Biskop Emeritus Ole Christian Kvarme: “Historieløse protester mot Davidsstjernen”

Foto: Klippen menighet Jørpeland

Protestene mot Davidsstjernen som ble reist på Jørpeland, avslører en farlig agenda: At det staten Israel er og gjør, skal vendes mot jødene fordi de er jøder. For noen år siden skrev en jøde som hadde vært stolt av sin davidstjerne i Aftenposten: «Nå får jeg en klump i magen av tanken på å bære davidsstjernen på åpen gate.» Nylig ville en menighet på Jørpeland lyse opp adventsmørket med en davidstjerne. Men noen ble forarget, kommunen fulgte opp og ba menigheten endre stjernens form. Stjernen på Jørpeland er blitt diskusjonstema. Selv små tildragelser kan bringe opp i dagen spørsmål som det er viktig å dvele ved. Utsagnet i Aftenposten viser at stjernens form i vår julefeiring også kan berøre vår respekt for jøder som jøder i vårt samfunn, skriver biskop emeritus Ole Christian Kvarme i ett innlegg på Verdidebatt

Les hele biskop Kvarmes innlegg her: https://www.vl.no/verdidebatt/historielose-protester-mot-davidsstjernen-1.1633069

6 tanker om “Biskop Emeritus Ole Christian Kvarme: “Historieløse protester mot Davidsstjernen”

 1. Noen påstår at den at den er et okkult symbol i følge App.gj. 7.43. og Amos 5.26. Jeg kan ikke se at det står direkte. Noen som har kunnskap om dette og kan si noe mer ut fra hva Bibelen sier?

  • Kristne mennesker er ikke oppfordret til å benytte religiøse symboler. Vi skal heller ikke lage oss noe bilde av det som er på jorden eller oppe i himmelen.

   Kristenheten synder mot dette og benytter det falske korset som ikke finnes omtalt i Bibelen. Crux – kors – er en falsk oppfinnelse. Romernes henrettelsesmetode var å spikre folk til en pel eller stake. Xulon og stauros.

   Jødedommens lover ble ved Kristus naglet til en slik pel. Da oppfylte Jesus denne lovens krav til like for like, liv for liv. Det fullkomne mennesket Adams død ble oppfylt av det fullkomne mennesket Jesu død. Hadde Jesus vært noe mer enn et fullkomment menneske før han døde, hadde han ikke utgjort like for like.

   En kristen bør også holde seg borte fra døde religioners symboler og ikke på ny begynne å trelle under dem.

   5
   2
  • Det ser ikke ut til å være noen forbindelse mellom den jødiske davidstjernen (hebr. Magen David) og den avgudsdyrkelsen av bl.a. stjerner som innbyggerne i Israel og Juda bedrev i tiden før sine eksiler. Det er ikke funnet inskripsjoner av davidstjernen i steinrelieffer o.l. fra kulturer som Egypt, Assyria eller Babylon.
   Davidstjernen ble tydeligvis tatt i bruk av jødene lenge etter at Bibelen ble ferdigskrevet. Et av de tidligste funnene av davidstjernen er i Leningradkodeksen (som inneholder det meste av det gamle testamente på hebraisk), datert til 1008 e.Kr.
   En av de tingene davidstjernen som symbol vektlegger er tallet 7, som er spesielt viktig for jødene. Det er de to triangelene + sentrum (3+3+1 = 7) som utgjør davidstjernen. Mvh

 2. “Davidstjernen” er så vidt jeg vet ikke noe annet enn en stjerne eller symbol. Den har blitt brukt i veldig mange sammenhenger, som veldig mange andre enkle figurer, og jeg tror ingen kan sannsynliggjøre at den har noen overordnet betydning bort sett fra det nazistene gav den.

  Jeg vet ikke, men gjetter på at denne stjernen ble brukt i Israels flagget pga måten sybolet ble brukt på i nazitiden. Som et symbol på at de på tross av alle forsøk på å utrydde dem opp gjennom århundrene, endelig fikk sitt lovede land tilbake. Ett eller annet sted har jeg et lydopptak fra Auswitch like etter frigjøringen hvor en gruppe halvdøde jøder synger den sangen som i dag er Israels nasjoalsang. Utrolig spesiellt. Like spesiellt som arabernes stadige misslykkede forsøk på kaste jødene på havet. Noen hundre tusen overlevende fra krigen greide å forsvare landet mot en ganske voldsom islamistisk overmakt.

  At noen ønsker å forby dette symbolet er egentlig ganske uhyggelig når man vet hva som skjedde før og under krigen. Det er synonymt med å innrømme at de samme demoniske kreftene er aktive den dag i dag. Ikke nok med det, men i stedet for å ta et oppgjør med jødehatet gir man etter for det. Det var akkurat dette som skjedde i Tyskland. Likhetene er mange. Hvis man spurte en vanlig tysker om han var jødehater hadde han blitt sjokkert. Men hvis de ble spurt om jødene kanskje hadde litt av ansvart selv, så kunne man møte en viss forståelse. Det var dette som gav spillerom for Goebbels propaganda. Og alle vet hvordan det gikk.

  Før krigen hadde veldig få mennesker noen tanker om hva meningene om at “jødene-har-skylda” kunne føre til. Og nesten alle nektet å tro at Hitler var så ille som noen hevdet. Det lå i fremtiden og de fleste ville være opptimistiske. Og jeg spør meg ofte hvor vi står i dag. Hva ligger forran oss? Det ser ut som om politikerne gjør akkurat de samme feilene. Langt på vei sympatiserer de med de antijødiske kreftene.

  Dette gikk veldig klart opp for meg for noen år siden. Flere politiker argumenterte hefig for at politiuniformer skulle islamiseres. Og omtrent sammtidig fikk norske jøder beskjed av politiet om å skjule sin identitet. For de ville ikke ta ansvaret for deres sikkerhet. Jødehatet vokser frem og har blitt en usynlig elefant i rommet.

  Men ellers.. .

  Den allestedsnærværende ambassadøren, som stadig preker JV’ers lære, antyder at davidstjernen er egnet til å “trelle for”. Hadde vært interessant med litt dokumentasjon her. Da vil jeg heller fokusere på hvordan han selv treller notorisk for frimureren Russel og alkoholikeren Rutherford. Det er veldig vanskelig å tenke seg at han bruker så helt utrolig mye tid på å skrive så utrolig mye rart, hvis det ikke var for at han var under en eller annen slags trelldom. Hva har han oppnådd? Og hva tror han at han kommer til å oppnå med alt skriveriet i fremtiden?

  Eneste possitve er vel at han vaksinerer alle mot å tro JV’ers lære.

  3
  1
  • “Presten: Eneste possitve er vel at han vaksinerer alle mot å tro JV’ers lære.”

   Bibelen sier:

   “Dersom du ikke advarer den uguudelige mot hans ugudelige vei, skal han dø, men hans blod vil jeg kreve av din hånd. Men om du advarer den ugudelige og han ikke vender om, skal han fortsatt dø, men du har berget livet”.

   og
   “FÅ er de som går på den smale veii”.

   Og verst blant de onde er prestene.

   2
   1
 3. Har ingenting å si om en går med ett kors eller ikke JEHOVAHS AMBASSADØR.
  Man kommer ikke til himmelen om man går med kors rundt halsen,men for en kristen er det stort sett for å vise sin tro.
  Ene alene er det om man har blitt frelst.(født på ny). som tar deg til himmelen.
  Og korsfestelse ble brukt før Jesus ble født: https://no.wikipedia.org/wiki/Korsfestelse
  Så Jesus ble hengt på ett kors!! “Ett kryss” ferdig med det.

  “For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. ” 1 kor.1/18

  “Så førte de Jesus ut for å korsfeste ham. 21 Og de tvang en mann som gikk forbi, til å bære korset hans, det var Simon fra Kyréne, far til Aleksander og Rufus. Han var på vei inn fra markene. “Markus 15/21

  Og husk Jesus er Gud! Da skjønner man hvor høyt Gud elsker oss!

  2
  3

Det er stengt for kommentarer.