Krisen mellom Nato og Russland: Russisk viseutenriksminister ser ikke poeng med videre samtaler

“Russland ser ingen grunn til å holde nye samtaler om sikkerhetssituasjonen med vesten i de kommende dagene, sier viseutenriksminister Sergej Rjabkov. Uttalelsen kommer i et intervju med den internasjonale russiskspråklige TV-kanalen RTVI. Jeg ser ingen grunn til å sette oss ned i de kommende dagene og starte de samme diskusjonene på nytt, sier Rjabkov. Han anklaget vestlige diplomater for manglende fleksibilitet i samtaler om seriøse temaer. Faren for krig i Europa er nå den største på 30 år. Torsdag startet Russland en større militær øvelse nær grensen mot Ukraina og mer enn 10 000 soldater

USA og Nato har begge holdt samtaler med Russland i et forsøk på å dempe spenningen rundt Ukraina. Titusenvis av russiske soldater har samlet seg ved landets grense. Det kom imidlertid ingen gjennombrudd i samtalene i henholdsvis Genève og Brussel. Torsdag er Ukraina hovedtema i et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Wien, men det ventes ikke stor framgang her. Russland foreslo i desember at USA og Nato skulle begrense sin tilstedeværelse i det tidligere Sovjetunionen og Øst-Europa, og at ikke Ukraina eller Georgia skulle få bli medlemmer i Nato.

– Vi foreslår at vi skal gå gjennom forslagene artikkel for artikkel, slik at vi kan gjøre oss klare for å lage juridisk bindende avtaler, sier Rjabkov.

Han mener det ikke er mulig fordi USA og Nato ikke vil forhandle om flere av nøkkelkravene til Russland. Rjabkov mener det er vanskelig å stole på Nato-landene.

4 tanker om “Krisen mellom Nato og Russland: Russisk viseutenriksminister ser ikke poeng med videre samtaler

  1. Jeg husker Donald Trump skrøt uhemmet av NATO-leder Jens Stoltenberg. 
    Har en NATO-leder hatt noen vanskeligere oppgave enn akkurat nå?

  2. Det ser stygt ut.
    Stoltenberg har ikkje noko anna val enn å avvisa Russland sine krav.
    Tvert imot seier han at Ukraina er velkomne som medlem av EU og dermed alliansen. Dette er veldig provoserande for Putin.
    Det vert nesten som om Russland utplasserte våpen i Mexico og trudde USA kunne godta det. Me hadde Cuba-krisa då USA sette hardt mot hardt og Sovjetunionen gav etter.

    • Jeg forstår ikke dette…Har Putin overhodet noe med hva det selvstendige landet Ukraina foretar seg? Ukraina var del av gamle Sovjetunionen, men ønsket ikke å være det lenger. De ser mot Vesten. Det må da Putin forstå.

Det er stengt for kommentarer.