Den syriske opposisjonen beskylder Assad regimet for nye kjemiske angrep

Skal ha behandlet flere for gass-skader

“Den syriske opposisjonen hevder torsdag kveld at Assad regimet igjen skal ha brukt chemisk_warkjemiske våpen i den blodige borgerkrigen. Minst sju mennesker skal være blitt behandlet for skader som kan tilskrives mulig bruk av kjemiske våpen,” melder den israelske avisen Yedioth Ahronoth. Skadene som skal være behandlet skal være hovne lemmer og skummende munner. Aktivistene som tilhører opprørsbevegelsen anklager igjen Assad regimet for å bruke giftgass som våpen for å bekjempe opprørerne. 

Aktivistene sier til nyhetsbyrået Reuters at to granater med giftgass traff et opprørskontrollert område i byen Nabak som ligger 68 km nordøst for Damaskus. I følge aktivistene skal angrepet ha resultert i sju døde. Også den syriske revolusjons koordinator unionen anklager Assads styrker for igjen å ha brukt giftgass. “Vi har dokumentert ni omkomne som en følge av bruk av giftgass i nabolagene i Nabak,” heter det på gruppens facebookside. Amir Kazk, en annen aktivist i Nabak sa at de to granatene var en del av et større og omfattende angrep med tungt artilleri som rammet Tariq al-Mashfa nær sentrum av byen. Det skal ha vært syriske regjeringsstyrker som har base på en ås i nærheten av Deir Attiya området som skal ha avfyrt de påståtte granatene med kjemiske våpen,

Et video-opptak som er lagt ut på You Tube viser en mann som skal ha sett hvit røyk fra beskytningen og vedkommende skal ha inhalert det og deretter besvimt. Ekteheten av videoen kan ikke bekreftes.

Etter at Hussein Obama tidligere i høst bøyde unna og trakk seg ut med halen mellom beina har borgerkrigen fortsatt med full styrke mens et likegyldig Vest-Europa og USA ignorerer president Assad og Irans masseslakt i Syria.