Å rømme Syria og gi Erdogan fritt frem til å drepe kurdere er Donald Trumps største tabbe

Sentator Lindsey Graham har lenge vært en støttespiller av presidenten og ble dypt overrasket og sjokkert over presidentens innfall om trekke amerikanske styrker fra Syria, og slik velge å svikte kurderne som lenge har utkjempet USAs krig mot IS. Lindsey Graham kom onsdag med sterk kritikk av president Trump. Foto: You Tube

Donald Trumps impulsive  beslutning om å trekke ut amerikanske soldater fra områder i Syria som har vært holdt av kurdiske styrker som har bekjempet ISIS, kan ble beslutningen som vil føre til at støtten til president Trump gradvis kollapser. Selv om sentrale republikanere ennå er forholdsvis samstemte i sin støtte til presidenten, er det ikke så mange tabber og feiltrinn som må til, før republikanerne begynner å svikte sin president som stadig ser ut til å rote seg inn i konflikt både med pressen, demokratene, og nå også overfor sine medspillere i sentatet og kongressen. Flere sentrale republikanere har allerede fordømt presidenten beslutning. Joe Biden som kjemper for å bli president Trumps utfordrer gitt onsdag knallhardt ut på Twitter med en knallharde ord mot Donald Trump. “Two days ago, Trump impulsively gave Turkey a green light to invade Syria, blindsiding our military. Today, we see the consequences—Turkish forces attacking the fighters that helped us take on ISIS. It’s a betrayal, takes pressure off the terrorist threat, & leaves us less safe” skrev tidligere Visepresident Joe Biden som har måtte tåle en rekke fiendlige utfall fra den amerikanske presienten.

Hillary Clinton som president hadde ikke bøyd av for den tyrkiske despoten.

Donald Trump godkjennelse av president Recep Erdogans krigserklæring mot syriske kurdere gjør at presidenten er i ferd med å miste støtte også blant republikanerne som hittil har stått sammen med presidenten. Flere fremtredende republikanske representanter, deriblant Lindsey Graham som onsdag twitret dette: “Most Members of Congress believe it would be wrong to abandon the Kurds who have been strong allies against ISIS,” og noe tidligere kom Graham nærmst med en bønn til presidenten om å gå tilbake på sin ordre om å trekke USA ut av Syria: “Today  @LindseyGrahamSC and I are announcing a framework for sanctions against Turkey to respond to their military operation in northeastern Syria, which is already underway. These sanctions will have immediate, far-reaching consequences for Erdogan and his military,” skriver Chris Van Hollen som sammen med Lindsey Graham nå har tatt et initativ for å innføre sterke økonomiske sanksjoner mot Tyrkia .”America is better than this. Please stand up to Turkey, Mr. President,” skriver Lindsey Graham som ser ut til å tale til døve ører overfor en president som risikere å bli presidenten som gjennom feighet lykkes med å gjenreise kalifatet i Midtøsten.

Franklin Graham og Lindsey Graham med forbønn for kurderen

Parallelt med at tyrkiske NATO styrker iverksatte sin militære operasjon med fly og bomber kjøpt fra USA rykker den kristne predikanten Franklin Graham ut med en oppfordring til Guds folk om å be for kurderne: Franklin Graham som er sønn av den avdøde predikant legenden Billy Graham twitrert onsdag. “The Kurds are the ones who have been leading the fight against ISIS in Syria. Also pray for the Christians who the Kurds have been protecting. They could be annihilated. Would you pray w/me that Pres.  @realDonaldTrump will reconsider? Thousands of lives hang in the balance,” skriver Franklin Graham som har vært en av de kristne røstene som har sluttet opp om presidenten. Den kristne støttet fra evangeliske ledere risikerer å bli borte, dersom Antikrist Erdogan utløser et større blodbad i Syria. “Reverend Graham’s statement about Turkey’s invasion of Syria says it all. I join with Reverend Graham in praying for our Kurdish allies and our Christian brothers and sisters, who are facing Turkish tanks and war planes,” twitrer Lindsey Graham onsdag kveld etter at det ble kjent at Tyrkia allerede har iverksatt sin militær aksjon mot kurderne. Selv om den amerikanske presidenten blir utsatt for knallhard kritikk fra egne støttespillere, er det lite trolig at dette alene kommer til å føre til Trumps fall fra makten. “Sviket mot kurderne, alle skandalene og en eventuell Donald Trump resesjon kan medføre at stadig flere og flere sentrale republikanere velger å snu slik et en eventuell riksrettsprosess vil kunne får flertall både i kongressen og sentatet. Selv om Trump liker spontanitet og uforsigelighet, kan han spille dette spillet så langt ut på viddene -at man mister tålmodigheten med ham og sier ja til riksrett. Det kan skje, selv om jeg tviler..

2 tanker om “Å rømme Syria og gi Erdogan fritt frem til å drepe kurdere er Donald Trumps største tabbe

  1. Det pussige er at venstresiden i alle år har kritisert USA for å opptre som et verdenspoliti. Og når de trekker seg fra oppgaven er også det galt.

    • Helt enig med Bodil….Men det som er i mine tanker om dagen, er om USA og den katolske kirken skal finne sammen. De vil da bli et par som Johannes Åpenbaring skriver om…USA har hatt besøk av paven i 2015, og det skulle ikke forundre meg om paven kommer en gang til før presidentvalget i USA. Dersom han gjør det, er jeg rimelig sikker på at paven er Dyret i Åpenbaringen. Måtte Gud forby at dette stemmer, da blir det ikke mange som blir frelst…
      http://www.evangeliekirken-arendal.no

Det er stengt for kommentarer.