Ambassade flytting i det blå, -president Trump vil finne ut om flytting skader fredsprosessen

En rekke karismatiske ledere i bønn for Donald Trump

USAs president Donald Trump er fremdeles i tenkeboksen på hvorvidt USA vil flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. I en uttalelse gjengitt i israelske medier søndag, sier USAs utenriksminister Rex Tillerson at presidenten ennå er i tenkeboksen om dette. Samtidig som amerikanerne ennå må tenke seg om, har Saudi Arabia satt i gang en diplomatisk kampanje overfor Trump administrasjonen for å forhindre en eventuell ambassadeflytting, skriver Ynetnews mandag. Jordan og Egypt har på sin side, for å komme USA i forkjøpet vil både Jordan og Egypt komme til å erklære at det østlige Jerusalem skal være palestinsk hovedstad, melder Ynetnews videre.

Sjansene for at USA kommer til å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem blir mindre og mindre. I en uttalelse til NBC’s Meet the Press, la den amerikanske utenriksministeren vekt på at president Trump også vil vurdere hva slags effekt en eventuell ambassadeflytting vil få for den såkalt fredsprosessen. Uten å legge for mye tankekraft i det, er det grunn til å tro at en ambassadeflytting vil skape stor uro ikke bare i palestinske områder, men også i andre arabiske land, og det er nettopp dette som har gjort at tidligere amerikanske administrasjoner aldri har satt handling bak sine løfter om å flytte ambassaden.

Vil lytte til partene

Gjorde Israel posisjon klar og tydelig for USAs president

“Presidenten selv er interessert i innspill fra alle parter i regionen om hva slags følger for fredsprosessen en slik ambassadeflytting vil få, sa Tillerson som la til at det vil kunne ta tid. Dersom fredsprosessen er aktiv vil han holde tilbake på flyttingen av ambassaden, sa Tillerson videre. Israel på sin side sier at en ambassadeflytting fra Tel Aviv til Jerusalem vil kunne booste fredsprosessen fordi palestinerne da vil måtte respektere at Jerusalem er den jødiske statens hovedstad. “Å flytte ambassaden vil i følge statsminister Netanyahu speede opp fredsprosessen. “Israel posisjon har blitt gjentatt mange ganger både til den amerikanske administrasjonen og verden forøvrig,” sa Netanyahu. “Å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem vil ikke skade fredsprosessen, men utvikle den fordi den retter opp historiske feil og samtidig knuser den palestinske fantasien at Jerusalem ikke er hovedstad til Israel,” sa Netanyahu.

Tvilsomt om det blir noe av flyttingen

Selv om president Trump i forkant av sin innsettelse lovet en langt bedre amerikansk Israel-politikk enn den Obama administrasjonen førte, har i realiteten lite endret seg etter at Trump flyttet inn i Det Hvite Hus. Som kjent brukte president Trump ambassade-flytting som et åte for å vinne stemmene til hvite kristne evanglikale som ennå venter på at Trump vil oppfylle sitt valgløfte. “Imidlertid er det nå stadig flere, også blant evangelikale kristne som har begynt å forstå at Trump neppe har som intensjon å flytte ambassaden, i hvert fall ikke før valget i 2020, da Trump igjen vil trenge de kristne til å kunne bli gjenvalgt,” skriver  Sally Melnick som mener at kristne ikke kan forvente for mye av den amerikanske presidenten, i hvert fall ikke dersom Israel og Midtøsten konflikten er tema.

 

5 tanker om “Ambassade flytting i det blå, -president Trump vil finne ut om flytting skader fredsprosessen

  1. Til : Sadoks sønn

    Du som vet mangt om meget ; hva gjelder kristendommen : Er Donald Trump Antikrist ?

    Ture Andersen

  2. He he
    alle amerikanske presidenter i de siste 50 år har vært antikrist kandidater…..

  3. Antikrists tid er ikke ennå. Den kommer ikke før om ca 200 år. Det er flere generasjoner frem i tid før alt som skal skje iflg. åpenbaringsboken.

  4. I følge Bibelen skal det tredje tempel gjenoppreises, og at antikrist vi innta sitt sete der, som en falsk fredsfyrste. Veldig interessant å følge hvordan Bibelens profetier gå i oppfyllelse skritt for skritt. Når det gjelder Trump’s utsettelse av flytting av ambassaden til Jerusalem, tror jeg at tiden ennå ikke er inne. Gud råder. Hvis man skal se politisk på situasjonen, tror jeg at Trump og Netanyahu kjører et hemmelig spill for å enn så lenge roe gemyttene i den arabiske verden. Jeg er imidlertid ingen profet, så skulle vite hva som foregår i den politiske verden

Det er stengt for kommentarer.