Dagen redaktør gleder seg over Visjon Norge møter med Maldonado

apostel-i-slagDagen redaktør Vebjørn Selbekk som selv har bakgrunn fra trosbevegelsen er glad for det kommende møtet med trosteologen og helbredelses-predikanten pastor Guillermo Maldonado. «Kom og opplev Jesus i den nye multikulturelle kristenheten som vokser fram i Norge», står det i reklamen for konferansen på Fornebu fra tirsdag 3. mai og fram til torsdag 5. mai, som ellers er Kristi Himmelfartsdag. I en kommentar til egen avis sier Selbekk dette: – Dette er et veldig positivt initiativ for Kristen-Norge. Innvandrere beriker norsk kristenliv og gjør det mer fargerikt, kommenterer Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Han har ikke registrert at noen andre har gjort noe sånt i en så stor skala tidligere. – Dette kan bidra til å få innvandrermenighetene ut av isolasjon, sier Selbekk som ser på konferansen i mai som et kristent integreringstiltak. En av dem som er kritisk til den kommende konferansen er Levi Fragell. 

Fjorårets konferanse med den kontroversielle apostelen fikk i fjor massiv kritikk fra vebjørn-selbekk.you-tubeSøkelys. I år har konferansen stort sett fått godord både fra Korsets Seier og nå fra avisen Dagen som har foretatt et betydelig religiøst hamskifte under Selbekks ledelse. Fra å være en tydelig røst for bibeltro kristendom er avisen blitt en intetsigende størrelse som sjelløst vakler rundt i det religiøse landskap uten å ha tydelige svar. I kommende uke slippes en bok der pastor Jan Aage Torp i Oslo kirken etter alt og dømme vil få betydelig kritikk, men Dagens oppslag søndag som kan leses her, viser at Levi Fragell og Anders Torp har en betydelig jobb foran seg med å bremse usunn karismatikk. En troende kristen som allerede har uttalt seg kritisk til Dagens lovprisning av det mange kaller usunn karismatikk er Lemma Desta, som sier dette i en kommentar i avisens kommentarfelt: “Spør du meg tviler jeg om det er dette Kristne innvandrere trenger eller spør etter. Dette har vi hatt nok av der vi kom fra. Menighet kan ikke bygges med weekend show med super pastorer eller apostler som kommer fra den ene eller den andre sted. Ikke så lenge siden hadde vi selveste lederen av Redeem Church of God I Nigeria. Å nå flere mennesker for Kristus og å vinne for evangeliet I dagens norske samfunn krever noe annet enn løfte om miracle.” og dette er nok en kritikk også Søkelys kan slutte seg til -selv vi i utgangspunktet vil fremheve at bønn for syke bør ha en naturlig plass i kristne gudstjenester og møter. Den samme stilling må også bibelens nådegaver ha i sømmelige former. Derimot, den praksis som drøftes i videoen nedenfor viser at det går an å være kritisk til slik virksomhet ut fra et utgangspunkt fundamentert i Bibelen

Levi Fragell mener barna må slippe slik praksis

Opp gjennom årene har det blitt avslørt at det i ly av slike karismatiske fenomener oase-kritikkforekommer betydelig svindel, bedrag og skandaler som har brakt stor skam til Kristi legeme. Menn som Peter Popoff som opererte sterkt i det profetiske med sine overnaturlige kunnskapsord, ble avslørt som en gigantisk bløffmaker som fikk sine  “åndelige kunnskapsord” via små ørepropper i øret og en kone som satt et annet sted i lokalet og leste opp hva folk hadde skrevet på sine bønnelapper av opplysninger. Andre store mirakel menn er blitt avslørt for kombinasjonen bønn og penger -og vitnesbyrd som er blitt fremført i tro. Det vil si at en påstått helbredet person står frem i møtet og forteller: “Jeg er helbredet samtidig som vedkommende har akkurat de samme smertene og lidelsene som før. Ideen er her er at man må “tale i tro” og “bekjenne positivt” for at helbredelsen skal materialisere seg. Andre hopper frem glad på podiet å sier jeg er frisk, jeg er frisk, men så allerede neste dag er smertene tilbake. Apostlene som besøker Oslo i regi av Jan Hanvold har en rekke tvilsomme sider som gir oss god grunn til å være skeptiske -selv om mannen uten tvil ikke er av de mest ekstreme som operer. Levi Fragell som er sterk kritisk til slik virksomhet advarer nå foreldre mot å ta med seg barna på slike møter: “Ta dem ikke med til mirakelmøter i Fredrikstad i juli, til Jan Hanvold på Telenor Arena i mai, til karismatiske bibelcamper på Sørlandet i sommerferien,” skriver Fragell på sin Facebookside lørdag. Selv om Maldonado driver et sosialt arbeid også er det ikke tvil om at hans forkynnelse er preget av velstand og penger:

 

 

5 tanker om “Dagen redaktør gleder seg over Visjon Norge møter med Maldonado

 1. Kjenn Bibelen og gransk hva Maldonado lærer så forstår du forførelsen. I tillegg vil enhver som av et oppriktig hjerte ber vår Gud om å vise oss sannheten om ting vi er usikker på så VIL HAN SVARE.,
  Det er sørgelig å høre om frafallet og forførelsene spesielt hos lederfigurer og såkalt kristne media idag . Disse er med på å fremme forførelsen og etter Bibelens ord er de medskyldige. Personlig så tror jeg det kommer bl.a av at det er en oppriktig lengsel etter Herren og Hans nærvær og manifestasjoner og etter å se sjelers frelse – og så prøver man på en måte å “få til Gud” i egen kraft istedenfor å be seg igjennom som de sa tidligere og å VENTE på Herren..
  Derfor har vi nå en kristenhet basert på gjerninger og på følelser og manifestasjoner.. Selvom alt dette også er rett og Bibelsk så er det ikke på Guds måte. Det står faktisk skreve at “de søkte han ikke på den rette måten”..(1.Krøn.15;13). Videre står det at DHÅ ‘s oppgave er å herliggjøre Jesus (joh 16;14) og også å overbevise verden om synd,rettferdighet og dom. Og at Gud ikke deler sin ære med NOEN.. Og la meg minne om Åp.22;18-19 også.
  “Blir Jesus herliggjort i det jeg gjør? ” burde vi spørre oss selv og når det gjelder helbredelser osv så skal disse tegn følge den som tror (det gjelder egentlig enhver troende) – men isteden løper man etter et menneske. Ordet sier at når Jesus blir løftet opp – så skal Han dra alle til SEG..
  Det står også skrevet at “det er Herrens velsignelse som gjør rik – og eget strev legger ikke noe til” (Ordspråk .10;22).
  Å høre Maldonado da si på VN forrige kvelden – at jo mer talkknemlig jeg er jo mer nåde får jeg og er jeg takknemlig får jeg 2forretninger hvis jeg har en..
  Dette er helt ubibelsk. Jesus Kristus kom ned nåden og Sannheten og er ikke avhengig av om jeg er takknemlig eller ikke!! Alt hos Jesus er gratis men når vi gir uansett hva det er så er det av takknemlighet til hva Jesus gjorde for meg og deg EN GANG FOR ALLE PÅ GOLGATA KORS! DER stilte Han maktene og myndighetene åpenlyst til skue og beseiret dem ! DER!
  Og Jesaja sa i 55;1: “nå vel, alle dere som tørster, kom til vannene! Og dere som ingen penger har,kom, kjøp og et, ja kom, kjøp uten penger og uten betaling vin og melk”. (Symbolsk for frelsen og absolutt alt vi har i den). De som hengir seg til mye av Maldonados lære vil neppe noensinne komme inn i det Gud har for dem.. Og om penger; har vi nå enda ikke forstått og sett at det bare er predikanten som blir rik? Men om vi søker FØRST Guds rike og Hans vei så har HAN lovet å gi OSS alt dette andre i tillegg! (Luk12;31). Og vær så snill å lese 1.korinterbrev 2;1-5. !…. Det er fint om sjeler blir frelst bare de ikke havner i og forblir i forførelsen ..

 2. Dette er en falsk profeti.
  Det har sikkert ikke skjedd disse folka og dessuten er det GT å snakke om Jubelåret . Alle disse høytidene pekte frem på Jesus og frelsen i NT. Husk: “Ikke alle som sier Herre Herre skal komme inn i himmelens rike” og i 2.kor.11;13-15! : “disse er falske apostler ,svikefulle arbeidere,som skaper seg om til Kristi apostler og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel!.
  Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighets tjenere . Men for dem skal enden svare til deres gjerninger” .( Sitat slutt).
  INGEN KAN TJENE TO HERRER – GUD OG MAMMON…… Derfor er dette el løgn profeti. Matt.6;24 . Og iMatt 24;24 står det at falske messiasser ( = falske salvelser) skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å føre også de utvalgte vill? Om det var mulig”.
  Dette er GRUSOMT Å HØRE PÅ! Bli ikke forført!
  Kom UT fra henne MITT FOLK!!!!!!!!!

 3. Selbekk er dessverre ikke til å stole på lenger. Han har gått inn som medlem i Den Norske Kirke, der det som kjent ikke så mye overnaturlig. Når han uttaler seg, da er det på tide med et gjesp…

 4. Maldonado har “nye” profetier for 2016. Det er året vi igjen skal bli kvitt all vår gjeld, motta biler og bedrifter fra ufrelste, kvakk, kvakk, kvakk…Med andre ord han fortsetter som før. Hvordan han tør å lyve slik i Guds navn er det vanskelig å forstå. Likeledes hvorfor Hanvold igjen har invitert sjarlatanen til Norge.

 5. Hanvold har smerter i kroppen og ble bedt for, kom det fram på Visjon Norge. Maldonado fikser nok dette hvis Hanvold bare “sår inn” nok penger.

Det er stengt for kommentarer.