tegn som indikerer frafall fra Guds ord  manifester seg nå i de forente stater. En distriktsdommer i Oklahoma beordret i en kjennelse et monument med de 10 bud om å bli fjernet fra delstatens grunn innen 30 dager. Det var dommer Thomas Prince som fredag fattet kjennelsen som innebærer at monumentet må fjernet. Tidligere har Oklahomas øverste rettsinnstans fattet et lignende kjennelse da de har konkludert med at momentet som fremmer de ti bud krenker delstatens konstitusjon som sier at ingen spesiell religion kan promoteres på offentlig grunn. Dermed ser vi nok en rettskjennelse i det amerikanske rettsapparater som fordriver kristne symboler og fenomener knyttet til den kristne religionen vekk fra offentlig grunn, og mange tror at dette bare er en begynnelse. Målet er å jage all form for kristen religion ut av det offentlige rom og inn i lukkede forsamlingslokaler. Mange frykter at det neste som vil bli slått ned på er utadrettet forkynnelse som “streetpreaching” og evangelisering.

Facebook Comments

6 tanker om “Dommer beordret fjerning av monument med de 10 bud innen 30 dager

 1. Jeg har faktisk de ti bud hengende paa stueveggen hjemme hos meg. Noe jeg arvet fra en god venn som gikk bort altfor tidlig grunnet kreft. Takk Hamish !!

  Ikke det at jeg vil beskylde Sokelys for aa overholde/respektere det 8nde bud i sine mange utfall mot kristne, amerikanere og andre……. Men jeg kan da ikke se noe galt med denne steintavla. Men dog, som Sokelys har “glemt” aa nevne, er det forbud gjennom USA sin grunnlov aa ha religios forkynnelse paa statlig grunn.

  Her er bare losningen aa flytte den til privat grunn noen meter lenger borte og alt er bare bra.

  Sokelys burde ikke glemme at USA har en slik grunnlov. En grunnlov som alle andre stater burde ogsaa ha hatt.

  • Kjell skrev “Dermed ser vi nok en rettskjennelse i det amerikanske rettsapparater som fordriver kristne symboler og fenomener knyttet til den kristne religionen vekk fra offentlig grunn, og mange tror at dette bare er en begynnelse.”

   Begynnelsen var i 1789, min unge mann. Det er mulig at du ikke husker saa godt da dette var 226 aar siden, Kjell. Men dog burde du ha husket/visst dette. Eller er det slik at du “glemte” dette og hva det 8nde bud sier ?

  • Tidligere har Oklahomas øverste rettsinnstans fattet et lignende kjennelse da de har konkludert med at momentet som fremmer de ti bud krenker delstatens konstitusjon som sier at ingen spesiell religion kan promoteres på offentlig grunn.
   Så det er nevnt Torodd at det vises til konstitusjonen. Forskjellen er nok nå at konstitusjonen nå blir nytolket, men forøvrig ser vi ikke den samme iver i USA for å få fjernet muslimske symbol som er poppet opp i det siste. Men mer om det vil måtte komme siden.

 2. Dette er like mye nytolking som paa 1920 tallet. Og Obama var kanskje presidenten da ogsaa ?

  Hvor er disse muslimske symbolene paa statlig grunn som du viser til ? Du vil vise meg disse, ikke sant ?

  • Det er en sak som jeg jobber litt med Torodd. Den ligger litt frem i tid, men jeg har fått endel tips å sjekke ut om det.

  • Kjell skrev “Så det er nevnt Torodd at det vises til konstitusjonen. Forskjellen er nok nå at konstitusjonen nå blir nytolket, men forøvrig ser vi ikke den samme iver i USA for å få fjernet muslimske symbol som er poppet opp i det siste.”

   OK….. saa du hevder at dette er her men kan ikke bevise dette fordi du ikke vet at dette er her. Kan du de ti bud ? Respekterer du dem ? Det virker ikke slik. Glem Oklahoma. Faa de heller paa plass i din egen stue. Faa de heller paa plass i ditt eget liv.

   Desssuten og litt paa siden. Du har hatt 226 aar paa aa forberede deg. Hvor mange xtra aar trenger du ?

   I det hele tatt trenger Sokelys en liten oppfriskning i de ti bud. Du og Sokelys er en meget bibelsk liberal blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.