Det er bare å gi opp Dagen, avisen er blitt et sant mørke under Vebjørn Selbekks redaktørtid -Selbekk ville ha støttet fosterdrapskandidat Joe Biden

Redaktør Vebjørn Selbekk har omgjort Dagen til en vass kopi av Vårt Land og er blitt politisk korrekt

Avisen Dagen er ikke lenger en bastion for livsrett og menneskeverd. Dette var noa abortprest Ludvig Nessa kunne fastslå for flere år siden etter at den modige abortpresten falt i unåde hos Vebjørn Selbekk. År er gått siden Ludvig Nessa med rette kunne fastslå at Dagen ikke lenger var en alliert og støttespiller for barna i mors liv. Og i etterkant har Dagen gått fra mørke til mørke, og en rekke kristenledere omtaler nå konsekvent Dagen som den “tidligere kristne avisen”, dette etter at avisen har kjørt noe som minner om en forfølgelses-kampanje mot forskjellige kristen-ledere og menigheter. I sin sin siste lederartikkel besegler Vebjørn Selbekk inntrykket av at Dagen nå er blitt en vass kopi av Vårt Land -og som for lengst har forlatt tradisjonene fra Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Johannes Kleppa og Odd Sverre Hove

Dagen sviktet det ufødte liv for åtte år siden, da Selbekk krevde at Ludvig Nessa skulle gå på kompromiss

Mange evangeliske kristne holder ikke lenger avisen Dagen og blant karismatiske ledere er tilliten til Dagen nærmest på bunnivå. Flere vil ikke uttale seg når Dagen ringer dem, og andre igjen har sluttet å abonnere på avisen som ikke lenger er å anse som støttespiller for evangeliske kristne i Norge. Siste dag i oktober befestet redaktør Selbekk inntrykket av at han leder en frafallen avis med en leder hvor han forteller at han ville ha stemt på Joe Biden.  “Nå er det bare få dager til valget og som Dagens sjefredaktør vil også jeg tone flagg. Min stemme hadde gått til demokratenes Joe Biden. Slik hadde det blitt selv om jeg står nærmere republikanerne enn demokratene i de fleste saker. Det gjelder åpenbart livsvernspørsmål, men også synet på økonomisk politikk, statens oppgaver og USAs rolle i verden. Helt siden 80-tallet har jeg ønsket at republikanske kandidater skulle vinne valgene. Jeg har entusiastisk heiet på Ronald Reagan og på begge Bush-ene og med litt mindre lidenskap på Bob Dole, Mitt Romney og John McCain. Men denne republikanske rekken stoppet – eller rettere sagt fikk et foreløpig opphold – da Donald John Trump ble nominert som kandidat,” skriver Selbekk som hopper bukk over det faktum at Trump er den presidenten noensinne som har stått støtt for det ufødte liv, stått støtt for forfulgte kristne, stått støtt for den jødiske staten og stått støtt for konservative verdier.

Redaktør Vebjørn Selbekk gir sin støtte til “barne-groomeren” Joe Biden som dersom han vinner valget vil være den mest korrupte presidenten noensinne

Når Selbekk i stedet velger å uttrykke støtte til den mest korrupte kandidaten som noensinne har stilt til valg som president, forteller det mye om hvilket mørke som har sunket seg over Bergens avisen, Det forteller oss mye om en redaktør som bekrefter det prest Ludvig Nessa sa om Selbekks svik i kampen mot fosterdrap, og det forteller også at Israel-venner og konservative kristne ikke har en alliert i avisen Dagen. Dagen har med denne leder tatt ytterligere et skritt bort fra de tradisjonelle kristne verdier Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Odd Sverre Hove og Johannes Kleppa stod for. For mange er Vebjørn Selbekk blitt en stor skuffelse -og med dette blir han også en irrelevant røst, Torgeir Tønnesen sier vel det mange av Dagens lesere føler: “Dette var skuffende av Selbekk av en grunn – ville Jesus stemt Biden? Jesus sa mye verre ting til dem han ikke likte – Han kalte sine fiender orme-yngel og satans sæd.
Jesus betalte skatt til en ugudelig keiser – og han ville selvsagt stemt Trump, selv han bruker utrykk som Sleepy-Joe, Joe-Hiden osv.
Jesus var enda mer utfordrende, konfliktskapende og macho-mann enn Trump,” men vi sier bare “la fare, la gå,” .og til konservative kristne vil vi si: Glem Dagen, glem Selbekk og dersom du ennå er abonnent og betaler noen tusen i året for Selbekks blekke: Si opp og gi pengene til noen som kjemper i striden -eller gi dem til misjonen!!

13 tanker om “Det er bare å gi opp Dagen, avisen er blitt et sant mørke under Vebjørn Selbekks redaktørtid -Selbekk ville ha støttet fosterdrapskandidat Joe Biden

 1. Kunne ikke sagt det bedre selv. Dagen er et fortapt stykke. Under Selbekk har avisen blitt ødelagt. Den er blitt politisk og religiøst korrekt, er et forlenget talefør for frafallsbiskopene pg annen frafallen lutherdom.
  Selbekk har ødelagt den siste rest av avisens arv og rykte.
  Arthur Berg hadde vridd seg i grava hadde han sett hvordan avisen han elsket og kjempet for er ødelagt.
  Gamle Emanuel Minos hadde sagt opp dritten på dagen. Noe har skjedd med Selbekk de siste ti årene. Han har forlatt evangeliet om Jesus og kastet seg på kirketoget som fører til helvete.

 2. Selbekk er blitt en skam for kristenheten. PK som følger løgn narrativet. Han vil stemme på en beviselig korrupt Biden, fosterdrap opp til fødsel og opprør og hærverk der Biden støtter Antifa og BLM. For meg kan han forsvinne ut av avisen Dagen.

  6
  1
 3. Forstår at underkastelse under guddommens dogmer er et absolutt krav i kristen, muslimsk og jødisk tradisjon. Likevel må vi støtte teologisk reform for å fremme menneskeverd. Tilværelsen er komplisert og overforenklet prinsipprytteri fra mektige menn er dessverre ikke løsningen. Dagens modernisering er til beste for folk og fe. Eller ønsker man seg tilbake til patriarkalsk ørkenteokrati og emosjonsbasert antivitenskap?

 4. Forskjellen mellom Kjell Andresen og Selbekk er at Selbekk er en kristen mann som bøyer seg for Gud og som følger de ti bud.

  Når man leser hva Kjell Andresen kommer med i Søkelys, er det meste løgn og annen forakt for Gud.

  10
  • Vi skjønner at hatet lever i beste velgående hos Bernt.
   Bibelske kristne merker den urene ånd som preger Bernt.
   Full av klander og alltid løgnaktig.
   Du bør bli løst fra Jesabel Bernt

   6
   2
 5. Dagen er en tapt størrelse. Etter at Selbekk tok over har frafallsånden preget avisen i en slik grad at Guds folk vender seg bort fra Dagen.
  Frem til Selbekk overtok var Dagen verd å lese og bruke penger på.
  Nå kan man like godt lese Vårt Land eller Dagbladet.
  Samme agenda, samme ånd og samme søppel.
  Vi heier på tydelige røster

  3
  1
 6. Om Dagen forsvinner er det få kristne som vil savne avisen og den tilsynelatende
  tidligere pinsevennen. Heldigvis bruker jeg ikke penger lenger på søppelet
  fra Bergen

  2
  1
 7. Den påståtte kristne Selbekk vil stemme på en som er for abort inntil 1-2 dager etter fødselen…Man kan nesten få vondt av mannen. En frafallen Livets Ord tilhenger i sjefsstolen i Dagen…
  Dagen er blitt best på å forfølge kristne.

  1
  1
 8. Jeg husker noen år tilbake – da Selbekk ble redaktør i avisen Dagen. Da meldte han seg inn i Dnk – om lag på samme tid som mange av oss kristne meldte oss ut av denne frafallskirken. Hva er det som svirrer rundt i hodet på denne mannen – tenker jeg.

  • Du var ikke den eneste som tenkte slik Ture. Og det meg god grunn.

   3
   1
 9. FAKTUM; antall årlige aborter falt med 29,7 % i løpet av de 8 årene med Obama. Bedre tilrettelegging for enslige mødre, bedre velferdsordninger, helsehjelp, sosiale hjelpetiltak har vært årsaken til reduksjonen i fosterdrap.
  Det blir bare symbolpolitikk det republikanerne driver med, når det er demokratenes politikk som fører til færre fosterdrap.

 10. Ellen Irene Bøe, kan du peke på en løgn fra min side? Ikke det nei, Kjell Andersen derimot, der tyter det ut beviselige løgner hver eneste dag. Det er konsekvensen av å være en “trump etterfølger” i stedet for en “Jesus etterfølger”. Kjell lyver og gjengir Trumps løgner, og tar etter Trump med å gi kallenavn.
  Kjell trenger å omvende seg, og ta i mot Jesus som sin Frelser og Mester, slik at han kan bytte ut satans løgner og væremåte med åndens frukt.

 11. 01/11/2020, kl. 13:18 sa Bernt:

  “Kjell lyver og gjengir Trumps løgner, og tar etter Trump med å gi kallenavn.”

  Det snakkes mye om Trumps løgner. Man sier det er tusenvis av dem. Hva mener du er de tre største og mest åpenbare løgnene?

Det er stengt for kommentarer.