82 prosent av hvite evangeliske kristne vil stemme Trump -og tallet har økt siden 2016 valget

Donald Trump med sin bibel har stor støtte blant hvite evangeliske kristne. Støtten er nå økende

Hele 82 prosent av hvite evangeliske kristne protestanter og registrerte velgere sier de vil stemme på eller heller mot å stemme på Donald Trump under høstens valg. Det er  Pew Research Center survey. Selv om enkelte uttrykker seg kritisk til presidentens håndtering av Black Lives Matter uroen, er likevel dette ikke nok til å få dem til å vende seg bort fra Trump. Andelen hvite evangelikale som nå går for Trump er 5 prosent høyere enn de 77 prosent som uttrykte at de støttet Trump i etterkant av 2016 valget. Valgdags-målinger avdekket at 81 prosent av hvite evangeliske kristne gav sin stemme til Trump i 2016, og tallene til Pew Research Center indikerer en økende oppslutning for Trump både blant hvite evangeliske og blant protestanter generelt

Franklin Graham er blant dem som fronter støtte til president Trump. Også Franklin Grahams far, avdøde Billy Graham gav Donald Trump sin støtte under valget i 2016.

Mens Pew Research Center i 2016 viste at 56 prosent av protestanter generelt ville stemme på Trump, er dette tallet nå økt til 58 prosent. Blant hvite evangeliske er tallet 82 prosent mot 77 prosent i 2016. Blant hvite ikke evangeliske sier 61 prosent at de støtter Trump mens i 2016 var 57 prosent. Trump har dermed styrket sin posisjon blant hvite grupper av troende. Blant svarte protestantiske kristne er stemmer fremdeles majoriteten demokratisk, men andelen av disse som vil stemme på Trump er økt fra 3 prosent  i 2016 til 8 prosent i 2020. Blant katolikker har Trump imidlertid mistet noe oppslutning og har falt fra 52 prosent til 47 prosent i 2020. Det faktum at Trump har styrket seg blant kristne generelt er et godt tegn foran valget i november. Over hele USA mobiliseres nå kristne til bønn i forkant av høstens viktige verdivalg. Dersom Trump mot all formodning skulle tape valget vil kristne amerikanere måtte motstå presset fra et radikalt og progressivt sosialistisk styre hvor firerbanden “The Squad” og antisemittiske krefter vil forsøke å reversere alt det gode Trump har gjort for Israel og konservative kristne de siste fire årene. Derfor er det viktig at kristne ikke tar en valgseier for gitt, men mobiliserer for president Trump under høstens verdivalg for USA, sier Stephen Strang som har skrevet boken: Gud, Trump og 2020 valget. I videoen under understreker Stephen Strang viktigheten av å stemme Trump ved høstens valg.

Kilde: https://www.pewresearch.org/fact-tank/2020/07/01/white-evangelical-approval-of-trump-slips-but-eight-in-ten-say-they-would-vote-for-him/

Tall fra 2016 her

3 tanker om “82 prosent av hvite evangeliske kristne vil stemme Trump -og tallet har økt siden 2016 valget

 1. Falske målinger?‍♂️
  Sjekk ut denne. Kan du med den ene hånden på hjertrt og den andre på Bibelen si at noe av det denne kvinnen sier ikke er sant? Det er forøvrig tusener av slike vitnesbyrd: republikanere stemmer på Biden, av helt åpenbare grunner: Trump er både udugelig og farlig for demokratiet.
  Han fikk sjansen, og han feilet mye mer enn noen kunne drømme om.
  Alle meningsmålinger peker tydelig på Biden. Jeg så senest i dag, en omfattende måling utført av Trump-vennlige Fox, som viser at Biden fremstår som den klart foretrukne i alle grupper i omtrent alle stater..
  Toget er gått for Trump, og takk Gud for det?
  https://m.youtube.com/watch?v=QH12wtSiVDw

  • Det tragiske er at Kjell Andersen sier at han ville stemt på Trump. I Trumps Amerika ville Kjell vært uteligger, uten trygd og uten helseforsikring.
   Hvor naiv, uvitende og kunnskapsløs er det mulig å være?

Det er stengt for kommentarer.