Åke Green til Zion Fevik i slutten av februar 2015

green-åkeDen velkjente svenske pinsepastoren Åke Green som ble verdenskjent etter at homofile aktivister politianmelde den snart 74 år gamle pastoren til politiet på grunn av en preken om bibelens syn på homoseksualitet i 2003. Etter å ha blitt dømt for å ha hetset en folkegruppe i Tingsrätten i 2004, ble han frifunnet av Hovrätten och Høyesterett i 2005 med henvisning til ytrings og religionsfrihet. som blir garantert av den Europeiske konvensjonen som beskytter menneskerettigheter og grunnleggende friheter. Den svenske pastoren vil bli å høre i Zion Fevik i helgen fra fredag 27 februar til og med søndag første mars.

Åke Green som opprinnelig ble dømt til en måneds fengsel av den svenske Tingsretten fikk oppmerksomhet blant kristne over store deler av verden og hans sak ble omtalt både i sekulær og kristen presse. Bibeltro kristne over hele verden slo i bønn ring om den inntil da ukjente Herrens tjener og den norske avisen Dagen kåret i 2005 Åke Green som årets kristne navn med ordene” “Pastor Åke Green har stått frem med en klarhet, ydmykhet og trosvisshet som bør være et eksempel til etterfølgelse for oss alle. Ikke på noe tidspunkt har han vært drevet av behov for egen-eksponering. Han har derimot satt egen bekvemmelighet – og faktisk egen frihet – på spill for å føre en kamp og vinne seier som kommer hele kristenheten til gode.” I etterkant av saken har det vært stille om den svenske pinsepastoren som på tross av sine nå 74 år tjener Herren gjennom å forkynne Guds ord klart og tydelig.

https://www.youtube.com/watch?v=SNmMrrYx9FY

Åke Greens besøk i Zion Fevik innledes med møte fredag 27/2 klokken 19 og det vil bli møter de påfølgende kvelder klokken 19 og søndagen klokken 1800. Hans kone Hjørdis blir med sin mann til Fevik denne helgen. Zion Fevik er en aktiv menighet som driver et nyetablert misjons og barnehjemsarbeid i India og har ansatt forstander i 50 prosent stilling. Foruten møtehelgen med Åke Green i slutten av februar er det menighetens forstander Terje Tveiten som preker helgen 21 og 22 februar.

Besøk Zion Feviks nettside her og misjonsarbeidet Home of Hope her

2 tanker om “Åke Green til Zion Fevik i slutten av februar 2015

  1. Åker Greens historie viser tydelig hvilke sterke åndskrefter man står ovenfor i spørsmålet om homofili. Han ble anmeldt i 2003, det er faktisk en del år siden, og innsatsen fra de som ønsker å kneble sannheten er ikke blitt mindre siden da.

    • Ja du har så rett Anna Serine. Dette er sterke åndskrefter! Det verste synes jeg det er når ledere som sier de er kristne begynner å kjempe for at homofile skal få sine rettigheter til fri utfoldelse og aksept og alle som ikke er enige og åpner munnen skal ties og kjempes imot. Nylig leste jeg at Rob Bell, som kjemper for homofil aksept, gikk ut og sa at han ikke kan tro på alt som er skrevet for 2000 år siden . Han tror altså bare det han vil i bibelen…. Desverre selges bøker av slike som kaller seg kristne men som ikke virkelig tror på Guds Ord men heller vil bli populære i denne verden, midt mellom bibler og andre bøker i kristne bokforettninger…. Ja, det er en åndskamp som foregår ikke bare utefra men også innenfor. Jeg tror at det må være veldig hardt for kristne som kanskje har homoseksuelle følelser men som velger å ikke leve det ut fordi de ønsker å følge Guds Ord. Når de da blir fortalt av “kristne” ledere at de tar feil, må det være skikkelig tøft for dem.

Det er stengt for kommentarer.