1960 og 1970 tallets Jesus folk -et annerledes folk med ild og glød for å dele evangeliet

Fra filmen “Jesus folket” som forteller litt av historien til 1960 og 1970 tallets Jesus vekkelse. Her var glød og brann for å dele evangeliet. Foto: You Tube

1960 og 70 tallets Jesus bevegelse er på mange måter et viktig kapittel i kristendommens historie. I denne bevegelsen som i løpet av få år kom til å sette hundretusener av unge mennesker i brann for evangeliet, var det bærende elementet ideen om at evangeliet skulle deles med alle. Skarer av troende ungdom, ofte kledd som hippier, tok med seg sine bibler, sine løpeselder og undergrunnsaviser som ble delt ut på gater, torg og strender til dem som både ville og ikke ønsket å høre det kristne budskapet om Guds kjærlighet i Jesus Kristus. Et budskap som hadde revolusjonerende kraft og makt, og som gjorde at titusener på titusener av unge fikk liv og håp i troen på den korsfestede og oppstandne Kristus Jesus.

Jesus People er en film fra 1972 som deler historien om den veldige revolusjonen Jesus vekkelsen egentlig var. Det var ikke en politisk kristendom som ble proklamert, heller ikke velstandsevangeliet eller den tomhet liberal-teologien tilbyr, men det var et budskap om Jesus Kristus, tømmermannens sønn som også er Guds Sønn, som kom til jorden for å frelse syndere lik deg og meg. Se den knappe 45 minutter lange filmen og få et lite innblikk i en svunnen tid fra kristendommens nyere historie

 

Shilo Youth Revival Center

En film on livet og virket ved Shiloh Youth Revival Center, en kristen kommunitet som holdt til i Dexter i Oregon på 1970 tallet.

 

 

27 tanker om “1960 og 1970 tallets Jesus folk -et annerledes folk med ild og glød for å dele evangeliet

 1. Jeg som går fra hus til hus og på gater og streder med evangeliet merker også godt at interessen for Bibelen er dalende. Men dette er jo helt i tråd med profetiene. Vi skulle gå og forkynne “til husene var tomme”, og “det skulle komme en tid da de ikke lenger skulle tåle den sunne lære”.

  Poenget med evangeliseringsarbeidet er for Gud å skille ut de sanne kristne fra resten av folkene. Derfor er vi “høstfolkene”. Og når avlingen endelig er i hus og den siste himmelske arving er endelig beseglet er det ikke lenger noen grunn for Kristus å holde “de fire ødeleggende vinder” tilbake.

  Vi som fremdeles er tilbake på jorden har ikke full oversikt over når dette arbeidet er fullendt, men at det ligger rett foran oss anser jeg som åpenbart. Vi kan derfor ikke bli lei oss over at profetiene går i endelig oppfyllelse og at enden nærmer seg med stormskritt.

  13
  2
 2. På tide at Norge går ut av NATO?

  Tyrkia er vår NATO-allierte.
  Tyrkisk regjering som i de senere årene har beveget seg bort fra sine sekulærere røtter, betrakter nå forkynnelse av det kristne budskapet som terrorisme, an “act of terrorism”

  “NATO ally now ‘considers sharing Gospel an act of terrorism'”

  Charges against American Christian pastor ‘absurd and false’

  http://www.wnd.com/2018/03/nato-ally-now-considers-sharing-gospel-an-act-of-terrorism/

  • Det spisser seg til over hele kloden. Tyrkia under Recep Erdogan er konvertert til en totalitær,religiøs failed state i spissen for de øvrige femtitalls MENA-landene.

   Det er Merkel-EU’s apokalyptiske innvandringsprosjekt som har gitt tyrkerne blod på tann. Fra et sant kristent ståsted gir hele utviklingen en klar pekepinn om at all falsk religion innen kort tid vil få nådestøtet – initiert av Kristus selv på vegne av Skaperen Jehovah.

   Det er åpenbart at klodens førende politikere snart ikke lenger kan sitte stille og se på at bandittstater med masseødeleggelsesvåpen holder en hel verden i sjakk. Det er dette som ligger i bunn for ønsket om en ny verdensorden.

   Men vi vet at “hele verden ligger i den ondes vold”, og at det hele “skal gå fra vondt til verre” under ledelse av “denne verdens gud” – ex-kjeruben Satan Djevelen.. Sistnevnte er nå desperat fordi “han vet han bare har kort tid igjen” til han skal “bindes for tusen år” før han deretter avlives endelig.

   “Hav og brenninger bruser og menneskene engstes av fortvilelse”, forteller Bibelen. Men mange skjønner innerst inne at alt dette ikke er noe som kan vedvare. Kristne vet at hele verdenssituasjonen nå er innledningen til Guds store oppgjør med den opprørske skapningen. Et opprør som startet i Eden og som ender i Harmageddon.

   Djevelens raseri er blitt særlig påtakelig etter at han ble kastet ut av himmelen og ned til jordens nærhet sammen med de øvrige falne englene – også kalt demonene. Dette har fått store konsekvenser for menneskeheten.

   Men samtidig er alt dette klare tegn på at vi står rett foran slutten på endetiden som kulminerer med at “Gud skal ødelegge de som ødelegger jorden”, slik Skriften påpeker. Guds oppfordring lyder derfor nå sterkere enn noensinne:
   Vend om til meg så dere kan få leve!
   Valget er DITT – akkurat NÅ. Lykke til!

   12
   1
 3. Da er det bare å konstantere følgende : Denne nettsiden er pånytt blitt infisert av denne sekten.

  3
  6
  • Det heter “konstatere” Ture. Ikke to n’er, bare en.

   Jeg konstaterer at du sier det samme som de som anklaget og forfulgte Paulus. Her fra hans forsvarstale i Apg. 24:14:

   “Men én ting tilstår jeg: Jeg dyrker fedrenes Gud ved å følge Veien, som de kaller en SEKTLÆRE. For jeg tror alt som er skrevet i loven og profetene.”

   Og i Apg. 28:22:

   “For om denne SEKTEN vet vi i alle fall at den blir motsagt overalt.»

   Mangel på argumenter fører alltid til personangrep. Men fordi jeg har sannheten tar jeg det med knusende ro og ser på din forargelse som et eklatant eksempel på at frykt ofte avstedkommer aggresjon når argumentene uteblir.

   Uten hellig ånd er egentlig ikke mennesket noe mer enn dyrene.Men sanne kristne hever seg selvsagt høyt over denne bunnlinjen og holder seg til utveksling av rasjonelle argumenter basert på Guds ord.

   Satans taktikk er at hver gang hans tjenere blir stående uten argumenter samler de opp frustrasjoner som til sist skal generere sinne og utestengelse av andres meninger.

  • Slik vil det bli så lenge vi skal unngå registreringer. Nå har jo Facebook vist at der samles det info om brukerne, så jeg tror det kan være vel så fornuftig å holde fast på en løsning uten at man behøver å registrere seg.

 4. Der labbet du uti med begge beina – anonyme Josef !
  Jeg skrev bare sekten. Du selv hevder jo at du ikke tilhører Jehovas Vitner !
  Ja , da er du nok en kamuflert og anonym JV-er likevel.

  1
  8
  • Nok en gang viser du at din aggresjon kanaliserer seg mot personen. Men bibelske svar har du ALDRI. Jeg registrerer derfor at mine argumenter blir stående, mens dine uteblir.

   Det betyr ikke noe for meg hvem du kleber meg opp i mot for å skjule at du ikke klarer å forsvare din “tro”. Dine utsagn er således falsifiserte.

 5. Denne Josef påstår at jeg er både redd og aggressiv her jeg sitter på min stol ute på Strilelandet. Nei , jeg er normalt avslappet og trenger ingen karakteristikker fra denne JV-eren.
  Kanskje burde han være redd : Hvis Putin erobrer oljelandet Norge ; blir det forbudt for Jehovas Vitner å drive sin aktivitet her – slik som det nå er i Russland.

  1
  7
  • Sitat Ture Andersen: “Kanskje burde han være redd”.

   Ergo er du redd. Men du skjønner det Ture Andersen at sanne kristne frykter ikke mennesker i det hele tatt. Enten det er Støre, Putin, Merkel, Trump, Kim jong Un eller andre menneskelige entiteter. Bibelen er klar her:

   Matteus 10:28: “Vær ikke redde for dem som dreper kroppen, men ikke kan drepe sjelen. ”

   Paulus sa retorisk: “Hvem skal fri meg fra dette legemet..”

   Slik ser også jeg det. Jeg gleder meg til å dø, slik at jeg kan komme hjem til min Far Jehova og min bror Kristus i himmelen. Jo før jo heller.

   7
   1
  • Jeg tror heller ikke at JV frykter slike forbud. JVer har som mange andre troende måtte tåle mye forfølgelse fra forskjellige myndigheter og bruker ikke å være lettskremte.
   Søkelys har tidligere pekt på og tatt avstand fra den forfølgelsen Jehovas Vitner opplever i Russland. Religionsfrihet er viktig for oss alle, og derfor vil Søkelys støtte religions og ytringsfriheten også til Jehovas vitner selv om jeg står langt fra Jehovas Vitner i lære.
   Hvis vi ser bakover på kommunist tiden i Sovjet så ble troende med alle slags merkelapper forfulgt. Det satt både evangeliske kristne og Jehovas Vitner i russiske fangeleire i Sibir, så jeg tror JV frykter forfølgelse like lite som vi evangeliske kristne gjør.
   Vi holder fast på vår tro på Jesus, for vi vet at vi har et hjem bakom sky som venter.

 6. Nei , Josef : Dette kan slett ikke stemme. Du er jo en av de 12 utvalgte som skal styre hele jorden. Da må du jo holde deg i live !

  • Ja, dessverre kan det hende jeg må være her på overtid. Det er det Far som bestemmer. Men det er hjem til himmelen jeg lengter etter å komme. Når jeg leser deg og også dine likesinnede kan jeg ikke si at det frister. Tusenårsriket er et motbilde til ørkenvandringen, og jeg vet at det kommer til å bli masse trøbbel med menneskene selv når Satan er bundet. Jeg er redd jeg kommer til å si som Bonanerges-sønnene Jakob og Johannes – Jesu disipler:

   -Skal vi la ild fare ned fra himmelen Herre – og fortære dem straks?

   7
   2
 7. Jeg ser du har ” fromme ønsker ” for oss som ikke tilhører Jehovas Vitner : – Du vil be om at ild kommer ned fra himmelen og fortærer oss straks !
  Ja , ja , da vet vi hva som venter oss når du kommer til makten og blir en av 12 herskere på jord.
  Ellers så går vel livet som vanlig der oppe i Flå ? Har du hilst på bjørnene i det siste ? Har du gravemaskinen fremdeles ? Fullførte du BSIN ? Savner du journalistjobben i Oslo ? Du var vel også vaktleder i redaksjonen en tid ? Så vidt jeg husker ; så har du også et stort privat bibliotek hjemme – som du kan grave deg ned i om vårvinden blir for hard der oppe i Hallingdal.
  Takk for diskusjonen !
  Hilsen
  Ture Andersen

  • Jo her oppe i Flå i Hallingdal hilser vi på bjørnene hver dag. De tar imot oss i Vakttårnet på en god måte. Akkurat nå graver vi dem frem fra hiene med gravemaskinene våre. Du vet jo tydeligvis at alle vi 18 vitnene fra Flå har nettopp gravemaskiner som vi kan grave oss ned i hvert år når vårvindene herjer.

   Ta deg gjerne en tur ned til oss i vårt forsamlingslokale her i Flå så skal du få bjørnesuppe samt få lese avhandlingen vi straks er ferdige med, med arbeidstittelen “Fører religiøsitet til personlighetsforstyrrelser eller personlighetsforstyrrelser til religiøsitet? – et dypdykk på nett”. Hele klassen venter spent på ditt svar Ture.

   7
   1
 8. Jeg vil her få lov til å takke Josef og andre anonyme JVere her for at de har bekreftet at Jehovas Vitner ikke har sosial intelligens, bordmanerer, folkeskikk og kristelig ydmykhet.

  De bekrefter her at dukker det opp noen på dørstokkene er det best å jage dem vekk. Gjerne vekk fra nabolaget også da man ikke vil sine naboer noe vondt.

  1
  8
  • Greit å registrere at det finnes såkalte navnkristne som er negative til Jesu egne ord. Slik måtte det bli i en tid da falske kristne benytter kristendommen til et skalkeskjul for ateistisk sosialisme.

   7
   1
  • Som jeg har skrevet mange ganger, og det gjelder oss alle. Uansett hva slags merkelapp vi har så oppfordrer jeg alle til å debattere på en god, respektfull og høflig måte. La oss slutte med å slenge religiøse slengbemerkninger mot navngitte individer eller mot dem som er uenig i den mening vi selv har.
   At det finnes “navnekristne” eller nominelle kristne er noe vi alle er enige om. Det finnes også slike navne eller nominelle også i Jehovas Vitner.
   Det kan man lese ut av dødsannonsene.
   Jeg har selv vært naboer med Jehovas Vitner familier som var medlem av organisasjonen av tradisjon. Flere i den familien var alkoholikere, og når jeg husker langt nok tilbake, så husker jeg at jeg faktisk jobbet for et Jehovas Vitner som sjåfør i ett år, fordi han hadde mistet lappen på grunn av fyllekjøring, slik er det. Navne eller nominelle finns i alle sammenheng.

  • Søkelys’ redaktør ser også ut til å ha behov for en fysisk fiende. Jeg ser Kjell Andersen ønsker å klebe Vakttårnets organisasjon til meg fordi jeg ikke har de samme bibelsyn som han.

   Faktum er imidlertid at jeg ALDRI har vært medlem, jeg ER ikke medlem og jeg kommer ikke til å BLI medlem blant dem jeg anser som fariseerklassen blant de åndelige jødene.

   Det betyr ikke at jeg ikke kan ha samsvarende syn på en god del av deres åndelige tankegods, akkurat som jeg har det med din trosballast. Andre her inne forsøker seg også med å dra inn slike momenter når de ikke klarer å svare på mine bibelske tanker. Angrep er jo som kjent det beste forsvar.

   Men la meg slå fast en gang for alle. Jeg tilhører overhodet ikke noe trossamfunn. Jeg er ikke engang medlem av den norske kirke. Jeg tilhører menigheten av de hellige i himmelen, og er således like fri blant menneskene som min bror Kristus.

   Vil du eller andre fortsette å knytte meg opp i mot ulike trosretninger må du/dere selvsagt gjøre dette. Da svarer jeg bare at “dette har jeg svart på før”. For øvrig drikker jeg kun alkohol en gang i året, og det er på minnehøytiden. Jeg har aldri likt alkohol. Min hustru tar et glass vin i ny og ne, men altså ikke jeg. Jeg er heller ikke åndelig full, slik mange andre synes å være.

   7
   1
  • For øvrig Josef, jeg vil understreke at jeg ønsker en bedre tone, det blir litt vel mye stigmatisering og stempling. Jeg har ikke den minste anelse hvem du er, hvorvidt du er medlem av en rikets sal et sted. Det viktige er tonen. Uansett om man er JV eller mormoner så kommer man lengre med en god tone i dem man er uenig med. Ingen vits i å håne og spotte noen dersom de er ute av stand til å besvare et konkret spørsmål akkurat her og nå.
   Man kan ha behov av å tenke gjennom ting, lete frem i bibelen osv osv.
   Det er denne unødvendige bitre og tildels spottende tonen jeg vil til livs.
   Derfor vil jeg igjen oppfordre til god saklig debatt i en vennlig tone!

   1
   6
  • Denne anmodningen bør du adressere til Ture Andersen og Knut. Disse har ikke ett eneste skriftsted å anføre sine følelsesmessige angrep, mens jeg hele tiden viser til Bibelen.

   5
   1
 9. Jesus bevegelsen på 1960 og 1970 tallet var en slags svar på hippie og AKP(ml) bevegelsen. Den hadde også endel inspirasjoner fra frigjørings teologien og det kristne samfunnet fra Sorbonne universitetet.

  Selv om Jesus bevegelsen var like bibeltro som den tradisjonelle kirken og lekmannsbevegelsen som f.eks i Vestlandske indremisjonen, var den i opprør mot det de anså som en rigid, stiv som en stokk mørkemanns kirke. Det var ingen teologisk uenighet blandt disse to retningene. Jesus bevegelsen bare tok evangeliet ut på gata. De andre holdt seg segregert til menighetshusene og kirkene.

  Dette var en sosial bevegelse som vi godt kunne ha sett igjen. Men samfunnet har beveget seg slik at vi alle holder oss til våre hjem der vi beskytter våre plasma TVer, oppvaskmaskiner og varmepumper mot alt som kommer utenfra, herunder Jesus selv.
  Jeg savner den tiden da vi var fattige og kristne. Men på en annen side savner jeg ikke den fattigdommen. Og der er der vi står nå. For å vinne må vi våge alt. Og det er det ingen som gjør i disse dager.

  3
  6
  • Virkelig sant Knut. Jeg kunne tenke meg full pakke av Jesus bevegelsens glød til å dele evangeliet og deres manglende interesse for å sanke i lader.
   Den gløden vi så var ekte, og det er ikke tvil om at titusener av unge ble berørt av det som skjedde.

   1
   6
 10. Sitat:Gud sa: “La OSS lage mennesker i VÅRT bilde..”

  Ja, dette viser klart at Guds enbårne sønn – båret frem av EN (Jehovah), etter å ha blitt skapt av Jehovah, videre var med på å skape alt det andre.

 11. Josef “bjørnesuppe”…

  Bjørnesuppe finnes ikke og veien til Jesus finnes heller ikke gjennom Jehovas Vitner, en sekt som ødelegger familier og barn. En distraksjon fra himmelen som leder til helvete. Og om Josef snakker til bjørnene hver dag, er han nok en bruker av LSD eller andre ulovlige stoffer.

  …. eller han er nok et av Jehova Vitners sine mange ofre. En sekt som man med kost, hund eller pepperspray burde jage vekk hvis man får dem på besøk.

  • Som Knut selv dømmer andre skal han selv bli dømt. I Jehovas og Kristi navn AMEN.

Det er stengt for kommentarer.