Bibellærer Chuck Missler er død -gikk bort 1 mai 2018

Den kjente amerikanske bibellæreren, forfatteren og grunnleggeren av  Koinonia House ministry, Chuck Missler er død. Dette melder  Koinonia House ministry i en melding lagt ut på Facebook. Chuck Missler som ble 83 år gammel døde fredelig i sitt hjem i  Reporoa, New Zealand  den første mai 2018 og han etterlater seg to døtre. Det vil bli holdt begravelse i Reporoa, New Zealand den 16 juni,” heter det videre i Facebook meldingen som er lagt ut på Chuck Missler Facebook side. Dermed har vi  mistet en viktig røst og grundig bibellærer.

En av dem som har kommentert Misslers liv og tjeneste er Richard Tørressen som omtaler Chuck Missler som en  fantastisk bibellærer. Kanskje et av de smarteste og mest kunnskapsrike hodene som kristenheten noensinne har vært vitne til. Mange av mine venner og jeg har hørt mye på ham og jeg har også lagt ut flere artikler som er blitt oversatt. En Bibeltro vitenskapsmann som har satt Ordet i et nytt lys for meg. Hans kunnskap om og forståelsen av myteologi, vitenskap og det vi ikke forstår, sett i sammenheng med Bibelens lære er helt fantastisk Han har vært og er en gave for Guds folk her på jorden. Han har også nytt stor respekt i vitenskapelige fora. Jeg har  lagt ut link på bibelogtro.com til en fantastisk Bibelundervisning som heter “Lær bibelen på 24 timer”. https://bibelogtro.wordpress.com/laer-bibelen-pa-24-timer/  

I videoen under taler Chuck Missler om et viktig tema. Nemlig bortrykkelsen

Les her om Chuck Misslers bortgang: https://www.khouse.org/

 

 

27 tanker om “Bibellærer Chuck Missler er død -gikk bort 1 mai 2018

 1. Trist å høre! Men, endelig har han fått møte Herren som han har tjent trofast helt til det siste! Dr. Chuck Missler ble 83 år gammel og sa at det ikke var noe som hette “retirement” i Guds rike.

  Les mer om han her: https://www.khouse.org/

  Vil på det sterkeste anbefale undervisningserien “Lær Bibelen på 24 timer” med Dr. Chuck Missler som Koinonia House Ministry nå har publisert på Youtube.
  Dette er en fantastisk inspirerende innføring i Guds Ord som du aldri har sett maken til. Utrolig spennende undervisning som tar for seg hele Bibelen på 24 timer. Anbefales på det varmeste for dere som er nye i troen og for dere som har levd med Guds Ord i mange år. Den anerkjente Bibellæreren Dr. Chuck Missler vil gi dere mange nye «a-ha opplevelser» og vil fremheve Bibelens autoritet og troverdighet. Utrolig trosstyrkende undervisning som viser at Jesus Kristus er i sentrum gjennom hele Skriften!

  Se den her: https://bibelogtro.wordpress.com/laer-bibelen-pa-24-timer/

  14
  18
 2. Hei Kjell!

  Interessant at du legger ut en tale om bortrykkelsen av Chuck Missler. Det er mye uklarheter om bortrykkelsen, men Bibelen er heldigvis krystallklar på at gjenfødte kristne skal unnslippe Herrens dag/Den store trengsel. Herren berger alltid sitt folk (de troende) fra sin dom.

  Bibelen sier at når vi taler om endetiden, er det til oppmuntring for oss. For Herren frir oss ut og vi (bruden) skal feire bryllup med Jesus (brudgommen). Endetiden er glede, glede, glede for en gjenfødt kristen, men en stor katastrofe for den ikketroende.

  Har lagt ut mange interessante artikler om endetiden i det siste. Disse her tar spesielt for seg bortrykkelsen:

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/16/forklaringen-pa-lignelsen-om-de-ti-brudepikene-noen-kristne-vil-ga-glipp-av-bortrykkelsen/

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/26/de-troende-vil-unnslippe-guds-vrede-bibelske-framtidsbilder-pa-bortrykkelsen/

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/29/den-blodrode-manen-det-bibelske-tidspunktet-for-bortrykkelsen/

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/31/star-antikrist-fram-for-bortrykkelsen/

  Sjekk ut de siste artiklene om endetiden på http://www.bibelogtro.com

  13
  20
  • Bare tanken på hvor skuffet dere kommer til å bli gjør meg svært trist. Men heldigvis kommer ikke Satan til å kunne narre flere på tusen år etter dette.

   20
   14
  • Du virker å IKKE kjenne Bibelen. Jesus var IKKE forført. Han ble BESKYLDT for å være en forfører.

   2
   4
  • Birgir bør lese det jeg skriver FØR han trykker på tastene. JEG skrev ikke at Jesus – min elskede bror – var forført. Men ledende jøder mente åpenbart at Jesus var forført av og i ledtog med Satan, hvorpå de sammen forsøkte å forføre de øvrige jødene.

   For at Guds sønn skulle være en Satans forfører måtte han nødvendigvis i deres øyne selv være forført av samme Satan.

   “15 Men noen av dem sa: «Det er ved hjelp av Beelsebul, herskeren over de onde åndene, at han driver de onde åndene ut.”

   4
   2
  • Det er delte meninger omkring dette med bortrykkelsen. Om denne skjer før eller under eller etter trengselen blir for min del et underordnet spørsmål, da det som enkelte opplever som dom i realiteten kan være frelse for Guds folk.
   Det viktige er å være rede, rede for alle situasjoner og holde fast på troen uansett hva som skjer i livet.
   Det viktige vet vi. En dag kommer Herren for å hente sitt folk. La oss trøste hverandre med nettopp dette løftet.
   Om vi må gå gjennom ild og smerte, er denne tids lidelser noe som bare venter en kort stund.

 3. Ser at Melkisedek har samlet “hele” Vaktårnselskapet til en tommel-ned kampanje. Ikke annet å vente fra det holdet!

  13
  10
  • Melkisedek har vel bare vist til Åpenbaringen 20:

   “Og jeg så en engel stige ned fra himmelen med nøkkelen til avgrunnen og en stor lenke i hånden. 2 Han grep dragen, den gamle slangen, som er djevelen og Satan, og bandt ham for TUSEN ÅR. 3 Så kastet engelen ham i avgrunnen, låste igjen og satte segl over den, så han ikke lenger skulle forføre folkene, ikke før DE TUSEN ÅR var gått. Etter det skal han slippes løs en kort tid.”

   Men Richard liker kanske ikke dette kapittelet i Bibelen? Eller er det slik at fordi Vakttårnvitnene snakker om tusenårsriket så fornekter Richard Guds ord?

   10
   11
  • Hei Fredrik.

   Skjønner ikke kommentaren din. Melkisedek gjør narr av at de gjenfødte kristne skal bli rykket bort, til Himmelen, under den sjuårige Store trengsel. Skriftstedet du henviser til viser hva som skjer når Jesus Kristus kommer tilbake til jorden for andre gang (ved enden av de sju år), sammen med sine hellige (gjenfødte kristne) og overvinner Antikrist. Han etablerer sitt tusenårige Fredsrike og som du viser til i Bibelversene blir Satan bundet for tusen år før han igjen slippes løs for en kort stund.

   Oppfordrer deg til å lese din Bibel og la Skriften tolke Skriften, og ikke disse forførerne borte Amerika fortelle deg hva Skriften sier. Skriften klarer fint å tolke seg selv.

   Anbefaler på det varmeste å lese igjennom artiklene jeg har henvist til, så ser du hva Skriften sier om Skriften.

   Med de beste ønsker!

   Richard

   10
   13
  • Finner intet i Melkisedeks tekst der “han gjør narr av noen som helst”. Du bare etablerer en stråmann og troller videre på noe som ikke engang er hintet om.

   Men i likhet med Melkisedek tror også jeg at du og likesinnede tjener Satan og havner fortapte i Gehenna for evig tid når Guds store dag opprinner. Også jeg synes det er trist å tenke på at alt det dere gjør er totalt forgjeves.

   Men når Gud ikke åpner hjertene deres for Kristi sannhet er det dømt til å ende i fortapelse. Og det er slett ikke hyggelig å tenke på. Ikke for Melkisedek, ikke for Gud, ikke for Kristus og ikke for meg.

   Matteus 7:

   “21 Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ “

   9
   10
 4. Hvem er det som driver ut onde ånder og som kommer i betraktning i Matteus 7? Driver Vakttårnistene med ånde- og demonutdrivelser? Nei akkurat. Da kan det ikke være dem.

  Matteus 7:
  «21 Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn,DREVET UT ONDE ÅNDR I DITT NAVN og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ «

  5
  8
  • Jeg skal forklare deg hvorfor Vaktårnselskapets lakeier IKK driver ut onde onder:

   “23 Han kalte dem da til seg og sa til dem i lignelser: Hvordan kan Satan drive Satan ut? 24 Om et rike kommer i strid med seg selv, så kan det riket ikke bli stående. 25 Og om et hus kommer i strid med seg selv, kan dette huset ikke bli stående. 26 Dersom Satan har reist seg mot seg selv og er kommet i strid med seg selv, så kan han ikke bli stående. Da er det forbi med ham. 27 Men ingen kan gå inn i den sterkes hus og røve det han eier, uten at han først har bundet den sterke. Da kan han plyndre hans hus.” – Mark 3,23-27

   Det første vi legger merke til i dette skriftavsnitt er at Jesus ikke spurte om hvordan en djevel kunne drive ut en annen djevel, men hvordan Satan kunne drive seg selv ut.
   Jesus taler her om et rike, ettersom de skriftlærde nettopp har talt om Beelsebul som de onde åndenes fyrste. Men han viser dem hvor umulig det er for Satan å drive ut seg selv, og ingen kan gjøre innvendinger mot dette.

   Så grunnen til at det evt. ikke finnes noen form for demonutrivelse i JV er ikke fordi de er de eneste rettroende, men heller at ånden de er fylt av kan ikke drive ut seg selv.

   https://bibelogtro.wordpress.com/2015/07/11/den-som-ikke-bekjenner-at-jesus-er-gud-er-av-anden-til-antikrist/

   Ellers kan det merkes på måten du/dere argumenterer og hvordan dere forholder dere til andre debattanter her inne på Søkelys at dere er fylt med en ånd som ikke er vennskapelig.

   22
   4
  • Du må ha misforstått Kristus. Spørsmålet i Matteus 7 var ikke hvorfor noen ikke drev ut onde ånder. Saken var og er at blant de Jesus forkaster befinner det seg de som driver onde ånder ut.

   Du kan i alle fall ikke beskylde de som ikke driver med det Jesus forbanner for å være blant de han viser bort i Matteus 7. Sjakk matt Richard. Og lykke til i Harmageddon. Vi ses der om kort tid når religionene faller. Hvori opptatt de karismatiske som driver med demonutdrivelser.

   5
   3
  • Matt 7:
   21 Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

   Hvordan i all verden kan du klare å tolke dette til at kristne som driver ut onde ånder i Jesu Navn er fortapte sjeler. Da må jo de som profeterer i Jesu Navn og alle de som gjør mektige gjerninger i Jesu Navn også være fortapte? Mener du at dette er tegn på at man ikke gjør Herrens vilje?

   Det er nå engang slik at det finnes mennesker som gjør ting i Jesu Navn uten at de følger Herrens vilje. Vi har mange nok eksempler på “kristne” som gjør ting for egen vinnings skyld. Vi har også vranglærere, kjettere (som feks JV) som hevder de gjør sin Fars vilje, men som i realiteten er fylt med Antikrists Ånd i deres fornektelse av Gud=Faderen-Sønnen-Den Hellige Ånd. Disse vil hevde at de har fulgt sin Guds vilje, men det har de ikke. De har fornektet Ham.

   Jehovas Vitner kan ikke driver ut onde ånder, da det gjør at de kommer i konflikt med seg selv! Satan kan ikke drive ut seg selv!

   Ellers sier Jesus dette:

   Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som tror på meg, han skal også gjøre de gjerninger jeg gjør. Og han skal gjøre større gjerninger enn disse, for jeg går til min Far. Og hva som helst dere ber om i mitt navn, det skal jeg gjøre, for at Faderen skal bli herliggjort i Sønnen. Om dere ber meg om noe i mitt navn, så skal jeg gjøre det! Dersom dere elsker meg, da holder dere fast på mine bud. Johannes 14:12 – 15

   Jesus drev ut onde ånder. Han sier at den som tror på Ham skal også gjøre de gjerninger Han gjør. Vi skal også gjøre større gjerninger. Den største gjerningen vi kan gjøre er å lede mennesker til Jesus, men de andre gjerningene skal også følge de kristne.

   Du burde ta til deg det som står i 1. Kor 12:

   Når det gjelder Åndens gaver, søsken, vil jeg at dere skal ha kunnskap om dem. 2 Dere vet at da dere var hedninger, ble dere viljeløst revet med til de stumme avgudene. 3 Derfor kunngjør jeg for dere at ingen som taler i Guds Ånd, sier: «Forbannet er Jesus!» Og ingen kan si: «Jesus er Herre!» uten i Den hellige ånd.
   4 Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme. 5 Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme. 6 Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme, han som er virksom og gjør alt i alle. 7 Hos hver enkelt gir Ånden seg til kjenne slik at det tjener til det gode. 8 For ved én og samme Ånd blir det gitt én å tale visdom, en annen å formidle kunnskap, 9 én får ved den ene Ånd en spesiell trosgave, en annen får nådegaver til å helbrede, 10 og én får kraft til å gjøre under. Én får den gave å tale profetisk, en annen å bedømme ånder, én får ulike slag av tungetale, og en annen kan tyde tungetale. 11 Alt dette gjør den ene og samme Ånd, som deler ut sine gaver til hver enkelt slik han vil.
   12 Slik kroppen er én selv om den har mange lemmer, og alle lemmene utgjør én kropp enda de er mange, slik er det også med Kristus. 13 For med én Ånd ble vi alle døpt til å være én kropp, enten vi er jøder eller grekere, slaver eller frie, og alle fikk vi én Ånd å drikke. 14 For kroppen består ikke av én kroppsdel, men av mange. 15 Om nå foten sier: «Fordi jeg ikke er hånd, hører jeg ikke med til kroppen», så er den like fullt en del av den. 16 Om øret sier: «Fordi jeg ikke er øye, hører jeg ikke med til kroppen», så er det like fullt en del av den. 17 Hvis hele kroppen var øye, hvor ble det da av hørselen? Hvis det hele var hørsel, hvor ble det av luktesansen? 18 Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass på kroppen slik han ville det. 19 Hvis det hele var én kroppsdel, hvor ble det da av kroppen? 20 Men nå er det mange kroppsdeler, men bare én kropp. 21 Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere». 22 Tvert imot! De delene av kroppen som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige. 23 De kroppsdelene som vi synes er mindre ære verdt, dem gir vi desto større ære. Og de delene vi føler skam ved, kler vi desto mer sømmelig; 24 de andre trenger det ikke. Men nå har Gud satt sammen kroppen slik at det som mangler ære, får mye ære, 25 for at det ikke skal bli splittelse i kroppen, men alle lemmene ha samme omsorg for hverandre. 26 For om ett lem lider, lider alle de andre med. Og om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg.
   27 Dere er Kristi kropp, og hver av dere et lem på ham. 28 I kirken har Gud for det første satt noen til apostler, for det andre profeter, for det tredje lærere, deretter mektige gjerninger, deretter nådegaver til å helbrede, til å hjelpe, til å lede og til ulike slag tungetale. 29 Er vel alle apostler? Er alle profeter? Er alle lærere? Gjør vel alle under? 30 Har alle nådegaver til å helbrede? Taler alle i tunger? Kan alle tyde tungetale? 31 Men vær ivrige etter å få de største nådegavene!

   Du viser med din måte å omtale alle andre, at du besitter ikke bare en uvennlig ånd, men en en vemmelig ånd. Du viser skadefryd over at alle andre enn JV skal lide nederlag ved Harmageddon. Det Bibelen forteller oss (men som Vaktårnselskapets kjettere ikke vil at du skal forstå) er at de gjenfødte kristne som lever i troen på Jesus Kristus skal bli rykket bort fra Den store trengsel. Bibelen har mange eksempler på at det er slik Gud handler i tider med dom pga synd. De som ikke tror på Jesus, sann Gud og sant menneske, må gå inn i Den sjuårige store trengsel. Etter de sju år kommer Jesus sammen med sine hellige og overvinner Antikrist ved Harmageddonslaget. Etter dette vil Jesus opprette sitt tusenårige Fredsrike i Jerusalem og de gjenfødte kristne sammen med Den troende rest av jødene (de som var igjen og fikk oppleve at de alle fikk øynene åpnet og forstod at Jesus som de hadde forkastet virkelig var den lovede Messias) vil være medhjelpere til at velsignelsen fra Israel skal strømme ut. Først da skal det strømme velsignelse ut fra Israel. Ikke nå, slik mange medkristne oppfatter det.

   Håper og ber om at dine øyne også må bli åpnet for Sannheten i Ordet, og ikke “Vaktårnselskapets sannhet”

   Mvh Richard

   4
   5
  • Du går deg vill i ordgyteriet ditt, men klarer selvsagt ikke å endre det faktum at det er blant de som driver med åndeutdrivelse man finner de Jesus viser bort og aldri har kjent. Og da er det umulig at du finner disse bortviste blant dem som ikke driver med åndeutdrivelse.

   Dette åpenbart logiske faktum kan nok desverre ikke ses blant de som har formørkede øyne og ledes av en blind. Men snart vil fruktene av en slik fanatisk blindhet bli åpenbar for alle. Det skal bli godt når slike falske sirkusapostler endelig får sin betimelige dom.

   5
   4
  • Ja, det sa de som Jesus satte på plass også. Men lik deg manglet de argumenter. Og da er det bare å si: I rest my perfect case. Natti, natti…

   5
   5
 5. Richard: “Ellers kan det merkes på måten du/dere argumenterer og hvordan dere forholder dere til andre debattanter her inne på Søkelys at dere er fylt med en ånd som ikke er vennskapelig.”

  “Vennskap med verden er fiendskap med Gud”, sa Jesu halvbror Jakob. Og du liker nok heller ikke at Jesus pisket og veltet bordene til dine forgjengere.

  Men snart kommer Harmageddon Richard. Så du får holde kruttet tørt, for da skal du slåss med ham. Lykke til!

  6
  2
 6. Matt 6:22-23
  Det er øyet som gir legemet lys. Er ditt øye friskt, blir hele ditt legeme lyst. 23 Men er ditt øye sykt, blir hele legemet mørkt. Om nå lyset i deg er mørke, hvor dypt blir da ikke mørket!

  «Når mørke no har sænka sæ, Går æ stillt igjennom rommet»

  Ja mørket har senket seg i noens hjerte, og da er det grunn til å gå stilt igjennom dette forum. Det er ikke bare en uvennlig og vemmelig ånd, men mørket er mye dypere en det. Det er så dypt at mørket tror det er lys.

  Joh 1:5
  Og lyset skinner i mørket, men mørket tok ikke imot det.

  Det ser ut som om kunnskap om Guds Ord, ikke trenger inn i det mørke hjertet, for mørket kan ikke på noe vis ta imot det.

  1 Joh 2:9-11
  Den som sier at han er i lyset, men hater sin bror, han er ennå i mørket. 10 Den som elsker sin bror, han blir i lyset, og han bringer ikke noen til fall. 11 Men den som hater sin bror, er i mørket og vandrer i mørket. Han vet ikke hvor han går hen, for mørket har blindet hans øyne.

  Når nå noen har falt så dypt, at mørket har gjort ham blind, er det da noen redning? Og følger sitt mørke hjerte på en slik måte som verset under beskriver.

  Salm 11:2
  For se, de onde spenner buen og legger sin pil på strengen; i mørket vil de skyte på dem som er oppriktige av hjertet.

  Er det ikke dette vi opplever her på forumet?

  1 Joh 1:6
  Sier vi at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og følger ikke sannheten.

  Vi ser jo i praksis at det fungerer akkurat slik.

  Det eneste jeg ser er at vi går i massiv forbønn for denne mannen, er det noe som er enige i dette.

  Matt 18:19-20
  Også dette sier jeg dere: Alt det to av dere her på jorden blir enige om å be om, skal de få av min Far i himmelen.

  Mvh RJ

  1
  5
  • RJ: “Den som sier at han er i lyset, men hater sin bror, han er ennå i mørket.”

   Jesus holdt på med å undervise disiplene sine da noen avbrøt ham og sa: ’Din mor og dine BRØDRE står utenfor og vil gjerne snakke med deg.’ Da brukte Jesus anledningen til å lære dem noe viktig ved å stille det overraskende spørsmålet: «Hvem er min mor, og HVEM ER MINE BRØDRE?» Han rakte hånden ut mot disiplene og svarte selv på spørsmålet ved å si: «Se, min mor og MINE BRØDRE!»

   Så forklarte han hva han mente. Han sa: «Enhver som gjør min himmelske Fars vilje, DET ER MIN BROR og søster og mor.» (Matteus 12: 47—50)

   De andre jødene var IKKE hans brødre. På samme måte er det i dag. Kristenhetens uåndelige “filistere” er hverken Jesu eller mine brødre.

   4
   1
  • Sanne kristne er en plage for falske kristne . Bibelen sier nemlig:

   “For vi er Kristi vellukt for Gud, blant dem som blir frelst og blant dem som går fortapt: 16 en duft av død til død for dem som går fortapt, en duft av liv til liv for dem som blir frelst.”

   2. Korinterbrev 2:15)

   4
   1
  • RJ: “Det eneste jeg ser er at vi går i massiv forbønn for denne mannen, er det noe som er enige i dette.
   Matt 18:19-20
   Også dette sier jeg dere: Alt det to av dere her på jorden blir enige om å be om, skal de få av min Far i himmelen.”

   Og om dere i følge skriftstedet ber og ikke får det ønskede svaret – hvilken “gud” er det da dere tjener?

   Da får jeg si som Elias når Baaldyrkerne ikke fikk hjelp av “guden” sin til å tenne bålet:

   -Kanskje Baal er på do og ikke hører dere? :=)

   1 Kongebok 18:27:
   ” Da det var blitt middag, hånte Elia dem og sa: «Rop høyere! Han er jo gud. Han er vel falt i tanker, eller han er gått på avtredet eller er ute på reise. Kanskje han sover og må våkne.»

   4
   1
 7. Ords 6: 16-19

  Seks ting er det Herren hater, og syv er vederstyggeligheter for hans sjel: 17 Stolte øyne, falsk tunge og hender som utøser uskyldig blod, 18 et hjerte som legger opp onde råd, føtter som haster til det onde, 19 den som taler løgn og vitner falsk, og den som volder tretter mellom brødre.

  Her er det listet opp syv ting Herren hater, men jeg skal ta for meg «Stolte øyne»

  Hva er det for noe?

  Ja, stolthet vises i øynene. Det er fordi det er en åndssituasjon i et menneske.
  Stolthet er en ond ånd.

  Hva gjør en stolt ånd?

  Jo, den opphøyer seg selv. Sier at den er bedre enn alle andre, Kan alt, vet alt og kan svare på alt, altså skryter av seg selv. Det er en person som går med brystet først, og viser til alle andre at: Her kommer jeg.

  Den stolte vil alltid peke på seg selv.

  Ords 8:13 Frykt for Herren er å hate det onde. Jeg hater hovmod og stolthet, dårlig atferd og løgnaktig tale.

  Videre vil den stolte ha en dårlig adferd, og preges av løgn. Men Gudsfrykt vet han ikke av.

  Ords 16:18
  Stolthet fører til undergang, og hovmod står for fall.

  Stolthet og hovmod et ett og det samme, og begge fører til fortapelse.

  Jes 16:6
  Vi har hørt om moabittenes stolthet, hvor overlegne de er, om deres hovmod, stolthet og frekkhet og deres tomme skryt.

  Den stolte er overlegen, frekk og farer med skryt.

  Ords 13:10
  Hovmod fører bare til trette, kloke er de som tar imot råd.

  Den stolte vil alltid krangle og er syk etter å diskutere, for å vise at han har rett og vet mer enn alle andre. Men det å ta imot råd det klarer han ikke.

  Dette er bare litt av hva stolthet er, og rake motsetningen til ydmykhet.

  For den ydmyke finner nåde hos Herren, det gjør ikke den stolte.

  Jeg har fundert mye på hva sann ydmykhet er, så jeg fant noe på nett en gang som sa noe om det, som jeg opplevde som sant.

  Det går slik:
  Ydmykhet er når du (bevist selv) knuser din egen vilje, og legger den under Jesus vilje.

  Der har jeg en jobb å gjøre.

  Mvh RJ

  • Man kan begynne sin ferd med å legge seg under Guds vilje ved betingelsesløst å akseptere Guds ord.

   Holdes det for eksempel åndelige innlegg med tale eller sang av kvinner i din forsamling når menigheten samles under gudstjeneste er din menighet fullstendig på kollisjonskurs med Guds ord.

   1. Korinterbrev 14:33-38:

   Som i alle de helliges menigheter 34 skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. 38 Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt.”

   3
   1

Det er stengt for kommentarer.