Danske og nederlandske F-16 fly til Ukraina -Norge vurderer også donasjon

F-16 fly. Foto skjermfotoTwitter/X

Nyheten om at Danmark og Nederland har besluttet å donere F-16 fly til regimet i Kiev har skapt reaksjoner i russiske kommentarfelt. Også Norge vurderer nå å sende noen av våre gjenværende F-16 fly til krigen mot Russland. Tallet på F-16 fly Ukraina vil få er foreløpig ukjent. Nederland har 42 slike fly tilgjengelig og Danmark snakker om kanskje to dusin F-16 for Zelensky`s krig. Den norske forsvarsministeren sa på NRK Søndagsrevyen at Norge vil vurdere å donere noen av våre gjenværende fly til Ukraina uten å oppgi noe eksakt tall eller konkrete løfter.

Dermed ser Europa ut til å satse på en ny opptrapping av konflikten med Russland. Russiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert nyheten om den danske og hollandske donasjonen til Kiev, men i russiske kommentarfelt er det flere som tar til orde for at Russland må ta ut disse F-16 flyene der de nå oppbevares. Hva Norge gjør gjenstår å se, men all erfaring tilsier at Norge vil komme diltende etter å levere våre fly til Ukraina. Regningen sendes som vanlig skatteyterne. Samtidig må det spares her hjemme, og i en Sørlandskommune foreslås det nå å legge ned kjøkken og vaskeri på et eldresenter for å spare noen kroner. Ideen er å samle all matlaging til en institusjon å kjøre lunken mat ut til det andre gamlehjemmet. Våpen til Ukraina er viktigere enn omsorgen for våre eldre. Nå er det bare et tidsspørsmål før norske F-16 fly er i aksjon i krigen mot Russland.

I stand til å bære atomvåpen

“Som den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov understreket , vil utseendet til utstyr som er i stand til å bære atomvåpen i de væpnede styrkene i Ukraina bli betraktet av Moskva som en trussel fra Vesten. I tillegg uttalte Vladimir Putin at hvis Ukraina mottar disse jagerflyene, men de vil være basert utenfor landets grenser, vil Moskva vurdere alternativer for deres ødeleggelse,” gjengir RIA Novosti om denne NATO opptrappingen.

5 tanker om “Danske og nederlandske F-16 fly til Ukraina -Norge vurderer også donasjon

 1. Danmark skal gi 19 stk. F-16 jagere til Ukraina . Opplæring av ukrainske piloter foregår i Danmark – og så langt jeg husker har Norge sendt 10 instruktører dit . Disse jagerflyene er kring 40 år gamle og de er ikke stelth ( usynlige på radar ) slik de nye F-35 er . Russland har nye jagerfly som kan hamle opp med F-16 . Videre har russerne bakke til luft raketter ( S- 400 ) som er uhyre effektive mot jagerfly .
  Når vi runder årsskiftet : Så har nok Ukraina operative F-16 flygere samt fly .

  • Ja. USA og Europa fortsetter å tirre bjørnen. Vi åpner oss selv for hogg ved å støtte Ukraina her. Russland har merket seg de fiendtlige land. Vi er en verdensdel som har forlatt Herren vår Gud. Hans ord har vi foraktet og spottet. Vi erklærer åpenbart pride og Gud er ikke lenger forpliktet til å verne vårt land og folk.
   Vi vil før eller siden høste konsekvensen av vår deltakelse i krigen og at vi hjelper Ukrainere med å drepe russere.
   Det kan ikke gå godt for en nasjon som har forlatt Herren sin Gud og valgt synd og ugudelighet. Dommen over vår nasjon kan være krig med Russland. Når Herren er vred på en nasjon kan vi ikke snakke det vekk. Anger, bot og omvendelse må til. Trengselstiden er over oss og jeg tror at dem som har åndelig åpenbaring forstår hva som skjer.

   6
   5
  • Ture slår vel bare fast det som er de tørre fakta. Snart er det F-16 fly som skal skytes ned av russerne.
   Det som forundrer meg er at mange kristne (les religiøse) ikke forstår at jo mer bensin vi kaster på ilden, desto mer død blir det i Ukraina og kanskje også i Vesten.
   Folk har forlatt Gud, fredens vei følger de ikke og følesesmessig er de styrt av medias propaganda og ikke Den Hellige Ånd.
   Og kirken drar på pub ser jeg på kveldsnytt. Vi skjønner at Gud har forlatt Norge og Europa.
   Folk er overlatt til sinn som ikke duger.

   7
   3
 2. NORGE driver et Høyt og Farlig Spill 🇸🇯🌑🇸🇯😵‍💫👿 Norge kan Faktisk bli en Fremtidig Krigs-Skueplass 👿🇺🇲🇸🇯🌑💥💥💥 🇷🇺🤔
  “Alle som støtter våpen og krigsfly fra Norge til Ukraina kan bare ønske russisk invasjon av Norge i årene som kommer velkommen, for dette legges det opp til. Norge har historisk godt forhold til nabolandet Russland, det er iferd med å endre seg.”..Nazisympatisørene her inne som dyrker Zelensky som messias medvirker direkte til at Norge blir en krigssone.
  Vi har avsatt Gud. Har ikke Hans beskyttelse og vern lengre.

  3
  1
 3. Jeg lyttet i dag til en norsk oberstløytnant som daglig følger med på krigen og dens gru i Ukraina . Han kunne fortelle at kring 1000 soldater blir drept eller såret HVER DAG – til sammen på begge sider . I tillegg til kjødelige skader : Så vil svært mange overlevende soldater i ettertid få store psykiske skader – gjerne resten av livet. Vi har mange slike tilfeller også i Norge . Nordmenn som tjenestegjorde i Afghanistan er blitt invalider for resten av livet. Somme barrikaderer seg på egen bopel i Norge : De venter på et angrep mot dem .

Det er stengt for kommentarer.