Dagen redaktør Vebjørn Selbekk ut mot Svein Magne Pedersen: Den livsfarlige kristne vaksinemotstanden

Vil Vebjørn Selbekk ta ansvaret for de som har dødd av vaksinen? “Tar du ansvar hvis mennesker dør, evangelist Svein Magne Pedersen?,” spør Selbekk i en kommentar. Den kontroversielle redaktøren for Dagen har tidligere hevdet at det å ta vaksinen er en “kristenplikt” -og vi stiller spørsmålet tilbake: Tar du ansvar Vebjørn Selbekk for de smerter. liderlsen og død din “kristenplikt” påfører mennesker? Det er full splittelse i kristen-Norge over den kontroversielle Covid-19 vaksinen. En vaksine som beviselig har ført til blodpropp, hjertestans, hjerneslag og flere dødsfall. Selbekk har tidligere hevdet at det er en “kristenplikt” å ta vaksinen og nå går han løs på evangelist Svein Magne Pedersen som omtales slik: “Den kjente helbredelsesforkynnerens ekstreme advarsler mot korona-vaksinen kan i verste fall føre til at folk mister livet. Hans skriverier er det foreløpig mest ytterliggående eksempelet på det som er et særpreg ved vaksinemotstanden i Norge: Det sterke kristne innslaget.”

Vebjørn Selbekk retter flengende kritikk av den kristne vaksinemotstanderen Svein Magne Pedersen. I hans lederartikkel som du kan lese fra Dagen bruker redaktøren ord som “livsfarlig”, “konspirasjonsteorier” osv osv. Det er velkjent politisk korrekt oppgulp som kommer fra Dagen-redaktøren som selv hevdet at det var en “kristenplikt” å ta den livsfarlige vaksinen som kan knyttet opp mot en rekke dødsfall og alvorlige sykdommer verden over. Vi spør om Dagen redaktør Vebjørn Selbekk vil ta på seg ansvaret for disse dødsfall og lidelser?  ” Evangelisten trår over alt som finnes av både ansvarlighetens og anstendighetens grenser når han oppfordrer folk til å ikke vaksinere seg «hvis du ønsker å leve», som han skriver på Facebook. «Ikke la dine barn bli hjerte-, hjerne- og lungeskadet med giften», lyder henstillingen fra evangelisten. Med denne typen skriverier plasserer Pedersen seg ikke bare blant konspirasjonsteoretikerne. Han tar også på seg et enormt ansvar for det som kan skje med de som følger hans advarsel mot vaksinen,” men igjen Selbekk.

Gjorde sin “kristenplikt” og kort tid etter døde 16 åringen av hjertestans i sitt eget hjem. Tar Vebjørn Selbekk ansvar for de som har dødd etter å ha gjort det Selbekk hevder er en kristenplikt?

Tar du ansvar for de som har blitt alvorlig syke eller dødd som følge av at de har gjort det du mener er en kristenplikt? Og Selbekk fortsetter sitt oppgulp: “Slik sett kan kan disse oppfordringene i verste fall være livsfarlige. For hva skjer hvis folk som burde tatt vaksinen, lar være fordi de tror en gudsmann med helbredelsens nådegave oppfordrer dem til det? Vi må rett og slett spørre Svein Magne Pedersen om han er beredt til å ta ansvar hvis mennesker blir smittet og dør som en følge av hans kraftige henstillinger om å ikke ta den livreddende vaksinen?” -Men igjen Vebjørn Selbekk. Tar du ansvar for de som har dødd etter å ha fulgt ditt råd når du hevder at det å ta vaksinen er en kristenplikt?

Les Selbekks leder her: https://www.dagen.no/meninger/den-livsfarlige-kristne-vaksinemotstanden/

13 tanker om “Dagen redaktør Vebjørn Selbekk ut mot Svein Magne Pedersen: Den livsfarlige kristne vaksinemotstanden

 1. Denne artikkelen minnet meg på det klassiske sporvognproblemet som brukes i etikkopplæring.
  “En sporvogn er på vei mot en gruppe på fem mennesker. De vil alle bli drept av sporvognen hvis den treffer dem. Du kan imidlertid endre sporvognens kurs ved å dra i en spake, slik at den skifter spor og treffer kun ett uskyldig menneske i stedet for fem.”
  https://www.nettavisen.no/livsstil/the-trolley-problem-avslorer-moralen-din-dreper-du-n-for-a-redde-fem/s/12-95-3423994750
  Jeg vil legge til en faktor til i eksempelet: du vet ikke hva som er i mellom sporskifteren og de menneskene som er i ferd med å bli påkjørt.

  Å ikke gjøre noe med en pandemi kan muligens sammelignes med å ikke gjøre noe i eksempelet over. Vaksinetilhengerne kan mulgens sammelignes med de som ville trukket i spaken. Vaksinemotstanderne med de som ville latt toget gå. Vi kjenner ikke hva som er i mellom sporskifteren og folkene. Kanskje stopper toget av seg selv og ikke dreper dem? Tør vi ta risken på det?

  Dilemmaet er likefullt: skal vi, eller skal vi ikke dra i spaken? Skal vi vaksinere eller ikke?

  Dette var ikke en meningsytring eller påstand. Kun en filosofisk betraktning.

  4
  1
  • I 2020 var det underdødelighet i Norge på tross av en ” pågående pandemi ”

   Vet hva du vil si , vi var så flinke på smitte vern , du Qanon tror på den løgnen , det gjør ikke jeg .

   Hvorfor vil dere ta en vaksine , som fungerer som sand papir innen fra i blod årene , de sirkulerer og sliper til det til slutt går hull på blod årene, omtrent som rotte gift .

   1
   4
  • “fungerer som sand papir innen fra i blod årene , de sirkulerer og sliper til det til slutt går hull”

   Rune, du vet at mitt svar til en slik påstand er at for at jeg skal tro det må du i så fall dokumentere det.
   Dersom det kan dokumenteres er det grunn for vel 3 millioner nordmenn å bli utrolige.
   Dersom du ikke kan underbygge påstanden din bør du heller la være.

   5
   1
  • Selbekk er en farlig mann for Jesu menighet.
   Han er politisk og religiøst korrekt.
   Han har betydelig makt der han sitter som Dagen redaktør.
   Men han er avhengig av statsstøtte, derfor er han endel av fake news media og løgnpressen.

   1
   2
  • Hykler? Hvem er hykler:
   10/08/2021, kl. 21:38 sa Z:
   Jeg ønsker å ikke ha noe med mennesker å gjøre, være seg venner, familie, kolleger som er for vaksinepass. Er de for vaksinepass, er det for fascisme og undertrykkelse av mennesker. Slike hadde trivdes godt under Hitler. Om de er kristne betyr ingenting.

 2. Du finer innlegg som søkelys har i tidligere innlegg , der det er 2 leger en fra Israel og en fra Canada som forklarer om at vaksinen gjør att kroppen produserer spike protein som blir som slipe middel på blod årene , kanskje er det dette som gjør at mange helst unge menn får betennelse på hjerte posen eller hva det var , det er nokså vanlig å få ett slags sår for å få betennelse.
  Det med betennelse på hjerte posen eller hva de kalte det er en av veldig få ting som faktisk er blitt omtalt på bla NRK , men her passet de i sameslengen på og bagatellisere det kraftig .

  Anbefaler deg og se disse 2 video snutene

  1
  2
  • Takk Rune:

   Det stemmer at der er bivirkninger av covid-vaksinen. To av dem er betennelse i hjerteposen og i hjertemuskelen. Det skal være registrert vel 100 tilfeller per nå (dersom jeg husker riktig). Flest tilfeller kan knyttes til de to mest brukt vaksinene i Norge. Dette er så lite alvorlige bivirkninger at de behandles med vanlig betennelsesdempende medisin.

   Når det gjelder den israelske legen antar jeg at du tenker på Vladimir Zelenko?
   I artikkelen på Søkelys er han oppgitt som israelsk, men er egentlig en jødisk lege fra Ukraina som bor i New York.
   Det var denne “vanlige” legen som fant opp en cocktail (The Zelenko Protocol) som skulle være veldig effektiv mot Covid-19, og som visstnok skal ha gjort Trump begeistret for tanken om å bruke hydroksyklorokin for å behandle Covid-19.
   Jeg skal ikke gå igjennom hva han mener, men jeg har fått med meg at han kun kommer med udokumenterte påstander om egne forskningsprosjekter, at han måtte trekke tilbake påstander om at FDA hadde godkjent et forsøk han var med å lede og at han omtrent ble kastet ut av det jødiske miljøet (der han var en populær allmennlege) etter ville smittepåstander.
   Han har blant annet påstått at hans cocktail brukes i Brasil og er 99% effektiv. En artikkel fra april 2020 viser til urovekkende resultater av testing av hydroksyklorokin i Brasil: “But after 13 days, six of 40 patients in the low-dose group had died, compared with 16 of 41 patients in the high-dose group. Furthermore, five patients in the high-dose group had underlying heart disease, three of whom died.” https://www.theguardian.com/world/2020/apr/24/chloroquine-study-coronavirus-brazil

   Det ble litt vanskelig å finne “en kanadisk lege” på Søkelys, men du tenker kanskje på Dr. Byram Bridle?
   Bridle har tidligere hevdet at “spike-protein fra viruset er hovedårsaken til skader på blodårene hos covidpasienter, at spike-proteinet som vaksinen får laget skader kroppen på samme måte som viruset og at proteinet fra vaksinen går inn i blodet og samles opp i benmargen, leveren etc etc”. Han hadde også en ganske kjent opptreden i radioprogrammet til Alex Pierson.

   Man skal ikke lese mange vitenskapelige artikler før man skjønner at han har misforstått totalt. Jeg har ikke linket til artiklene her, kun til diverse tolkninger av Bridles utalelser.
   https://factcheck.afp.com/immunologists-misinterpretation-data-fuels-misleading-covid-19-vaccine-claims
   https://healthfeedback.org/claimreview/byram-bridles-claim-that-covid-19-vaccines-are-toxic-fails-to-account-for-key-differences-between-the-spike-protein-produced-during-infection-and-vaccination-misrepresents-studies/
   https://byrambridle.com/
   https://tjomlid.com/2021/06/22/weinstein-malone-og-kirsch-vil-redde-verden-men-ender-opp-med-a-gjore-sine-lyttere-dummere/

   “spike proteins that were generated by COVID-19 vaccines last up to a few weeks, like other proteins made by the body. ” https://www.nebraskamed.com/COVID/where-mrna-vaccines-and-spike-proteins-go

   “So far, there is no scientific evidence available that suggests that spike proteins created in our bodies from the COVID-19 vaccines are toxic or damaging our organs.”
   “A very tiny dose of the vaccine does make it to the bloodstream (about 1%), but as soon as it gets to the liver, the enzymes there destroy it completely. The U.S. CDC refers to the spike protein made from the vaccine as “harmless.”” https://health-desk.org/articles/what-do-we-know-about-the-toxicity-of-spike-proteins-made-from-covid-19-vaccines

  • Men som du gjentatte ganger har påpekt: vi kjenner ikke til om der er langsiktige bivirkninger av vaksinene. Der er vi enige.

  • Hva skal jeg si Qanon, de at spesialister som har annen tilnærming og forklaring en myndigheter og media , blir fremstilt som løgnere å bedragere er desverre ikke noe nytt , så det du kommer med her om disse 2 legene er propaganda vinkling og ikke verd å legge vekt på .

  • Jeg skal klare å finne folk og videoer som “kan bevise” at jorden er flat også. Og selv om alle andre sier noe annet, betyr ikke det at disse har rett. De må komme med mer enn antakelser, synsing og påstander før jeg aksepterer at jorden er flat.

  • Merk at jeg ikke regner begge disse som spesialister. Byram Bridle er immunolog og burde ha greie på hvordan han skal faktasjekke, mens Zelenko er en allmennlege, ikke ekspert.

   Men i stedet for å bare si at jeg tar feil kan du vise til noe som kan opplyse og korrigere mine feilaktige uttalelser

Det er stengt for kommentarer.