Blir drapstruet fordi hun forkynner Kristi helbredende kraft overfor homofile

Selv blant “kristne” er det mange som avviser tanken om at Kristi kraft kan helbrede mennesker som er bundet av homofili. En kristen virksomhet som står bak en kraftfull video hvor en kvinne forteller hvordan Gud hjalp henne til å bli satt fri fra lystene om sex med en person av samme kjønn, har vakt både oppmerksomhet og sinne, og har gjort at Emily Thomes som står frem med sitt vitnesbyrd i videoen har mottatt både hånlatter og drapstrusler. Emily Thomes, som har valgt å stå frem med sin historie, venter nå barn, og Greg Sukert som er en av dem som står bak “Anchored North,” som er navnet på den kristne virksomheten som tilbyr utfrielse til mennesker som er fanget i homofili.

Siden Søkelys ikke har rettighet til å bringe denne historien i sin helhet vil vi anbefale våre lesere og besøke nettsiden “Faithwire” som forteller om saken her

Opp gjennom årene har jeg kommet i ordskifte med mange kristne som mener at det er direkte umoralsk å hevde at homofile kan bli utfridd fra sin syndige lyst gjennom forbønn. Andre kristne, selv blant pinsevenner reagerer sterkt dersom man sier at Guds kraft kan helbrede homofile, fordi vi da mener at homofili er en sykdom. Andre kristne igjen sier seg enig i påstanden om at “vi er skapt slik” og at homofili er nyanser i skaperverket. Søkelys stiller seg helt bak tanken om at Gud kan helbrede mennesker som er homofile og lesbiske, da Skriften sier at ingenting er umulig for Gud og bibelens løfter om bønnens makt er mange og mektige. Jes siterer tre forskjellige vers nedenfor og spør: Er det greit å tilby mennesker helbredelse eller utfrielse fra homofili? Mitt svar er ja, det er greit, -fordi Herrens ord lærer at vi kan be om alle ting, også dette.

Matt 7,7 Bed, så skal eder gis, let, så skal I finne, bank på, så skal det lukkes op for eder!

Joh 15,7 Dersom I blir i mig, og mine ord blir i eder, da bed om hvad I vil, og I skal få det.

Jak 5,14 Er nogen iblandt eder syk, han kalle til sig menighetens eldste, og de skal bede over ham og salve ham med olje i Herrens navn,

9 tanker om “Blir drapstruet fordi hun forkynner Kristi helbredende kraft overfor homofile

 1. Stakkars forvirrede kvinne. At hun er forvirret om hvilken seksualitet hun har skal ikke prakkes på andre. Slikt bør hun da holde andre og en “gud” unna. Hvem hun tiltrekkes av seksuelt er da vel ikke interessant for andre enn henne selv å vite. At hun er usikker om hva hun tiltrekkes av er vel bare et tegn på at hun muligens er bifil/biseksuell.

  Forøvrig, stakkars eier av denne bloggen Søkelys som henviser til at homofile er syke, jmf. henvisninger til “Jak 5,14 Er nogen iblandt eder syk, han kalle til sig menighetens eldste, og de skal bede over ham og salve ham med olje i Herrens navn,”

  • Det som gør meg betenkt er selvfølgelig at mange kristne avviser at himmelens og jordens skaper er i stand til å helbrede homofili.

  • Selvfølgelig kan himmelens og jordens skaper helbrede homofile.

   Gud kunne også hindret tyrkernes massakre av kristne armenere i begynnelsen av 19ende århundre.

   Gud kunne også satt en stopper på Holocaust.

   Gud kunne også ha fjernet inkvisisjonen.

   Gud kunne også ha visket ut havesyke hos troende mennesker.

   Gud kunne også fjernet usømmelige sexuelle lyster hos de kristne.

   Ja, jeg er faktisk overbevis om at Gud kunne ha fjernet all øynenes lyst hos samtlige rettferdiggjort mennesker.

   Men nå er nå en gang Guds dommer uransakelige og Guds veier usporlige og for likesom himmelen er høyere enn jorden, er Guds tanker høyere enn våres tanker og Guds veier høyere enn våres veier.

  • Og nettopp derfor kan og bør vi kristne bruke bønn som et middel. I Bibelen er det knyttet mange løfter opp mot bønn, og disse løftene gjelder i alle situasjoner.

  • Nei, det er heller en syndig lyst, som Guds makt kan befri i fra.
   Bibelsitatet fra Jakobs brev 5,14 peker her på den makt som er i bønn.

 2. Eller vet I ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Far ikke vill! Hverken horkarler eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller bløtaktige eller de som synder mot naturen, 10eller tyver eller havesyke eller drankere eller baktalere eller røvere skal arve Guds rike. 11Og således var det med somme av eder; men I har latt eder avtvette, I er blitt helliget, I er blitt rettferdiggjort i den Herre Jesu navn og i vår Guds Ånd.

  1.kor 6:9-11

  Det er til å undres på at kristne ikke holder seg til Guds Ord alene.

Det er stengt for kommentarer.