Blogger Christensen i rettslig mekling med arbeidsgiver Unibuss torsdag

Blogger, bibellærer og bussjåfør Jan Kåre Christensen som har bestridt oppsigelsen han fikk fra sin arbeidsgiver Unibuss, vil torsdag møte til rettslig mekling i Oslo tingrett, Rettslig mekling er siste mulighet for forlik før saken går til hovedforhandling i Oslo tingrett i oktober, Partene i saken ser helt forskjellig på tingene og mens Christensen mener at han blir trakassert og diskriminert fordi han er kristen og lytter til kristne radioprogram, legger Unibuss til grunn at det er store samarbeidsproblemer omkring Christensen. Søkelys har sett det rettslige støtteskriv som Unibuss har sendt Oslo tingrett i forbindelse med saken, og i det skriftet blir det begått noe som ikke kan karakteriseres som noe annet enn et karakterdrap på bloggeren.

Christensen er vant til rettssaker og konflikt

Hvorvidt denne rettslige meklingen fører frem er usikkert. Christensen ønsker primært å bli flyttet over i Norgesbuss og kunne jobbe videre der, og det kan også være tale om sluttpakker som inneholder økonomisk kompansasjon. Christensen er nå 56 år gammel og stiller ikke akkurat sterkt på arbeidsmarkedet. I de siste månedene har Christensen tonet ned den offentlige kritikk av ledelsen i Unibuss for å dempe konfliktnivået før rettsmeklingen torsdag. Christensen står i jobben inntil saken er avgjort i retten. Dersom partene ikke kommer til enighet vil saken komme opp for retten i begynnelsen av oktober. Christensen som lenge har ligget i strid med Plan og bygningsetaten i Oslo og advokat Ola Sperre over en faktura, åpnet forrige uke en ny front, da han sendte klage til Diskrimineringsnemda over diskriminering i forbindelse med innføringen av Covid-19 sertifikatet som nå er innført.  Folk som opplever seg diskriminert over Coronapasset bør gjøre som Christensen å klage til diskrimineringsnemda. Samtidig som Christensen og arbeidsgiver mekler i Oslo tingrett over hans fremtid som bussjåfør i Unibuss, er det bare 15 dager igjen til Christensen har oversittet fristen på å rive som kan gi 100 000 kroner i tvangsmulkter. Christensen har ingen planer om å rive og har i stedet sendt ti spørsmål til PBE han avkrever dem svar for.

6 tanker om “Blogger Christensen i rettslig mekling med arbeidsgiver Unibuss torsdag

  1. Jeg må bare si at jeg her forstår UNI-buss. For da må jo ALLE – også eksempelvis muslimske sjåfører få lov til å fylle lydrommet i bussene med skrikende Allahu Akhbar-rop og ditto støy fra både religioner og politiske ståsteder.

    De fleste forstår derfor UNIbuss’ reaksjon i et samfunn som nå er så splittet at segregering og ghetto-tilstander utvikler seg fortløpende. Det offentlige rom som innsiden av en buss utgjør må forbli nøytralt. Jeg kan derfor ikke tro at Christensen vinner frem med sine bisarre påfunn her heller. Det beste han kan håpe på er at han får fortsette mot løfte om å styre kun bussene, og ikke folks tro.

    7
    2

Det er stengt for kommentarer.