CNN har minst tillit målt mot Fox News og MSNBC i meningsmåling

CNN også homoristisk omtalt som Clinton News Network etter høstens fiasko i forbindelse med presidentvalget er den av de store nyhetskanalene som skårer dårligst på tillit i sin dekning av politiske nyheter, sier en meningsmåling utført av Rasmussen Reports som er et meningsmålingsselskap. I følge Western Journalism er Fox News nå den mest sette nyhetskanalen for første gang i kanalens tjueårige historie. Av de spurte svarte 42 prosent at de så regelmessig på Fox, mens 35 prosent svarte CNN og 19 prosent MSNBC. I spørsmålet om kanalenes dekning av politiske nyheter sa de aller fleste spurte at de så på kanalene med en viss skepsis.

På spørsmålet om “rettferdig og balansert” dekning scoret  Fox News høyest med 50 prosent, tett fulgt av MSNBC hvor 43 prosent svarte at de var rettferdig og balansert. Av de tre store kom CNN dårligst ut og bare 33 prosent indikerte at CNN var “the most trusted name in news”, som CNN stadig reklamerer de er. I følge meningsmålingen ser republikanske velgere (72%) på Fox mens 50 prosent av demokratene foretrakk CNN som under høstens valgkamp helt åpenbart hellet til Hillary Clinton. Fox News er nå for første gang i sin 20 år lange historie den mest sette nyhetskanalen blant amerikanere, mens CNN har en fallende trend. CNN ble under høstens valg en rekke ganger beskyldt for å kjøre en ensidig anti-Trump kampanje ved å vinkle nyhetene fordelaktig for den demokratiske kandidaten. Samtidig valgte kanalen bevist å gjengi meningsmålinger som gav Donald Trump et dårligere resultat enn andre meningsmålinger, og kritikere av CNN har hevdet at kanalen bevist har unnlatt å omtale de meningsmålinger som var gode for Donald Trump i den hensikt å “psyke ned” potensielle Trump velgere. Ved å unnlate å nevne meningsmålingene fra  LA Times/USC Tracking som viste seg å være de mest korrekte håpet kanalen at potensielle Donald Trump velgere ville føle seg marginalisert. En av dem som er sterkt kritisk til CNNs ensidige og lite objektive dekning av viktige nyheter er Mark Dice.

Ensidige

CNN har av flere blitt anklaget for å ha hatt en “Trump fiendtlig holdning” og blir av enkelte kritisert for å ha vært lite objektive i dekningen. Kanhende CNN selv trodde at Donald Trump var sjanseløs og dem som fulgte CNNs valgdekning under det historiske presidentvalget, kunne nesten “sense” sjokket og overraskelsen CNNs eksperter og kommentatorer fikk da de stadig måtte proklamere at Donald Trump vant den ene delstaten etter den ande. De aller fleste liberale tv-kanalene hadde gjentatte ganger hatt eksperter og kommentatorer i studio som fastslo dette ene: Donald Trump vil ikke bli president. Vel, nå er han valgt og om knappe to uker vil han bli tatt i ed som president, og alle ord som ble talt i mot ham og som “garanterte” at han aldri ville bli president, har falt til jorden, døde og maktesløse.