CNN: USA sender påfyll av ammunisjon til Israel -Det israelske sikkerhetskabinettet beordrer IDF til å fortsette operasjonen mot Hamas

Etter en mislykket humanitær våpenhvile, omfattende palestinske rakettangrep og tre nye israelske dødsofre beordret i kveld sikkerhetskabinettet de israelske styrkene å fortsette militæroperasjonen inne på Gazastripen

kabinett-israelKrigen mellom Israel og de Gazabaserte terrororganisasjonene Hamas og islamsk hellig krig fortsetter med uforminsket styrke. “Vårt mål er å ødelegge flest mulig terror-tunneler og annen infrastruktur tilhørende Hamas,” sier sikkerhetskabinettet onsdag kveld. Imidlertid vil Israel med jevne mellomrom innføre korte humanitære pauser i kamphandlingene slik at sivile skal kunne få tak i mat, at sårede kan bli hentet ut og sivile få anledning til å evakuere områder som skal angripes. Samtidig kan CNN melde at amerikanerene har svart positivt på en israelsk forespørsel om påfyll av ammunisjon.

Det amerikanske forsvarsdepartementet skal i kveld ha respondert positivt på et israelsk ønske om påfyll av ammunisjon til krigen mot den palestinske terrororganisasjonen. Ønske iron-domeom påfyll kommer etter at det israelske forsvaret har brukt store mengder ammunisjon i krigen mot Hamas som har solid støtte blant amerikanske lovgivere. Det er CNN som i kveld kunne melde at USA har svart ja på det israelske ønske om påfyll av ulike typer ammunisjon. Etter tre uker med intens krigføring begynner de israelske lagre av visse typer ammunisjon å bli noe redusert og påfyll er nødvendig. Det er intet dramatisk i meldingene om at Israel har behov for påfyll av enkelte typer ammunisjon og leveringene av dette er en del av amerikanernes forpliktelse til den jødiske statens sikkerhet. Selv om Obama administrasjonen har uttrykt ønske om at det søkes en fredlig løsning på konflikten og selv har forsøkt å megle frem en våpenhvile ville det være politisk umulig for Det Hvite Hus å avslå det israelske ønske da et stort flertall blant de folkevalgte har uttrykt støtte til den israelske militæroperasjonen og samtidig anser Israel som den viktigste allierte i regionen.

IDF beordres til å fortsette

Etter en rekke tunge israelske tap de siste dagene har Netanyahu og sikkerhetskabinettet få valg. Med tre nye falne soldater og mer enn 35 rakettangrep hittil onsdag hvorav 10 ble skutt mot Sdot Negev i løpet av knappe to timer har Israel langt fra oppnådd å nå sine uttalte mål som er å stanse rakett-angrepene, ødelegge flest mulig av tunnelene som Hamas har gravd mellom Gaza og Israel og redusere Hamas evner til å gjennomføre terrorangrep mot Israel. I følge en israelsk tjenestemann som uttalte seg etter det fire timer lange møtet i sikkerhetskabibettet har IDF oppnådd betydelig fremgang inne på Gazastripen og at man effektivt har rammet de strategiske apparater som Hamas har investert år på å utvikle. -Vi har redusert og ødelagt deler av Hamas og de andre terror- organisasjonenes infrastruktur i Gaza og dette vil fortsette med og utvide våre operasjoner. Dermed vil den nødvendige krigen fortsette også i dagene som kommer og det er lite håp om en snarlig og varig våpenhvile. Imidlertid sier Israel at de vil fortsette sin policy med å erklære korte humanitære våpenhviler slik at sivilbefolkningen i Gazastripen skal få tak i nødvendige forsyninger. På tross av krigføringen sender Israel store mengder forsyninger til Gazastripen av mat og andre nødvendige husholdningsvarer.

https://www.youtube.com/watch?v=Pywx1rRXbHU

Den israelske tjenestemannen sa videre at “det pr i dag ikke foreligger noen forslag på våpenhvile som møter de israelske krav og som kjent aksepterte Israel for to uker siden et egyptisk våpenhvileforslag som Hamas forkastet, og dette er et våpenhvileforslag vi ennå står fast på,” sa den israelske tjenestemannen som la til at sikkerhetskabinettets beslutning om å fortsette operasjonene, og utvide dem dersom det er nødvendig ble tatt enstemmig. Selv de såkalte “duene” i regjeringen, Tzipi Livni og Yair Lapid gir sin fulle støtte til den pågående operasjonen. De høye israelske tapstall og Hamas enorme kapasitet til å skyte raketter mot Israel og avsløringene av de mange terror-tunneler viser at den israelske militæraksjonen kom i grevens tid,” sier vår kilde i det israelske forsvaret i en epost nå i kveld.

https://www.youtube.com/watch?v=lh3wCtwohik&list=UUawNWlihdgaycQpO3zi-jYg