Advarer om aksjekrasj dersom Donald Trump vinner valget

greg-mannarinoDet amerikanske aksjemarkedet er i disse dager svært nervøst og de siste dagene har aksjekursene vært på vei nedover. I forrige uke publiserte Gregory Mannarino i Traders Choice flere videoer hvor han advarte om at markedet kunne stå foran en større nedtur, og siden da har New York børsen falt hver eneste dag, og vi har ikke sett så mange dager etter hverandre med nedgang siden finanskrisen i 2008, sier Mannarino i sin siste video. Skal vi tro Mannarino er trenden fortsatt nedover, og kanskje mye nedover. Markedet gjorde i dag noe uvant, nemlig å reagere negativt på dårlige økonomiske nyheter. Normalt pleier gode nyheter å bety “selg” og nedgang, mens dårlige nyheter betyr “kjøp” fordi det betyr fortsatt kunstig stimulans fra sentralbanken. 

Aksje og obligasjonsmarkedet i USA kan ta sikte på en hard landing. Den amerikanske økonomien har slett ikke vært så god som Obama administrasjonen har hevdet og man har bygd opp en aksje og gjeldsboble vi ikke har sett noen gang tidligere. Mannarino har lenge advart om at denne snart vil sprekke, men fordi sentralbankene verden over holder renten kunstig lav og samtidig stimulerer markedet med kvantitative lettelser samt å la seddelpressen gå for fullt, er det vanskelig å forutsi når markedet vil krasje. I følge Mannarino er det valget som nå presser markedet nedover, og siden markedet er ned, betyr det at markedet forutsier at Donald Trump vil vinne. Selv om bevegelsene nedover har vært små, er det likevel bemerkelsesverdig at langsiktige investorer ikke har gjort annet enn å tape siden Dow Jones så “all time high” den 15 august 2016. I sin siste oppdatering deler Mannarino sine vurderinger av det som skjer og kan ligge foran

En annen som også ser svært turbulente tider fremover for aksjemarkedet er investoren og anarkisten Jeff Berwick i “The Dollar Vigilante. Skal vi tro Berwick som også er en av de som følger aksjemarkedet. I følge Berwick oppfører markedet nå seg likt som foran tidligere kriser og kollaps. I videoen spekulerer Berwick i dette med jubelår, profetiene om den siste pave og ikke minst det amerikanske valget. Berwick som her antyder at epost-skandalen kan sende Hillary i fengsel ser for seg flere mulige scenarier i dagene som kommer. Blant alternative tenkere er det mange som tror at Hillary vil bli tiltalt og at Barack Obama vil utsette valget, i hvert fall for en periode. Gull og sølv stiger i pris mens aksjemarkedet faller, sier Berwick videre. “Dersom Trump vinner valget, vil vi kunne se det største aksjekrakket i historien så tidlig som neste onsdag. Hvem vet når de vil dra ut pluggen?,” sier Berwick som i likhet med Mannarino mener at sentralbanken har gjort forberedelser på å blåse markedet opp til skyhøye nivåer. Se videoen og døm selv. Søkelys deler ikke nødvendigvis tankene og påstandene som fremsettes.

3 tanker om “Advarer om aksjekrasj dersom Donald Trump vinner valget

  1. Det vil falle litt først. Men børsen kommer tilbake. Dette så vi ved brexit. Hele MSM fokuserer på alt som kan gå galt viss Trump vinner. Det er oppspinn og løgn alt sammen.

    • Det vi ser nå er jo at Sentralbanken styrer markedet med hjelp av lav rente, kvantitative lettelser samt ved å kjøpe gjeldspapirer. Det er på mange måter FED som nå kontrollerer markedet og dersom Fed bestemmer seg for å dra pluggen ut, vil vi få krasj og kaos, fordi markedet da selv igjen vil bestemme hva som er fair value for en aksje og obligasjon. Vi kan jo se både en børs og gjeldsboble og når dette en eller annen gang sprekker, vil mange blø.

Det er stengt for kommentarer.