Anita Apeltun Sæle til forsvar av Jan Hanvold -mener kritikere må be Hanvold om unskyldning

Anita Apelthun Sæle ut til forsvar av Jan Hanvold som er blitt beskyldt for å bløffe om helbredelse

Løgn? Så aldeles ikke!
Jan Hanvold er beskyldt – i en enorm mengde av påstander, kommentarer og lenker på sosiale medier – for å ha løyet om at en underfull helbredelse har funnet sted på Kongsberg. Beskyldninger om løgn spres over alt av den nye klasse nett-troll – med uhøvla språk og injurierende løgnbeskyldninger.   Norge IDAG kjenner til hva som er sant. Det Hanvold har gjort, er å gjengi det en begeistret og takknemlig kone til den som er helbredet, har sagt. Og det hun sier, er ikke lite. Hun som er nærmest han som er reist opp fra koma, mener at mannen er reddet fra døden. Han kom seg mirakuløst etter at Inger og Jan Hanvold var der og salvet og bad for ham, sier hun. Hun er så takknemlig og hun er så glad,” skriver Anita Apelthun Sæle i avisen Norge i Dag

“Hun vil gjerne vitne om det for all verden. Og hun har lovet Gud å gjøre nettopp det, hvis Gud bare ville gi hennes mann livet tilbake. Slik er vitnesbyrdet som trolig kommer på TV – før disse linjer leses i avisen.  At noen ikke kan erkjenne en helbredelse, kan en ikke gjøre noe med. Men alle slektninger som har vært på sykehuset, erkjenner at et mirakel har skjedd, selv om mannen ikke er kvitt alle plager han har hatt. «Hvis dere skal ta noen, så får dere ta meg,» sier kvinnen. «Det var jeg som fortalte Jan Hanvold at Kåre var helbredet, og Jan Hanvold fortalte det bare videre. Men jeg har lovet Gud å vitne om underet, og det vil jeg, uansett. Det er jeg som har sett hva som skjedde. Og mannen min Kåre som er blitt frelst på Visjon Norge, sier bare «fortell alt». Kvinnen som takker Gud både for mannen og Visjon Norge. Det er mange, svært mange, som bør be Jan Hanvold om unnskyldning etter å ha skandalisert og svertet ham alvorlig den siste uken. Inklusiv en kristen avis, som slo dette opp negativt, som er så enormt positivt for mann og hustru som opplevet det,” skriver Anita Apelthun Sæle som ikke ser ut til å ta inn i beregningen at andre familiemedlemmer offentlig og på Facebook har gått ut å hevdet det motsatte. I følge disse skal intet av det Jan Hanvold delte ha skjedd og i følge dem er den Jan Hanvold angivelig skal ha helbedet fremdeles preget av sykdommen. “Dette er kun hjelp av dyktige leger og sykehus personalet som er årsaken til at han er på bedringens vei.. Det at dere tar på dere æren for at Kåre er i livet den dag i dag synes jeg er en skam. Det er legene og sykehuset som fortjener ALL ære og ros. Det er helt iorden at folk lever i den kristne tro, men det står også i de ti bud at det ikke er lov å lyve,” skriver Ann Kristin Ommundsen som er stedatter av den personen Jan Hanvold påstår er blitt helbredet.

10 tanker om “Anita Apeltun Sæle til forsvar av Jan Hanvold -mener kritikere må be Hanvold om unskyldning

 1. Jeg gav 25.000.- kroner til avisen ” Norge I dag” for et par år siden – av min pensjon. Den gang mente jeg at denne avisen var berettiget støtte. Nå har jeg endret oppfatning : Sammen med TV Visjon Norge skal avisen satse over 100 millioner kroner på en kino på Danmarksplass i Bergen som er fredet av Riksantikvaren ( kjøpesum pluss pågående opprustning blir over 100 mill. )
  Siste info jeg har, kan fortelle at de nå mangler 10 mill. for å fullføre denne pågående opprustningen. Avisen håpet å få inn 3 mill. i gaver , men har bare fått inn 1 mill.
  Man bruker IKKE innsamlede midler for å ” tilfredstille ” Riksantikvaren – for så å leie ut lokalene til en menighet i Bergen ( Credo-kirken ).
  Avisen ringer meg stadig for å tigge penger. Neste gang de ringer ber jeg vedkommende om å slette mitt abonnement på denne avisen. En kristen avis driver ikke med slike halsbrekkende økonomiske prosjekter – sammen med Tv Visjon Norge.

  • Jeg beklager at du har hatt en dårlig opplevelse med den avisen, Ture og sier meg enig i ditt innlegg.

   Meninger som jeg vet at du ikke er alene om.

   Jeg synes det er trist at Anita Apalthun Sæle setter mammon foran Gud og tjener mammon istedet for Gud i denne saken. Jeg vil foreslå ovenfor Anita Apalthun Sæle at hun gjør seg kjent med Bibelen og dets innhold istedet for å forsvare avguden mammon.

  • Credo-kirken i Bergen trenger neppe å leie Forum Kino når det blir ferdig. De har topp lokaler selv. Den hurtigvoksende Salt Bergenskirken derimot er den menigheten som med tiden skal inn i lokalene.

 2. Trodde ikke et såkalt kristent menneske som henne ville støtte løgnere. Det å lyve er vel kanskje ikke så farlig for enkelte kristne, ei heller det å loppe folk for penger og selv leve i rikdom. Griske mennesker.

 3. Anita A. Sæle, er mildt sagt en kontroversiell dame. At hun og mannen forsvarer Hanvold i tykt og tynt, vitner om manglende intelligens og uvitenhet. Hvordan i alle dager kan en uttalt konservativ kristen avis støtte en mann som har 3 koner som lever, og som beviselig lyver, svindler, bedrar, truer og manipulerer og undertrykker ansatte. En mann som tapper Visjon-Norge for kr. 1.800.000 giverkroner årlig?????
  Og til alt overmål lyver om hva han tjener pengene på???
  Vi som har forståelse for økonomi og regnskap, kan se de økonomiske realitetene i offentlig tilgjengelige regnskaper, eiendomsregisteret osv.
  Dette toppes av en vemmelig oppførsel, preget av ufyselig språkbruk og en oppførsel som vitner om en mann som er milevis unna å oppføre seg som en kristen mann!

  Men, hva kan man vente av Sæle-familien. En sønn som har tjent seg rik på pyramidespill(andre menneskers dumskap, naivitet og grådighet) og en datter som har livnært seg på nett- dating(også for homofile),og sex-sider på nettet!

  Må Gud fri oss fra de demonske kreftene som herjer i Hanvold og Sæle-familiene, og som later som om de er kristne!

 4. Ombyggingen av Forum var finansiert ved lån fra DNB. Dagen etter at dokumentaren ” Pengepredikanten ” første gang var sendt på Nrk ; trakk banken seg som långiver. Således mangler de nå ca 10 mill og dette vil ma. gå ut over det nye høytaleranlegget i bygget.
  I går så jeg litt på TV Visjon Norge og direktesendingen. Der uttalte Jan Hanvold : – det er to ting som er viktig : Bønn og penger……
  Denne tiggingen etter penger går nå over alle støvleskaft. Jeg blir hensatt til Pavekirken og deres oppførsel i fordums tider. På nynorsk lyder det slik : ” Når pengane i kista kling ; straks sjela di or skjærselden spring “.
  Tv Visjon Norge bruker uttrykket : – Så inn . Dvs. betale inn penger til denne kanalen for å få bedre helse , økonomi og mye annet. Deretter blir flere beløp ofte nevnt.

Det er stengt for kommentarer.