Antallet inkassosaker mot strømkunder som sliter øker

Stadig flere nordmenn har problemer med å betjene de høye strømregningene. Inkassoselskapene rapporterer nå om at tallet på inkassosaker mot mennesker som ikke klarer å betale strømregningen har økt med 23 prosent og beløpet de skylder har økt med 82 prosent. På grunn av den nåværende og tidligere regjeringers politikk med å selge ut vår felles vannkraft til utlandet, kommer nå stadig flere familier i trøbbel. De skyhøye strømprisene sammen med voksende inflasjon og økende rente, rammer nå både enslige, pensjonister og barnefamilier. Selv om det ikke bare er Støre-regjeringens skyld at strømprisene er gått bananas, kunne regjeringen ha hindret at stadig flere kommer i økonomisk uføre på grunn av strømprisene.

“Fram til og med desember har vi sett liten endring i volumet av helt nye inkassosaker som mottas. Imidlertid er bildet endret ganske betydelig nå i januar. Videre forventer vi at økningen fra foregående år fortsetter med betydelig styrke også i februar og mars. Her er forklaringen at de inkassosakene Kredinor mottok i januar i stor grad kan knyttes til strømforbruket i oktober. Ettersom prisøkningen fortsatte i november og desember vil det etter hvert også komme tydelig fram i våre tall, sier analysesjef Magnus Solstad i Kredinor til Fædrelandsvennen.

Kunne ha innført makspris, men sier nei

Man kunne ha innført en makspris på strøm til norske husholdninger, men tåkefyrsten, Vedum og Audun Lysbakken sier nei. I stedet har de tilbudt en midlertidig strømstøtte-ordning som i praksis betyr at mange likevel får tre ganger så store strømregninger som normalt. Facebookgruppen “Vi som krever billigere strøm” med sine 616 000 medlemmer kritiserer regjeringens manglende vilje til å innføre makspris på strøm, men for flertallet av gruppens medlemmer er ikke strømpriser nok til å få dem til å slutte å stemme på de ansvarlige politiske partiene. Partiet Rødt er det eneste hederlige unntaket på Stortinget og har voks betydelig etter at strømprisene gikk til himmels. Likevel er det bare et lite mindretall i Facebookgruppen som mener at strømpriser er god nok grunn til å la være å stemme på de politiske partiene som har åpnet for Acer, det grønne skiftet, utenlandskabler. klimagalskapen og alt som presser strømprisene oppover. På tide og stemme noe helt annet enn de etablerte stortingspartiene dersom man vil ha forandring.