Bjarte Ystebø tapte kampen om Norge i dag

Bjarte Ystebø innrømmer nederlag på Norge Idags generalforsamling og dermed er forsøket på å kuppe avisen slått ned. Ystebø hadde i forkant av generalforsamlingen forsøkt å kuppe avisen slik at han selv ble eier. Hans forsøk er nå strandet og til Dagen sier Ystebø at han ikke vil fortsette kampen. Etter flere timer på overtid, ble resultatet på Norge IDAGs generalforsamling klart. Det endte med at styret fikk fornyet tillit. Sjefredaktør Finn Jarle Sæle er lettet. I forkant av gårsdagens generalforsamling har det vært massive oppslag i avisen Dagen som har kjørt en rekke skandalepregede oppslag om konflikten. Flere har reagert på avisen Dagens hardkjør og sammenlignet Dagens kampanje mot familien Sæle, med kampanjejournalistikken vi så i VG for å knuse Trond Giske.

Dermed er konflikten om Norge i Dag kommet til sin ende. – Jeg er lettet over at man unngikk en kasting av styret, noe som ville vært et brudd på forretningsmessig integritet og etikk, sier Sæle. Det ble ingen kampvotering slik mange hadde trodd på forhånd. Det blir heller ikke omkamp om makten i selskapet fremover. Aksjonær og ansatt Bjarte Ystebø sa til generalsforsamlingen at han innså at han hadde tapt og at det ikke ville bli noen innkalling til ekstraordinær generalforsamling fra hans side. – Nå er det tid for å kjempe for det vi er kalt til, sier sjefredaktør Trine Overå Hansen. – Norge IDAG er bygget for å stå som en bauta i åndskampen, for vekkelse, Israel, reformasjon og urettferdighet. Forhåpentligvis vil dette bety at freden kan senke seg i Norge i dag men prisen avisen betaler i form av omdømme tap kan bli høy. Flere personer som har sympatisert med Ystebø sier de vil si opp sitt abonnent på avisen og gå for Dagen i stedet. Blant dem som skriver at det bare blir Dagen heretter er Odd Fagerbakke. Yngve Reppen responderer på Fagerbakkes valg med ordene: ” Dagen?de gjør jo ikke annet er å rakke ned på kristne! Ja du får kose deg med avisen din! Ha en fin kveld!” “Det var Bjarte Ystebø som gikk ut til Dagen. Det var han som bevisst samlet inn fullmakter for å få flertall. Det var han som har ble tilbudt en lønn på 1,8 millioner og fikk mer frihet i stillingen han ble tilbudt enn Selbekk i Dagen. Det var ikke nok. Han ville skvise Finn Jarle og Anita helt ut. Det ville ikke Gud tillate for Finn Jarle og Anita som Han hadde gitt oppdraget til. Skiller Gud nå klinten fra hveten?,” spør Annlaug Ferking. I kommentarfeltet på Dagens Facebookside skriver flere at de vil si opp Norge i Dag. Og konflikten vil få sin pris rent økonomisk.

19 tanker om “Bjarte Ystebø tapte kampen om Norge i dag

 1. Noen mener tydeligvis at den allmektige satte en stopper for Bjarte Ystebø. Men han tillater hungersnød og krig. Ja, det er sannelig ikke lett å administrere skaperverket…

 2. Søkelys skriver dette: “Ystebø hadde i forkant av generalforsamlingen forsøkt å kuppe avisen slik at han selv ble eier.”

  Hvor har Søkelys dette fra? 1) At det var et kuppforsøk – og 2) at det var for at Ystebø selv skulle bli eier?

  Er Søkelys kuppet av Jan Hanvold?

  4
  2
  • Hanvold -i dette, er vel
   et kapittel for seg selv…
   Så stygg han var mot Ystebø på studio direkte. Overasket meg ikke.
   Og denne mannen har slik en nød for de unådde??? Hvordan går det opp?Han har mistet noen partnere etter det, men fortsatt sitter det tusener av trofaste blinde partnere igjen og unnskylder ham uansett hva han gjør.
   «Vi må ikke røre herrens salvede» sier de.

   2
   2
  • Kupp, kuppforsøk, maktovertakelse er ord som har gått igjen i debattene om Norge i dag og Bjarte Ystebø.
   At ansatte publiserer et brev på bedriftens egen nettside, bak ryggen på sjefen, der de krever at arbeidsgiveren går av ville blitt sett på som illojalt, og oppsigelsesgrunn i det vanlige arbeidslivet.

   Bjarte Ystebø er forøvrig en mann uten dømmekraft og evne til å se: https://idag.no/trump-bevegelsen-er-dod/19.35076
   Han kastet seg på MSMs føleri og Trump hat og skulle strengt tatt fått en sluttpakke etter slik feilbedømming av virkeligheten.
   At ikke en mann som Ystebø evnet å se dypstatens spill under hendelsen 6 januar og hvilken politisk kraft Trump bevegelsen er, forteller oss hvor fake og MSM Ystebø var og er.
   Jeg kan godt forstå at redaktør Trine Overå Hansen ikke har tillitt til Ystebø

   1
   3
 3. Maktkamp er og blir maktkamp.

  Men når noen innbiller seg at de har gudene på sin side i religionskrigen, blir det ofte enda blodigere… enten det er Ystebø, Sæle, den amerikanske presidenten eller Arfan Bhatti.

 4. Det er godt ar Finn Jarle Sæle og hans kone fikk beholde livsverket sitt. Ystebø bør nok finne seg en annen arbeidsgiver. Trine Overå Hansen er nå blitt sjefsredaktør -så da blir i så fall Ystebø underlagt henne – om han fortsetter i denne avisen.
  I mange tilfeller har det vist seg at kristne er kristne verst !

  5
  1
  • Uten Ystebø hadde ikke Norge idag vært der den er.

   Sæles livsverk?

   De kaller det åndskamp selv om det kanskje ikke er det. De sier også at de ærer Gud for så mye. Så da finnes vel avisen takket være Gud, og ikke «sæles livsverk.». Blir ikke helt klok på visse kristnes uttalelser jeg…

   6
   1
  • Det er en ufravikelig sannhet at Finn Jarle Sæle startet avisen Norge Idag – og måtte sette sitt eget bolighus i pant for å få dette til. Således hadde det slett ikke vært noen avis ved navn Norge Idag – uten Sæle. Så får Hannah javle på med sitt tullprat !

   4
   1
  • Så er det et livsverk da (er det så nøye?)
   Vi har alle våre livsverk men vi prater ikke så mye om det. Men begynner å bli mektig lei denne frasen nå – om dette livsverket oppi Bergen. Høres nesten ut som Michael Schumacher, Røkke eler Stordalen ??

   Visjon Norge og Norge idag lesere/seere er svært personenfokusert.

   «Hanvold sier ditt Sæle sier datt».

   Selv om det de sier ikke alltid er sant. Jeg har spurdt flere; er Hanvold guden din? Kunne spurdt de samme om Sæle….

   Ja, det er bra -en del av saker i norgeidag, om Israel, abort o.a.
   Men stor mangel på mye som Søkelys tar opp. Falske profeter, endetid, NWO m.m.

   Aldri ser vi saker til fordel for folk som Anders Torp, Ruth Helen Gjævert m.fl.
   Det skrives bare bra om falske forkynnere. Det skrives stadig om vekkelse (som aldri kommer) Bibelen lover en HELT annen tilstand i de siste tider. Hvis de fleste profeter og predikanter stadig gjentar det så blir det ikke mer sant. Avisen tar aldri opp denne og andre vranglære.

   Og diskuterer hele kristen-Norge The SEND pga tvilsomme ting, så kommer det KUN positivt i fra norgeidag. Vi må til Dagen for å få sannheten om mye.

   Hanvold og Sæle sniker seg unna ting som IKKE er bra. Er det tvilsomme ting med Lewi så blir det ikke grepet fatt i, bare hvor fantastisk det går med vekkelsen. Jeg tror ikke på det. (men jeg tror på viljen og Lewis ønske om å forkynne). Men nå har ingen stoppet lewi etter 6 eller 10 stygge videoer om Ystebø. Skal SI de tar sitt ansvar….

   Alle Hanvolds og sæles seere og lesere tror på det fine som vises og skrives om lewi. Det andre virker ikke som de aner noe om…

   Ture, kun 1.setning var til deg. Du trenger ikke svare.

   6
   1
  • Du har rett. Norge i dag later som om alt er så positivt uansett -at det blir banalt til tider.
   Levi Jensen gjør en god jobb for å nå ungdommen og dele ut Bibler, men han kommer med mange mildt sagt oppsiktsvekkende og motstridende utsagn og dette burde selvfølgelig Norge i dag også kunne gripe tak i.
   De behøver ikke å slakte mannen selv om de kan kritisere/forsøke å korrigere noe av det han forkynner.
   Når det gjelder “The Send” så har jeg omtalt den eventen to ganger.
   Hvor skadelig “the send” var er jeg litt usikker på. Jeg har litt lite tro på at slike eventer kan bøte på den negative utviklingen i Norge.
   Mange knytter litt for store forventninger opp mot slike store eventer, og glemmer at Gud virker i hverdagslivet.
   Nå så jeg ikke på noe av det som skjedde under “the send” eventen -og hadde ingen planer om å dra inn der.
   Jeg så Levi Jensen var der og la ut et klipp hvor han skrev “her er vekkelsen”.
   Javel, tenkte jeg. Det er selvfølgelig mulig at noen ble vekket, men når vi ser på Norge som en helhet -er det ingen vekkelsesluft å landet.
   Jeg tenkte på den gamle Åge Samuelsen sangen: https://www.youtube.com/watch?v=PNKafPvYNiI -Det at det synges om vekkelsesluft over landet, betyr ikke nødvendigvis at det er vekkelse.
   Men du verden. Jeg forstår ønsket!

   7
   3
  • Jeg tror personlig at Bjarte Ystebø har undervurdert den støtte Finn Jarle Sæle har i deler av kristen-Norge.
   Men jeg tror nok at Bjarte Ystebø hadde tjent på å vente. Finn-Jarle blir ikke yngre med årene, så kanskje han skulle ha ventet med å gå for toppsjef-posisjonen noen år til. For avisen Norge i dag har dette vært svært ødeleggende for å si det mildt.
   Sæle er påført mange riper i lakken på grunn av dette, men har likevel stor støtte i mange miljøer.
   Det som er positivt med Norge i Dag er den urokkelige støtte til viktige kristne verdisaker.
   Det som er negativt er at avisen på mange måter fremstiller alt som positivt.
   Husker for noen år siden hadde de en positiv artikkel om tidligere president Carter som holdt en tale i en amerikansk kirke på tross av sin sykdom. Avisen nevnte ikke at Jimmy Carter har markert seg som en Hamas-venn som har vært svært kritisk til Israel. Gjennom Norge i dags artikkel kunne faktisk folk bli forledet til å tro at Jimmy Carter var en Gudsmann selv om han var svært fordømmende overfor Israel.

   6
   3
  • Her må jeg si meg helt uenig i de vurderinger som redaktøren i Søkelys kommer med. Stundom må man sette foten bestemt i bakken : Bjarte Ystebø har ingen fremtid i avisen Norge Idag. Han har vist seg som en kuppmaker som har gjort alt for å tilrive seg makten og styringen av denne avisen. Men han mislyktes – og takk for det. Blir han værende som journalist i Norge Idag : Så vil nok mange abonnenter si opp avisen. Om han får sparken : Så kan avisen vente rettsaker.

  • Slik en tone kan du også skrive til meg når du er uenig med meg.
   Men du gjør forskjell på folk. Du har et problem der.

   « Så får Hannah javle på med sitt tullprat !»

   2
   2
  • Det er et skriftsted som sier: Den som tror, haster ikke»! Forhastende ønsker/beslutninger kan til syvende og sist få fatale konsekvenser!

  • Enig. Det kan det.

   Men jeg sier fra om urettferdighet her inne når det gjelder andre. Jeg hater det rett og slett. Jeg har aldri vært flink til å stå opp for meg selv, men blitt litt bedre i det siste. Og sa fra nå.

   Men kanskje ble det vel feil. Ikke vet jeg. Ikke lett å forstå alt…
   Men det jeg forstår er at fordi man er passert både 60 eller 70, så burde det fortsatt tåles at yngre folk sier sin mening. Ture har sterke meninger selv.
   Som ny her for mange år siden hadde vi alltid en god tone. En gang var jeg ikke enig med ham, og da synes jeg det var trist at han virket hissig. Må da kunne være uenige (?) Jeg har blitt påpekt mye fra Ture og har bøyd meg.
   Hvorfor skulle det ikke være mulig andre veien?

   Det reageres av en merkelig grunn mye mer i samfunnet
   når en yngre sier noe til den eldre enn når den eldre sier noe til yngre.
   En respekt for eldre har jeg alltid hatt. Dessverre for mye tidligere. De er bare mennesker som meg.
   Er de syke og svake, dropper jeg mye. Selvfølgelig.
   Ture er oppegående og smart og flink.

   Så jeg vet ikk

  • Jeg ble minnet om ordet i forbindelse med denne striden som nå har vært i Norge i dag. Det gjelder selvsagt mange andre forhastede beslutninger man velger å ta, der man egentlig trenger å søke Gud før man «løper» av gårde med sine egne tanker og ideer uansett hva det måtte være. Vi mennesker har ofte en lei tendens til å forhaste oss både i det man sier og det man gjør. Dessverre, vil jeg si, for om man hadde stolt på Gud som det står i ordet, hadde man unngått mange dårlige valg. Det er ikke rettet mot deg Hannah eller andre her, men vi har vel alle erfaring med det.

  • Takk for kommentar Betina.
   Viktig påminnelse…
   Ja det gjelder meg og oss alle, i så mye.
   Søke Gud.

 5. Ja, det er ikke bra når alt skal fremstilles så positivt når det ikke er helt sant.

  Du har nok kanskje rett om Ystebø.
  Håper de kommer inn i det beste arbeid og planer Gud har for dem alle sammen. Gud er Mesteren til å vende triste ting til det beste. Og gir oss nåde alle mann👍

  2
  2

Det er stengt for kommentarer.