Black Friday -dagen som får frem det verste -og en tidlig innledning til “fredens høytid”

black-fridayBlack Friday fenomenet har som kjent kommet til Norge og forbrukere har i dag febrilsk jaktet på gode tilbud. Det samme skjer også i Amerika hvor fenomenet opprinnelig kommer fra. Mens amerikanerne også feier “Thanksgiving” i samme slengen hvor de skal uttrykke takknemlighet for de velsignelser vi er gitt, tar vi her hjemme det hele som en oppladning til fredens høytid. Imidlertid kan vi stadig oftere se hvordan griskheten helt tar overhånd, -og i møte med muligheten til å kjøpe tom materiell tilfredsstillelse som vårt begjær etter å ha noe gir, blir noen mennesker ville som dyr. (foto:Pixbay)

Se galskapen som i dag har utspilt seg på flere amerikanske kjøpesentre. Vi kan ikke annet enn å ønske en god oppladning til den høytid som er bare en måned unna.

https://www.youtube.com/watch?v=3skUaPDlHvk

5 tanker om “Black Friday -dagen som får frem det verste -og en tidlig innledning til “fredens høytid”

  1. I Israel blir de små lam født om våren. Og hyrdene er ute på marken med sin flokk. På den tid av året ble Jesus født for ca. 2000 år siden.

  2. Når jeg tenker på julen så er det ikke datoen, men budskapet!
    Handler ikke om en gjerning vi gjør..

    Black friday er ikke kristelig, men dog antikristelig. Sier seg selv at svart fredag ikke er bra. Kanskje noe å tenke på?

  3. Black Friday tok jeg en tur til nærmeste outlet. Mange gode tilbud og mye folk. En del varestativer var pakket inn i svart plast og innholdet ble avdekket til fastsatte klokkeslett. I en butikk fikk jeg vite at rimelige ullkåper befant seg bak plasten. Avdekking kl 11.00. Litt før 11 var jeg tilbake. Da sto minst 30 handleglade kvinner, unge og eldre, rundt “pakken”, og ventet på å grabbe til seg en kåpe. Og flere strømmet til, det ble veldig trangt i butikken.
    Idiotisk opplegg. Jeg valgte å gå.

  4. At noen i det hele tatt gidder å støtte denne gale handelstanden sin profilering av kjøp og salg som endog koster mennesker livet. Det er en sånn massesuggesjon i samfunnet at det er kvalmende. ” Løp og kjøp “, folk står og river i klær og andre varer som små drittunger og er ikke langt fra å knerte andre enden om man ikke får varen. Må bare spørre, hva feiler folk?

Det er stengt for kommentarer.