Britisk evangelist la ut bibelens ord om homofili, ble stilt for retten og frifunnet

Evangelist Gordon Larmour

En kristen evangelist har blitt frikjent for truende og fornærmende oppførsel under en rettssak i Kilmarnock i Skottland, melder Christian Concern.  Den kristne evangelist Gordon Larmour var tiltalt for å ha oppført seg på en “truende og fornærmende” måte samt overfall etter at han hadde fremlagt det kristne synet på homoseksuell praksis for noen yngre menn på gata. Rettssaken mot den kristne evangelisten fant sted den 9 januar ved  Kilmarnock Sheriff Court. Den tiltalte evangelisten hadde juridisk bistand av advokater fra Christian Legal Center og ble funnet “ikkeskyldig” etter at bevisene som var samlet mot ham kollapset, melder Christian Concern

Larmour som ofte besøker Irvine, en kystby i Skottland hvor han deler ut traktater og annet evangelisk materiale til forbipasserende, tilbød en slik evangelisk traktat til en gruppe av yngre menn som passerte ham på gata. Videre fortalte ham til en av mennene hvordan møtet med Gud hadde endret og snudd opp ned på hans liv. En annen av mennene, som sa at han var homoseksuell, spurte så Gordon om hva Gud mener om dem som er involvert i homoseksuell praksis. Evangelisten svarte så med å vise til hva Bibelen sier. Gordons svar hisset opp mannen som så prøvde å slå til ham. Den unge mannen begynte så å jage evangelisten å ropte skammelige kommentarer mot ham. Politiet ble så tilkalt til åstedet og mennene fortalte politiet at evangelisten hadde kommet med “homofobe” uttalelser, og politiet pågrep evangelisten og satt han i varetekt over natten.

Manglende bevis

Gordon Larmour ble siktet og tiltalt for å ha oppført seg på en truende og fornærmende måte skjerpet av fordommer tilknyttet seksuell orientering og videre for overfall, og under rettssaken den 9 januar møtte to av de yngre mennene som hadde snakket med ham på gata og en politimann som vitner. Retten bestemte at saken skulle bli hørt privat av bekymring for sensitiviteten til den ene av de unge mennene. Imidlertid samstemte ikke vitnenes forklaringer og politimannen kunne heller ikke bevise at evangelisten hadde sagt noe annet enn at “homoseksuell praksis er galt.” Siden det ikke fantes noen bevis mot evangelisten, ba Gordons advokat, Alastair Ross at saken måtte bortfalle. Dermed, etter bare en knapp time kunne retten slå fast at evangelisten ikke var skyldig. “Dette er et godt resultat både for Gordon Larmour og andre kristne evangelister i Storbritannia. Ytringsfriheten har lenge blitt underminert og motarbeidet i Storbritannia, og her seiret sunn fornuft. Det er dog betenkelig og overraskende at denne saken ble hørt privat og anklagerne burde hatt mot til å gi deres vitneforklaring offentlig,” sier Andrea Williams. Kristne bør ikke finne seg i å bli undertrykket og vi burde gjøre mer nytte av vår frihet til å forkynne de gode nyheter om Jesus, som er nasjonens eneste håp,” sier Andrea Williams i Christian Legal Center.

Én tanke om “Britisk evangelist la ut bibelens ord om homofili, ble stilt for retten og frifunnet

 1. Det er ei spennande tid for statskyrkja.
  FRP har kome med forslag om å kutta all støtte til trusorganisasjonar.
  Statskyrkja får 1.9 milliardar.
  Tenk på konsekvensane om dette vert gjennomført.
  Det vert eit ragnarokk utan like.
  Kyrkjene vil forfalla. Prestar, organistar,kyrkjetenar og andre vil mista jobbane sine.
  Inntektsgrunnlaget vert borte når staten ikkje lenger vil sponsa kyrkja.

  Statskyrkja prøver i dag på alle måtar å tilpassa seg det sekulariserte samfunnet sine verdiar.
  Leiaren for kyrkjemøtet vil no beklaga og be om tilgjeving ovanfor dei homofile.

  http://www.dagen.no/Nyheter/KIRKEM%C3%98TET/Frykter-mindre-rom-for-to-syn-p%C3%A5-ekteskapet-439677

  “Biskop Ingeborg Midttømme støtter en beklagelse til homofile og lesbiske..”

  Det heile er pill rottent og så fjernt frå Guds ord at det beste er at det heile opphøyrer.

  Kyrkja fordømer staten Israel og har fjerna seg frå Guds velsigning.

  http://templemountfaithful.org/articles/gershon-salomon-and-the-1967-six-day-war.php

  “Then he took us to the Eastern Gate and said the Messiah, the seed of David, will come from here. He said that even in the Koran it is written that G‑d will redeem His chosen people Israel and will return them to their place on the Temple Mount. He said: “YOU CAN SEE WITH YOUR OWN EYES THAT THE TIME HAS COME and I am sure that Israel will soon rebuild the Temple.” As we walked from place to place he suddenly disappeared and we did not see him anymore. He was no longer on the Temple Mount. ”

  https://www.youtube.com/watch?v=D_NTqPodYEA

Det er stengt for kommentarer.