WarNews 24/7: Ufattelige tap for Kiev i Soledar -kan ha mistet 25 000 soldater

Kampene om Soledar har vært svært blodige og pågår i følge ukrainske myndigheter ennå. Ukraina har kastet inn store menneskelige ressurser for å holde Soledar og byen har blitt ei blodig kjøttkvern for begge parter i konflikten. I følge WarNews kan Ukraina ha mistet så mange som 25 000 soldater i forsvaret av byen.

Les hele saken fra WarNews 24/7

I følge Wagner gruppens leder, Yevgeny Prigozhin er Soledar fullt under deres kontroll:  “The entire town is littered with the bodies of Ukrainian servicemen,” sier han i følge et oppslag i russiske medier. Nyhetene kommer samtidig som det er kjent at  Polen sender Leopard stridsvogner til Ukraina -Russland og Hviterussland forbereder seg på å angripe Lviv.

Leopard 2 A5 der Bundeswehr

Leopard stridsvogner til Ukraina. Foto IMZ-Bildarchiv  (lisens)

Polen har besluttet å sende 14 Leopard stridsvogner til Ukraina og Russland og Hviterussland forbereder seg på å angripe Lviv, skriver nettstedet. Russland og Ukraina har i de siste månedene kjørt et stadig tettere militært samarbeid. Nyheten fra det greske nettstedet kommer samtidig som det russiske forsvarsdepartementet har utnevnt General Valery Gerasimov til å lede Russlands samlede militære operasjon i Ukraina. General Gerasimov tar da over hovedansvaret for operasjonen, mens General Sergey Surovikin som har ledet operasjonen de siste månedene er blitt nestkommanderende.

General Valery Gerasimov tar over ledelsen av den russiske operasjonen i Ukraina. Foto fra 2015

Blant russiske militærbloggere tolkes nyutnevnelsen enten som et signal om at Russland planlegger en større militær operasjon på flere fronter, eller en form for degradering av general Surovikin etter fadesen i Makiivka hvor mer enn 100 russiske soldater ble drept i et ukrainsk angrep. Imidlertid kan omrokkeringen av den militære ledelse i konflikten indikerere at “den spesielle militæroperasjonen i Ukraina” nå går mot slutten og at Russland ser for seg en større og mer generell krig. Russiske ledere har allerede i flere måneder hamret inn i den russiske bevisshet at dette er en proxykrig med Washington og NATO. I følge WarNews 24/7 skal britisk etterretning nå forvente et storstilt russisk angrep i Ukraina i de kommende uker. Hvorvidt disse spekulasjonene materaliserer seg gjenstår å se. Endringen i lederstrukturen gjør at general Gerasimov skal lede og koordinere operasjonen i tett samarbeid med General Seregy Surovikin , øverstkommanderende for bakkestyrkene general Oleg Salyukov og visesjef for generalstaben, oberst general Alexei Kim, som i fellesskap skal samordne Russlands væpnede operasjoner i Ukraina. Enkelte tror at den nye russiske strukturen henger sammen med åpningen av en ny front hvor Russland vil gå inn i Ukraina fra Hviterussland. Russland og Hviterussland har et tett militært samarbeid og russerne har styrket sitt militære nærvær i Hviterussland betydelig. Hviterussland har så langt avstått fra å blande seg inn i krigen.

 

2 tanker om “WarNews 24/7: Ufattelige tap for Kiev i Soledar -kan ha mistet 25 000 soldater

  1. “Russland og Ukraina har i de siste månedene kjørt et stadig tettere militært samarbeid.”
    Du mener vel Russland og Belarus?

Det er stengt for kommentarer.