Det kristne evangeliet eller?

Det kristne evangeliet er gode nyheter til syndige mennesker. Gjennom evangeliet blir vi tnballe tilbudt rettferdiggjørelse og nåde ved troen alene, dette fordi Jesus Kristus døde på korset og tok den straff vi alle fortjente å få. Vi var alle døde i våre synder, eller som Paulus skrev til menigheten i Rom: “alle har syndet og fattes Guds ære.” (Rom 3,23) Budskapet om Jesu soningsdød på korset, hans oppstandelse og hans løfte om å komme tilbake har tradisjonelt sett blitt ansett som kanskje det sentrale i den kristne tro, men dette var før vi fikk menn som Kenneth Copeland, Creflo Dollar, Kenneth Hagin, Benny Hinn, Paul Crauch, Bill Johnson, Todd Bentley og Leroy Thompson på våre talerstoler. Disse menn forkynner et budskap, men er det evangeliet de forkynner? Se selv og døm selv og si gjerne din mening!

Et knippe religiøse ulver, løgnere og forførere

Donnie Swaggart: “Vi trenger ikke flere “velstands-halliker som leder kirken inn i åndelig utroskap, Vi trenger ikke flere velstands-halliker som leder menighetene mot ødeleggelse, -vi trenger ikke flere slangeolje salgsmenn, vi trenger Guds menn som våger å stå på talerstolen og forkynne evangeliet”

 

3 tanker om “Det kristne evangeliet eller?

 1. Ulver i fåreham har det vært til alle tider. De finnes over alt. Bibelen har nærmest garantert dette. Men dette er ikke noe problem. Problemet er at folk ikke studerer hva som står i Bibelen. For hvis de gjorde det så ville slike få liten oppsluttning.

  Hvis man studerer kristendommens historie så tror jeg man vil finne veldig mange forskjellige typer avsporinger. De er nesten “usynlige” innenfra, men kan lett diagnostiseres fra utsiden. Felles for dem alle er at de enten er ødeleggende for “Menigheten” eller hindrer at den i å nå nye mennesker.

  Det aller største problemet er muligens at så mange som kaller seg kristne lever mer og mer som verdslige mennesker. Nådegavene slutter å virke.

 2. Vel jeg er enig med deg. Det var mange avvikende retninger også i den tidlige kirkehistorie, men neppe med så tydelig fokus på penger som det vi ser blant dagens velstands-halliker som utelukkende er opptatt av penger, penger, penger. Det hele er blitt en parodi på sann kristendom. Man skal kjennetegnes av bilene man kjører nå. Jo finere Mercedes man har, jo nærmere Gud er man. Utrolig trist å se skarer av mennesker tiljuble slik forkynnelse. Mange farer vill fordi de ikke kjenner Skriftene eller Guds kraft..som primært er til frelse.. For ordet om korset er en dårskap for verden, men for oss som tror, en Guds kraft til frelse.

 3. Er det ikke et ordtak om tre G’er? Gold, girls and glory. Men av disse tre tingene så er nok “gold”, som du sier, den mest åpenbare trenden i dag.

  Litt OT, men det finnes en annen type farlige mennesker også. Religiøse mennesker som bare elsker synd. I tillegg prøver de alltid å lede andre sjeler ut i synd også. Særlig nye ukjente mennesker som ikke er en del av det etablerte nettverket. Mange kristne miljøer er fulle av slike mennesker. De tenger ikke nødvendigvis å ha noen posisjon, men er ofte godt integrert i systemet og vet hvordan de skal sno seg.

  I løpet av en forholdvis kort og ganske begrenset erfaring med den norske kristenhet var slike mennesker det mest negative jeg opplevde. Og det mest sjokkerende var hvor fritt de kunne opperere. Sett fra mitt ståsted ser det ut som om de fleste kristne ledere svikter katastrofalt.

Det er stengt for kommentarer.