Amerikansk general som ledet spesialstyrke fanget av russerne -sju amerikanske spesialsoldater drept av russiske styrker

Admiral Eric OlsonRussiske medier melder at den pensjonerte amerikanske admiral Eric Thor Olsen, som ledet en spesialstyrkegruppe, er tatt til fange. Samtidig ble syv amerikanere drept i byen Rubizhne, da de deltok i fiendtlighetene på Ukrainas side.  Dette ble uttalt av assistent for den tsjetsjenske lederen Apta Alaudinov. De sju drepte amerikanerne skal ha tilhørt en spesialstyrke. I følge russiske medier sirkulerer det informasjon om at den amerikanske generalen skal ha overgitt seg til russiske styrker. Det går rykter om at russiske soldater arresterte den pensjonerte offiseren ved Azovstal jern- og stålverk i Mariupol. I tillegg har det russiske forsvaret lagt ut en video som avslører at sju amerikanske soldater skal ha blitt drept i kamper med russiske styrker i Rubizhne. En av de døde skal være Joseph Ward Clark fra Washington.

«Militære overordnede fra USA og Polen ledet forsvaret av byen Rubizhne sammen med de ukrainske sikkerhetsstyrkene. “Bevis på deres tilstedeværelse ble funnet i området til Zarya kjemiske anlegg,” sa Luhansk People’s Militia. Samtidig fortsetter russerne å angripe Azovstal stålverket og  ti ukrainske soldater skal i løpet av de siste timene ha kommet ut med hvite flagg og overgitt seg. Jeg er glad når de overgir seg – tror du jeg er glad dersom de dør, selv om de er ‘azofitter’? “Og her er spørsmålet ikke bare propagandistisk, men også menneskelig: Til syvende og sist er vi også ansvarlige for at Ukraina har blitt som det var,” sa Khodakovsky.

«Våre styrker oppdaget en annen inngang til Azovstal underjordiske tunneler dagen før, og la til at tunnelene under anlegget strekker seg kilometervis og lar ukrainere med jevne mellomrom gå ut. “Oppgaven til de russiske og allierte styrkene er å oppdage og blokkere alle disse inngangene/utgangene, og tvinge ukrainerne til å overgi seg .”  Det er den greske nyhetssiden WarNews 247 som melder dette. Det ble søndag meldt om omfattende angrep på de restende Azov-styrkene som ennå har gjemt seg i underjordiske tuneller i Azovstal-stålverket.