Den langsomme utviklingen av tredje verdenskrig

Den pågående krigen i Ukraina har ikke utviklet seg i det tempo mange hadde forventet. Russland ser ikke ut til å ha noen planer om Blitzkrig ala det vi så i andre verdenskrig der tyske tropper i stort tempo okkuperte det ene land etter det andre. Konflikten ser ut til å utvikle seg i et tempo som gjør at folk blir utålmodige og blir tilvendt med situasjonen med krig. Nate Polson tar oss gjennom de siste nyheter om krigen som utvikler seg i øst. Mange hadde kanskje ventet at 9 april 1940 skulle komme raskt og brått. Men vi ser en gradvis utvikling i langsom fart som peker i en retning.

3 tanker om “Den langsomme utviklingen av tredje verdenskrig

 1. Det står vel ikke på planene, men på evnene.

  Innser dere hvor katastrofalt elendig det er av det russiske militæret å ikke en gang kunne holde på øst-Ukraina (og totalt feile i forsøker på å innta hele Ukraina)?

  Ingen hadde i sin villeste fantasi kunnet forestille seg at det russiske militæret var så svakt og elendig.

  Verdenskrig eller en direkte konfrontasjon med NATO er totalt urealistisk fra Russlands side,

  Atomkrig vil de kanskje kunne starte, men den vil være over på under et døgn og Russland totalt tilintetgjort. (Men potensielt mye annet også tilintetgjort.)

  1
  1
  • Jeg er også litt overrasket over hvor lite styrker russerne satte inn i første runde. Jeg tror nok Russland feilkalkulerte litt med antall militære styrker som ble satt inn i den innledende fase av operasjonen. Gjennom høsten og vinteren har det mest vært Wagner som har kjempet om Bakhmut og det har også tatt tid.
   Russerne har hele tiden sagt at dette er en “spesiell militær operasjon og ikke en fullskala invasjon som vesten hevder.
   Kanskje militærledelsen i Moskva i ferbruar 2022 trodde at ukrainerne raskt ville gi opp, men da tok de feil.
   I stedet har det blitt en langtekkelig skyttergrav krig samt en drone og missilkrig. Putin har kanskje ikke dårlig tid. Han vet at krigen tærer på Europa økonomisk og selv har han ressurser til å kjøre en lavskala krig i hvertfall ut dette året og 2024. Nå venter alle på en ukrainsk motoffensiv. Jeg er langt fra så sikker på at Ukraina har militære styrker nok til å kunne gjennomføre den.
   Enkelte kommentatorer tror at den bebudede motoffensiven vil være Ukrainas siste sjanse -og at dersom denne ikke lykkes vil Vesten si nok er nok og be Kina gripe inn for å få på plass en våpenhvile og avtale.

  • Altså, det spørs om Ukraina ikke er litt urealistiske og vil nok måtte gi fra seg noen områder og gjøre noen innrømmelser.

   Det betyr ikke at deres krav er gale, bare at de er lite realistiske.

   Men denne typen innrømmelser går ingen med på før krigstrettheten er betydelig større.

   Litt som Finland som vant vinterkrigen, men måtte gi fra seg Karelen.

Det er stengt for kommentarer.