61 av 120 Knesset representanter anbefaler Netanyahu som statsminister, Libermans Yisrael Beitenu har ennå ikke bestemt seg

Israels statsminister Benjamin Netanyahu som nærmest slo knock out på utfordreren netanyahu_iranIsaac Herzog blir nå bakket opp av 61 av de 120 Knesset representantene, melder Times Of Israel. Utenriksminister Libermans parti, Yisrael Beitenu som fikk 6 seter i Knesset har ennå ikke bestemt seg. De 61 representantene som har anbefalt Netanyahu er de 30 fra Likud, 10 fra Kulanu, 8 fra Naftali Bennetts “jødiske hjem”, 7 fra Shas og 6 fra United Torah Judaism. Fem av de seks som Netanyahu planlegger å bygge sin koalisjon på er alt om bord og det sjette partiet vil bestemme seg i morgen. Hva slags posisjon Liberman får i den nye regjeringen er ennå uavklart, men det er tvilsomt om Liberman som i dag er utenriksminister får forsvarsministerposten som han ønsker.

Uenigheten dreier seg om hvem som blir hva i regjeringen.Både Bennett og Liberman netanyahu-nr2ønsker jobben som forsvarsminister, mens Netanyahu ønsker trolig å beholde Moshe Ya’alon som forsvarsminister i det som oppfattes som en svært kritisk tid med krise i de pågående atomforhandlingene med Iran, borgerkrig i Syria og region preget av Amerikas fallende rolle som stormakt. Krisen i atomforhandlingene viser at Obama`s forhandlingsstrategi kan komme til å feile og da trenger Israel en forsvarsminister som kan holde tunga rett i munnen. Den israelske statsministeren vant valget på tross av at sterke krefter i Europa og Det Hvite Hus helst hadde sett at motstanderen, Isaac Herzog skulle ha vunnet valget.