Blogger og Bibel-lærer Jan Kåre Christensen politianmelder navngitte ansatte ved Plan og BygningsEtaten i Oslo for langvarig hets, trusler og truing

Blogger, evangelist og bibellærer Jan Kåre Christensen har nå gått til det skritt å politianmelde Plan og BygningsEtaten i Oslo for langvarig hets og trusler og atter trusler. I sin anmeldelse mener Christensen at etaten med de to navngitte kvinnene har forbrutt seg mot § 263 ved å sende krav og trusler om bøter som er foreldet, I sin anmeldelse skriver Christensen at dette er gjentatte trusler som går tilbake til 2015 og at disse truslene er alvorlige og onde og i tillegg foreldede. Den stadige hetsen og truslene fra etaten har vært veldig belastende for oss som familie,” heter det i et skjermdump fra anmeldelsen

Plan og bygningsetaten i Oslo har i en årrekke truet ekteparet Christensen med store bøter etter at de har bygd en mur etaten har definert som ulovlig. Truslene har gått fra bøter i størrelsesorden 20 000, 30 000, 60 000, 80 000 og 100 000, Christensen har sendt etaten gjentatte henvendelser og merknader som sjeldent blir besvart. Christensen har også reagert på anonyme trusler fra etaten, dvs skriv fra etaten som mangler signatur og som dermed ikke forteller hvem ved etaten som er avsender av brevet. Christensen mener at motivet for disse truslene er det enorme hatet etaten har overfor ham og hans familie. “Nå når Plan- og bygninsetaten har truet oss med fiktive fakturerer, så er dette kriminelt. Det er straffbart å fremsette trusler mot andre.

Christensen oppsøkte politihuset på Grønland

Dette følger av straffeloven § 263. Her står det at det er straffbart i ord eller
handling å true med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er
egnet til å fremkalle alvorlig frykt. I følge seg selv var Christensen i dag på Grønland Politikammer og anmelde Plan og Bygnings Etaten for trusler etter at bloggeren har fått en rekke truende skriv fra bygningsetaten. ” Det kommer med, nå er det blitt sak. Så får vi se hva juristene i Poltitiet sier,” sier Jan Kåre Christensen som blant annet har anmeldt to av de kvinnelige saksbehandlerne i etaten for trusler. “Saken vår en farse fra ende til annen, bare utspekulerte løgner, manipulering og nå truing i fra PBE sin side her i Oslo. Vi ber i Fadervår: Matt. 6. 10 La ditt rike komme, og la din vilje skje på jorden og i himlene. Det er Guds vilje at mur, bod og trapp som vi har bygget skal bli stående. At PBE holder på slik de gjør, og nå med truing. Det er bare ondt!,” skriver Christensen som nå slår tilbake mot etaten med å politianmelde den.

10 tanker om “Blogger og Bibel-lærer Jan Kåre Christensen politianmelder navngitte ansatte ved Plan og BygningsEtaten i Oslo for langvarig hets, trusler og truing

 1. Flott tiltak. Få sperret inne disse kriminelle og korrupte kjeltringene i PBE. Dette er folk som har fremsatt tomme trusler de ikke følger opp eller som er lovlige.
  Disse saksbehandlere gjør ikke noe annet enn å skape kvalme for denne Gudsmannen Jan Kåre. Nå har de truet og presset på og hetset evangelisten i seks år og mur, bod og trapp står der klippestøtt.
  De vet at saken er foreldet, at de har dritt på draget og derfor sender de tomme trusler for å plage Guds mann og hans hustru. Det er slik satan opererer mot Christensen.
  Men muren, boden og trappen står der tross trusler fra demonbesatte saksbehandlere som har sjikanert Christensen i årevis.
  Dette er en åndskamp som vet de har tapt. Derfor blir det bare tomme trusler fra disse. Trusler politiet må vurdere er reelle eller straffbare handlinger

  5
  2
  • Birgir, helt riktig.
   Juristene vil avgjøre videre vei.

 2. Hvorfor krever ikke kemneren inn bøtene som PBE ilegger JKC? Det hele virker så amatørmessig.

 3. Komisk. Individene har utført en jobb for fellesskapet. Bloggeren har fått prøvd saken i alle instanser.

  Jeg vil se dokumentasjon på at muren er satt opp av fagfolk, og at bloggeren har betalt moms for utført arbeid.

  1
  2
  • Christensen tror virkelig at de tar en slik anmeldelse alvorlig. Siden det er helt normalt å “true” med mulkter i en slike saker, vil politiet henlegge saken som “intet straffbart forhold”.
   PBEs vedtak er bekreftet av alle instanser og politiet kan ikke overprøve det. Dette er nok et forsøk fra narsissisten på å sette seg selv i sentrum.

   1
   2
  • Foreldelsesfristen gikk ut august 2018.
   Alle bøter etter dette er ugyldige.
   Alle bøter etter dette er truing.
   Spesielt etter 1.7.2020 da Namsmannen sa at opplegget til PBE var et narrativ.
   Så får vi se hva juristene i Politiet sier
   Hvis de kommer til samme sluttningen som Namsmannen..så vil det bli minst bøter på ansatte i PBE
   HVIS POLITIET SER ENDA MER ALVORLIG PÅ DETTE, BLIR DET TATT UT TILTALE OG RETTSAK.

   Uansett, hvis Politiet gjør noe med saken, så vil vi få en økonomisk oppreisning antageligvis?

 4. Til Kjell Andersen:

  Søkelys “info”: “Søkelys er et fritt og uavhengig organ for bibeltro kristendom”.

  Fint om du supplerer “info”-siden med:

  “I tillegg skriver vi endel om tant og fjas, menneskelig surriball og personer som uten almenn bibelsk interesse fremstår som hjelpetrengende – for å få litt fart på lesertallene/reklameinntektene”.

  6
  2
 5. Selv om det ved første øyekast virker helt absurd så kan det faktisk hende at JKC har et poeng her. Det fremstår jo faktisk som ‘trusler’ såfremt bøtene ikke aktivt innkreves.

Det er stengt for kommentarer.