13 år gamle Amina betalte en høy pris for å gå fra Allah til Jesus

13 år gamle Amina Nagudi er påført omfattende skader på kroppen etter at muslimske familiemedlemmer sprayet henne med gift (Foto fra Morning Star News)

Hardbarka og retttroende muslimer liker ikke når mennesker forlater islam til fordel for Jesus Kristus og bibelsk tro. Dette fikk en familie av nyomvendte som forlot islam til fordel for kristen tro erfare. Det faktum at familien valgte å vende ryggen til islam gjorde at flere av distriktets muslimer ble så rasende at de sprayet en familie med gift og gikk til fysisk angrep på en tidligere leder for en moske. Hendelsene skal ha skjedd tidligere i mars i Intonko landsbyen i Namutumba distriktet i det østlige Uganda. Den 8 mars gikk muslimske slektninger til angrep på og sprayet et giftig stoff på Juma Waiswa, 38, hans 32 år gamle kone Nasimu Naigaga, og deres 13 år gamle datter,  Amina Nagudi. Den vesle familien skal ha kommet til Kristus i forrige måned, forteller Juma Waiswa.

Familien omvendte seg fra muslimsk tro til Jesus Kristus da en pastor besøkte deres hjem den 17 februar og delte med dem evangeliet. Når familiens slektninger fikk høre om omvendelsen, ble de kalt inn til et møte med de andre i klanen den 8 mars. Under møtet ble vi spurt ut om vår frelse og vi bekreftet til dem at vi nå tror på Jesus og er blitt kristne, fortalte Waiswa til det kristne “Morning Star News. De forteller videre at de ble oppfordret til å tilbakekalle sin kristne tro, men at de nektet og stod fast på troen på Jesus. Etter omvendelsen hadde familien hatt besøk av andre kristne som hadde bibelstudier med dem og slik gav troen dybde. -Når vi så nektet å tilbakekalle vår tro på Jesus, begynte min far, Arajabu, og siterer noen vers fra koranen, og etter dette gikk de til fysisk angrep på oss og slo oss med kjepper, slik det er skrevet i koranen, og de slo fast at vi var frafalne,” forteller Juma Waiswa videre. Dette var ikke nok for dem, og min far gikk inn i et rom og hentet en sprutflaske med gift og begynte å spraye den på oss mens resten av familien taktfast ropte “Allahu Akbar, Allahu Akbar” som betyr “Allah er større”, og de ropte at vi alle fortjente døden, og deretter forkastet de oss,” forteller han videre.

De viste først ikke hva slags gift de var blitt sprayet med, men mens de sprang fra livet begynte de å kjenne at huden begynte å klø og det ble mer og mer smerte. En kristen nabo i området ringte til pastoren, som raskt kom til stedet og kjørte dem til sykehuset i Mbale, mens vår 13 år gamle datter var så skadet at de sendte henne til sykehuset i Jinja. Dagen etter mens familien var innlagt på sykehus for medisinsk behandling, ble huset deres brent ned, forteller Juma videre. De tre er ennå under behandling på sykehus og ber om forbønn for helbredelse og et trygt sted å være når de kommer ut av sykehuset.

Tidligere moske-imam angrepet

Den 13 mars i samme distrikt, gikk retttroende muslimer til angrep på den tidligere moske-lederen Swaleh Mulongo fra Bugobi landsbyen. Mulongo sa at han hadde hatt møter med en lokal pastor, hvis navn er holdt tilbake av sikkerhetshensyn, i seks år før han kom til tro på Jesus den 13 januar. Etter at han sluttet å lede fredagsbønnen i moskeen i Bugobi, satte Sheikh Abubakar Sekimpi i gang en omfattende jakt etter ham. forteller den tidligere imamen. Han hadde begynt å delta i en kristen menighet i Iganga, da noen retttroende muslimer lå på lur og ventet på ham, fem kilometer fra kirken han gikk i. Omtrent klokken 20 på kvelden, ble han stanset av fire muslimer som begynte å stille kritiske spørsmål om kristendommen, men jeg ville ikke svare, forteller Mulongo til Morning Star News. “Så begynte de å slp meg med kjepper og stokker, men så kom det heldigvis noen til, og de stakk forteller den tidligere imam. Med blødende og dype sår og en brudd i ryggen, ble han fraktet til sykehuset i Iganga, som er et sykehus drevet av lokale kristne I Bugobi,” sier han videre. I ettertid har muslimene drept både geitene og kyllinger til pastoren som ledet ham til Jesus,” forteller Mulongo videre. De har etterlatt et budskap til pastoren som ikke er til å ta feil av:  “Vi vet du er en forfører og at du har ledet vår tidligere imam til kristendommen. Vi vil snart få tak i deg, noe som vil bli til en stor forferdelse for din familie og hele kirken,” stod det i budskapet. Lokale myndigheter etterforsker angrepene mot de kristne.

Det er Morning Star News som har delt denne historien.

2 tanker om “13 år gamle Amina betalte en høy pris for å gå fra Allah til Jesus

 1. Under den store trengsel skal kjærligheten bli kold hos de mange, sa Jesus.
  Der er vi nå. Kristenfolket i vesten er blitt så forherdet at de ikke uttrykker noe som helst omsorg når brødre og søstre lider.
  Når jeg leste hva disse brutale muslimene gjorde med denne jenta, kjente jeg tårene presset på. Ingen syntes å bry seg eller reagerer lengre.
  Jeg tror vi er lengre inne i den store trengsel enn vi aner.
  Kjærligheten til våre kristne søsken i fremmede land er kjølnet ned.
  Vi er lunkne. Vekter, hvor langt på natt?

Det er stengt for kommentarer.