Amerikanske pastor Bryan Nerren arrestert, fengslet og fratatt sitt pass i India -skulle delta på kristen konferanse

Pastor Bryan Nerren og hans familie. Foto: International House of Prayer Ministries

Pastor Bryan Nerren som er amerikansk statsborger er blitt arrestert, satt i varetekt og løslatt mot kausjon i India fordi han har holdt frem evangeliet om Jesus. Pastoren som blant annet har forkynt evangeliet både i Nepal og India gjennom 17 år ble stoppet av en sikkerhetsagent i det han steg av flyet i New Delhi. Også to andre pastorer som skulle til konferansen ble stoppet av sikkerhetsagenten. Pastor Nerren ble så utpurt om hans kristne tro og han ble spurt om han hadde med penger for å finansiere lokalt kristent arbeid. Pastor Nerren som hadde med seg penger til å finansiere to konferanser med mer enn tusen deltakere ble fratatt reisedokument og pass. Etter en times avhør fikk han tillatelse til å fly videre til Bagdogra, hvor han ble arrestert ved ankomst

Den kristne pastoren som blant annet leder “Asian Children’s Education Fellowship” som er en veldedig organisasjon som lærer opp søndagskolelærere i India er til daglig pastor for “the International House of Prayer Ministries” i Shelbyville. Mens pastoren var på vei med flyet til Bagdogra ringte sikkerhetsagenten fra New Delhi til lokalt politi i Bagdogra og informerte dem om at pastoren ikke hadde med seg nødvendige reisedokumenter og pass. I Bagdogra ble han arrestert for å reise uten reisedokument og dokumentasjon på pengene. Pastoren som hjemme i USA har en alvorlig syk datter ble varetektsfenglset i seks dager før han ble løslatt mot kausjon. Imidlertid har en lokal dommer valgt å opprettholde beslaget av passet, og dermed sitter pastoren fast som “gissel” i Siliguri. Det skulle ha vært en rettslig høring 22 oktober, men den ble avlyst uten noen formell grunn. I følge pastor Nerrens amerikanske advokat skal det være en ny rettslig høring 12 desemeber, dersom ikke den også blir avlyst. Pastor Nerrens kone og advokat skal neste onsdag ha møte med senatorer og folk i utenriksdepartementet for å skape politisk press mot India. Pastor Nerrens amerikanske advokat sier at man må ta i bruk alle nødvendige midler for å få pastoren hjem snarest mulig og man er også i kontakt med den amerikanske ambassaden i India. I følge advokaten er det tydelig at pastoren bevist var målet og pastor Nerren burde ikke tilbringe en eneste dag ekstra sittende fast i India, på basis av falske anklager. På nettet er det startet en underskriftskampanje hvor det kreves at pastoren må få tilbake pass og reisedokumenter, slik at han kan returnere til USA og sin egen familie. Man kan signere underskriftskampanjen her: “Bring pastor Bryan Nerren hjem”

Tekst: Kjell Andersen

3 tanker om “Amerikanske pastor Bryan Nerren arrestert, fengslet og fratatt sitt pass i India -skulle delta på kristen konferanse

  • Forfølgelsen vil komme til Norge også. Bibelen er ei problematisk bok for et samfunn som har kastet Gud, Hans ord og Hans bud til side.
   Bibelen sier at vi vil gå inn i trengselstiden og at tingene vil bli tøffere og vanskeligere for Jesu Kristi kirke etterhvert som vi nærmer oss Hans gjenkomst. Det vil bli vanskeligere og vanskeligere å holde fast på de gamle sannheter kirken har stått for i 2000 år.

  • Dette handler jo om pastor Nerren, men tankene vandret da jeg leste det du skrev; “Forfølgelsen vil komme til Norge også”. Nå er det ikke vanlig å bli arrestert her, men det er noen her på Søkelys som har fått gjennomgå fordi de har stått på Guds Ord.

   Jeg tror også at det er tøft for Håtveit og familien for tiden. Det er slike gutter Norge (de kristne da) vil ha 🙂 Vi står i STOR takknemlighet til ham for at han er så tydelig. Du verden som det er mangel på oss kristne som står opp for Guds Sanne Ord og støtter dem som gjør det. Men noen av dere her gjør det.

   Når man ser i kommentarfelter hvor det diskuteres, f.ex pride, så går hele bygder i Norge løs på EN eneste kristen som våger å stå på Guds Ord. Denne er kanskje mor el. far til barn som får gjennomgå på skolen. Det tales så meget om toleranse, men hvor er toleransen for dem som tror på Guds Ord….

   Det gjør en ikke akkurat modigere av å se hvordan de får gjennomgå. Å ta seg tid med Gud vår Far må være nr.1 hvis man skal stå i det. Han holder hva Han lover 🙂

Det er stengt for kommentarer.