Vil dele ut helikopterpenger for å redde aksjemarkedet

For å stimulere økonomien ønsker president Trump å drøsse helikopter penger på folk, melder E24

Ferske og nytrykte dollarsedler er det som skal til for å redde det amerikanske aksjemarkedet. Økt tilgang av kreditt, kvantitative lettelser for bedrifter og banker kan være selve redningsplanken for et skrantet aksjemarked. “Vi går inn stort. Det er bedre å gå inn stort enn å gå inn smått mange ganger. Vi vil gå inn hardt og fort, sier president Trump som nå krever penger på bordet. Presidenten har gitt en klar beskjed, han vil ha kontanter nå. Og da mener jeg nå, utbetalt innen to uker. Jeg vil ikke si et tall nå, men det kan bli større en det som er skrevet i pressen, sier han. Enkelte som tjener godt skal ikke motta enkeltutbetalingen, og det er disse betraktningene som skal diskuteres i ettermiddag. Dersom president Trump får det som han ønsker Trump-administrasjonen at hver person skal få utbetalt minst 1.000 dollar. Et slik kunstig grep vil kunne sette fart i økonomien og så langt har aksjemarkedet reagert positivt på løftet om gratis penger.

39 tanker om “Vil dele ut helikopterpenger for å redde aksjemarkedet

 1. BAKOM STYRER SATAN DJEVELEN!

  Hele Corona-situasjonen benyttes nå av de bakenforliggende politiske global-arkitektene som en test på hvor langt man kan gå i å kontrollere befolkningene. Hele opplegget er et drømmescenario for totalitære globalisters ønske om fullstendig styring av folkene. Slik enhver kan lese om det i FN’s Agenda 2021 som nå er endret til Agenda 2030.

  De fleste vet det ikke selv, men bakom ligger åndeskapningen Satan Djevelen som i desperasjon over å skue sitt endeligt innen kort tid, setter alt inn på å konsolidere sin makt over menneskene. Han ”vet at han har kort tid igjen” etter at han og hans flokk av falne engler – demonene – ble kastet ut av himlene ned til jordens nærhet i forbindelse med tiden rundt 1. verdenskrig. Frem til nå – etter syndefallet i Eden – omtales han som ”denne verdens gud”.

  Vi nærmer oss raskt avslutningen på den gamle verden, og det er helt livsnødvendig å komme i et godkjent forhold til Skaperen Jehovah og Hans sønn. Satan gjør nå sitt ytterste for å lede folkene bort fra Jehovah Gud og den sanne Kristus. Dessverre forteller Bibelen at bare få vil gå på den smale vei. Derfor heter det at ”det blir bare få mennesker tilbake” etter Harmageddon og skal bli like sjeldne som gull fra Ofir”. Blir DU blant de overlevende?at ”mennesker

  2
  2
  • Idag var Bent Høie på Dagsrevyen med helt åpenlys Agenda 2030-pin på jakkeslaget sitt Sjekk selv! Den som nå ikke skjønner hva som er i ferd med å skje vil snart få en meget ubehagelig overraskelse servert.

   1
   1
 2. Hei! Er du utskrevet alt!

  17/03/2020, kl. 20:00 sa LYSET:
  Han ”vet at han har kort tid igjen” etter at han og hans flokk av falne engler – demonene – ble kastet ut av himlene ned til jordens nærhet i forbindelse med tiden rundt 1. verdenskrig.
  ————-

  Påstanden om tidspunktet “1.vk” var noe den alkoholiserte advokaten Ruterford fant på for å bortforklare Russels falske profeti. Det finnes faktisk ingen andre kilder for læren om dette tidspunktet.

  17/03/2020, kl. 20:00 sa LYSET:
  Vi nærmer oss raskt avslutningen på den gamle verden
  ———————-

  Nei. Verden vil bestå i minst tusen år til. Men etter det vil den i følge apostlen Peter brenne opp, gå i oppløsning og bli helt borte. For Johannes skriver: for den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer.

  Johannes skriver noe annet også: Om noen legger noe til, skal Gud legge på ham de plager som det er skrevet om i denne bok; og om noen tar bort noe av ordene i denne profetiske bok, da skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige by, som det er skrevet om i denne bok.

  17/03/2020, kl. 20:00 sa LYSET:
  og det er helt livsnødvendig å komme i et godkjent forhold til Skaperen Jehovah
  ————————-

  Det står ikke noe i Bibelen om “godkjente forhold”. Men om omvendelse fra synd, frelse og evig liv som “Guds barn”. Ingen far ville sitte i himmelen og se på at alle barna hans var fanget på en gammel jordklode. Nei, som Jesus sier et sted. Vi skal bli ham lik og være sammen med ham for alltid.

  Når det gjelder synd. Det var en gang ei som fulgte etter Paulus i dagevis og ropte og skrek at han tjener den høyeste Gud. Det endte med at Paulus beordret ånden og fare ut av henne. Og det gjorde den. Det var åpenbart en synd å plage Paulus.

  Kjære JV-spammer. Du er mye verre. Du har holdt på med denne synden veldig lenge. Hvilken ånd er det som driver deg? Kan du føle hvordan denne ånden leder deg?

 3. DJEVELENS TALSMENN..

  ..er raskt ute med brannslukking når de hører Bibelens klare budskap forkynt. De skyver Jehovah Guds og Kristi dag langt bort slik at flest mulig skal miste frelseshåpet og i likhet med Djevelen miste det evige livet.

  Slike skal IKKE slippe unna når det alle med den minste bibelkunnskap kan se ligger like forut inntreffer. At endetiden startet i 1914 er logisk. Da reiste for første gang menneskeheten seg til en ødeleggende verdenskrig og ble etterfulgt av en verdensomspennende pest – spanskesyken – akkurat som legen Lukas profeterte. For første gang i historien ble etter hvert menneskene i stand til å ødelegge planeten. Derfor sier Jehovah at ”Han skal ødelegge de som ødelegger jorden”. Ikke planeten, men menneskene der.

  Når Bibelen sier at ”hele jorden talte ett språk” før vannflommen betyr det selvsagt ikke at Galdhøpiggen snakket. ”Jorden” betyr her menneskeheten, på samme måte som den bruker ordet ”himlene” til å symbolisere regjeringer som er over menneskene. Gud og englene ødelegger ikke sitt eget hjem. Hvorfor i all verden skulle de det. Da hadde de jo ikke hatt noe sted å bo da.

  De som har et himmelsk håp skal bli Kristus lik. Ingen kan bli Gud selv lik. Han har jo ingen begynnelse.

  Selv tilhører jeg ikke noe jordisk trossamfunn, men kun Jehovahs himmelske menighet og svarer ikke for noen menneskelagde ideer. Kun for Bibelens prinsipper og Gud selv for hvem jeg i likhet med mine brøddre er mbassadør for.

  2
  2
 4. 17/03/2020, kl. 21:44 sa LYSET:
  De skyver Jehovah Guds og Kristi dag langt bort slik at flest mulig skal miste frelseshåpet og i likhet med Djevelen miste det evige livet.
  ———————————-

  Vi er forgjengelige skapninger og vet ikke en gang om vi våkner i morgen. Og som Paulus sa, for sin egen del var han ganske likegyldig med livet her i verden. Han lengtet etter å komme dit Jesus var. For nesten alle de som har levd de siste to tusen år har det viktigste vært å være frelst og født på ny. Da trenger man ikke frykte døden.

  17/03/2020, kl. 21:44 sa LYSET:
  At endetiden startet i 1914 er logisk. Da reiste for første gang menneskeheten seg til en ødeleggende verdenskrig og ble etterfulgt av en verdensomspennende pest – spanskesyken
  ————————

  Du vet ganske lite om verdenshistorien. Det har vært kriger hvor folk har slaktet hverandre ned i gjennom mange tiår. En av grunnene til islams raske utbredelse var faktisk at folk nesten hadde utryddet hverandre og blitt utsatt fryktelige pestepidemier.

  17/03/2020, kl. 21:44 sa LYSET:
  Når Bibelen sier at ”hele jorden talte ett språk” før vannflommen betyr det selvsagt ikke at Galdhøpiggen snakket. ”Jorden” betyr her menneskeheten, på samme måte som den bruker ordet ”himlene” til å symbolisere regjeringer som er over menneskene.
  ————————————

  Bruker du en “bibel” fra JV? Riktig oversettelse skal være: Hele verden hadde ett språk og samme tungemål. Det å sette likhetstegn mellom dette og det å si at “himmler” betyr “regjeringer” tyder på at du aldri har studert Bibelen særlig nøye. Du kan rett og slett ikke ha forstått hva ordene betyr.

  17/03/2020, kl. 21:44 sa LYSET:
  Gud og englene ødelegger ikke sitt eget hjem. Hvorfor i all verden skulle de det. Da hadde de jo ikke hatt noe sted å bo da.
  ———————————–

  Johannes 20, 11: Jord og himmel svant bort for hans åsyn og var ikke lenger til.

  Johannes 21, 1: Og jeg så en ny himmel og en ny jord, for den første himmel og den første jord var borte og havet fantes ikke mer.

  Johannes 21. 3 Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: “Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal tørke bort hver tåre fra øynene og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte.

  “Som en viss mann leser Bibelen” lyder et kjent ordtak. Jeg blir stadig minnet om dette når jeg leser det JV-spammeren skriver.

 5. DJEVELENS TALSMENN…

  ….skyver Guds dag langt bort, sier Bibelen. Sanne kristne går ikke i den fellen. De gjør som Jesus sa og tyder tidenes tegn for å vite hvor på tidsskalaen vi befinner oss. Særlig frafalne, utstøtte tidligere sanne kristne har behov for å skyve endetiden bort. De har jo ikke noen fremtid om de ikke vender tilbake.

  Atter andre forstår ikke en gang forskjell på kriger før 1914 der soldater møtte hverandre på åpne jorder og slåss med spyd, piler og buer og DEN FØRSTE VERDENSKRIG der mer enn 70 millioner soldater, blant dem rundt 60 millioner europeere, ble mobilisert. Over 8 millioner stridende og over 7 millioner sivile ble drept. For første gang ble moderne stridsmidler benyttet og noe helt nytt ble introdusert i og med at sivilbefolkningene ble slaktet ned og bombefly slapp sine bomber nedd på alle, mens tanks og ubåter fyrte av død og .fordervelse.

  Det kristenheten heller ikke forstår er at Gud administrerer tre – 3 – pakter som kommer etter hverandre etter syndefallet.

  – Den første pakten (GT) – den jødiske, mosaiske – kom til for å bane veien for Jesus Kristus.

  – Den andre pakten om riket (nytestamentet) kom til for å bane veien for 144000 medregenter til Kristus.

  – Først etter Harmageddon skal det åpnes ”nye bøker” – en ny pakt mellom Gud og de overlevende menneskene – administrert av Guds rike under Kristus. En pakt også for de som får en oppstandelse fra de døde i løpet av tusenårsriket.

  Den kjødelige kristenheten spiser og drikker seg til dom når de blander den jødiske påsken med måltidet til minne om Jesu død. Den som spiser disse symbolene ”døper seg til døden” og fraskriver seg sin mulige rett til liv som menneske på jorden i evigheten. Det er KUN 144000 kvinner og menn som er kalt til himmelsk liv. Ettersom ”kjøtt og blod ikke kan arve Guds rike ” må disse dø. Andre som likevel spiser og drikker under dette måltidet ”døper seg også til døden”, uten å ha noe virkelig himmelsk liv å se frem til. De dreper seg selv for all fremtid. Det jordiske livet er ikke nok for dem.

  I grunnteksten står det ”hele JORDEN hadde ett språk”. Det kan enhver unntatt kverulanter sjekke opp i Bibelselskapets bibeloversettelser i 1. Mosebok 11:1. Ettersom planeten jorden ikke snakker, er det åpenbart at Bibelen mener menneskene når den sier ”jorden”. Det samme gjelder ”himmelen”. Himmelen representerer de regjeringer som er over menneskene.

  Jehovah Gud er ikke et vanvittig menneske som i sinne eller hevn ødelegger døde ting rundt seg. Selve jorden og selve himmelen har ikke gjort noe galt som skulle kunne avstedkomme ødeleggelse fra Guds side. Tvert om er Bibelen krystallklar i Salme 104:5:

  ”Gud grunnla jorden på dens søyler, aldri i evighet skal den rokkes.”

  Er det noe mer noen lurer på er det bare å spørre. Det er derfor jeg er her. For å gi Guds korrekte svar til dere alle å gi sammen.

  2
  3
 6. JV sa:
  I grunnteksten står det ”hele JORDEN hadde ett språk”.

  Og:

  Er det noe mer noen lurer på er det bare å spørre.

  Jeg visste faktisk ikke at grunnteksten var på bokmål!!!
  Kan du fortelle oss hvor du har dette fra.

  • Les Bibelselskapets utgave – 1.Mosebok 11:1:

   “Hele JORDEN hadde samme språk”.

   “Jorden” her er direkte oversatt fra hebraisk אדמה

   1
   1
 7. I tidligere tider var man nøye på å holde bestanden av åtselsfugler nede på et bærekraftig nivå. Kråker, skjærer og måker fikk bare formere seg til et visst populasjonsnivå idet det var skuddpremie på en del av dem.

  I dag opplever vi at selv langt inne i Norge finner vi store kolonier av eksempelvis måker, som tradisjonelt var tilstedeværende fortrinnsvis langs kysten. Et feministisk syn på jakt har gjort vesten til et puddingsamfunn som hindrer folket i å holde dyrebestandene nede på et bærekraftig nivå.

  Derfor rinner Bibelens ord meg i hu der den beskriver nødvendige horder av slike dyr som skal bidra til oppryddingen etter at Jehovah Gud i Harmageddon har slaktet ned brorparten av menneskeheten. Vi finner det i Åpenbaringsbokens kapittel 19 og fra vers 17 til 18:
  17 Og jeg så en engel som sto inne i solen. Han ropte med høy røst til alle fuglene som flyr under himmelhvelvet: «Kom hit, kom sammen til Guds store festmåltid! 18 Dere skal få ete kjøttet av konger, hærførere og mektige menn, kjøttet av hester og rytterne deres, kjøttet av alle mennesker, både frie og slaver, små og store.»

  Hele skriften går snart i full oppfyllelse. Slik ble det fordi folkene ikke ville høre på Jehovahs talsmenn. Akkurat som det hendte i vannflommen.

  2
  1
 8. JV, Jeg vet at kjønnskifte er en trend i tiden men hadde ikke regnet med at noen kunne bytte kjønn så ofte som deg. Stadig dukker du opp som f. eks AstridK og MonikaL. Vet du virkelig ikke hva Bibelen sier om slikt? Har du ingen bevissthet om synd?

  JV-spammeren skrev:
  “Atter andre forstår ikke en gang forskjell på kriger før 1914 der soldater møtte hverandre på åpne jorder og slåss med spyd, piler og buer og DEN FØRSTE VERDENSKRIG”
  Og
  “For første gang ble moderne stridsmidler benyttet og noe helt nytt ble introdusert i og med at sivilbefolkningene ble slaktet ned og bombefly slapp sine bomber nedd på alle, mens tanks og ubåter fyrte av død og .fordervelse.”
  ——————————

  Geværer og kanoner hadde vært i bruk lenge før 1.vk. Plyndring og massedrap på sivile var faktisk mye mer utbredt før dette tidspunktet. Etter slagene var det vanlig at soldatene herjet og plyndret sivile.
  Bombefly spilte ingen rolle i 1.VK. Sivile ble i veldig liten grad slaktet. Tanks og ubåter spilte også en underordnet rolle. Mesteparten av 1.VK var en skyttergravskrig på østfronten og vestfronten. Alt skjedde på et ganske begrenset område. Bare noen få slag var avgjørende, som f. eks Verdun og Some. Grunnen til at det ble kalt verdenskrig var at soldater fra store deler av verden ble sendt til Europa fordi alle så seg tjent med å stoppe tyskerne. Det var general Ludendorf som i ren desperasjon erklærte hele verden krig. Det var han som startet en offensiv som endte med tyskernes fatale resursskrise og keiser Wilhelms flukt. Og da var krigen slutt. Siden støttet Ludendorf Hitler.

  Som sagt. Ideen om dette tidspunktet var bare et forsøk på å dekke over Russels falske profeti. Ruterford anså dette som viktig for at ikke JV’s rykte skulle bli enda mer frynsete.

  Det mange ikke vet er at JV’s religiøse organisasjonsmodell ble utviklet i tyskland like etter 1.vk. Der jobbet de på høygear og fikk faktisk en viss oppsluttning. Folk var dessillusjonerte og det må kanskje til for at JV’s lite troverdige lære skal få noe gjennomslag.

  JV-spammeren skrev:
  “Den kjødelige kristenheten spiser og drikker seg til dom når de blander den jødiske påsken med måltidet til minne om Jesu død. Den som spiser disse symbolene ”døper seg til døden” og fraskriver seg sin mulige rett til liv som menneske på jorden i evigheten.” og “De dreper seg selv for all fremtid. Det jordiske livet er ikke nok for dem.”
  ——————–
  Hjelpe meg!
  Du har kanskje ikke fått med deg at Påsken idag handler om at Jesus sonet våre synder på korset og stod opp fra de døde. Ser du ikke selv at det du skriver fremstår som veldig sprøtt?

  JV-spammeren skrev:
  Det er KUN 144000 kvinner og menn som er kalt til himmelsk liv.
  ——————–

  Dette er selve kjernen i JV’s vranglære. Den innebærer at Bibelen er skrevet kun for noen svært få mennesker. Utrolig få nålevende hvis man deler anntallet på alle de årene som har gått. Og det som til de grader usannsynliggjør en slik vranglære er at ingen ting i Bibelen sier noe om dette. Det til tross for at en slik påstanden ville være det absolutt viktigste av alt.
  Sagt på en annen måte. Hvis dette var sant ville Bibelen være bedragersk siden det ville bety at det var helt umulig å vite hva som er skrevet for hvem.
  Kort sagt. De som hevder noe slikt er vranglærere som kun kan overbevise folk som ikke har lest Bibelen selv.

  Kjære JV-spammer. Det er aldri for sent å omvende seg. Til og med røveren på korset fikk bli med til paradis. Og da er det et håp for oss også.

  Og som du sier selv. Det haster! Tiden foran oss kan bli vanskelig.

  • Sitat: Sagt på en annen måte. Hvis dette var sant ville Bibelen være bedragersk siden det ville bety at det var helt umulig å vite hva som er skrevet for hvem.

   Hvorfor tror du Jesus sa i Matteu 13:

   0 Da kom disiplene til ham og spurte: «Hvorfor taler du til dem i lignelser?» 11 Han svarte: «Dere er det gitt å kjenne himmelrikets hemmeligheter, men dem er det ikke gitt. 12 For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har. 13 Derfor taler jeg til dem i lignelser, fordi de ser uten å se, de hører uten å høre eller forstå. 14 På dem blir dette profetordet av Jesaja oppfylt:

   Dere skal høre og høre, men ikke forstå,
   se og se, men ikke skjelne!

   Du og de fleste får med andre ord ikke lov av Gud til å forstå det dersom ikke “Gud drar deg”. Vend tilbake eller bli fortaapt. Valget er kun ditt om du er ydmyk nok.

   2
   1
 9. Store norske leksikon:

  ”Den første verdenskrig var en verdensomspennende storkrig med utgangspunkt i Europa som varte fra 1914 til 1918.”

  ”Første verdenskrig er ansett som en av de dødeligste konflikter i nyere tid. Det totale antall drepte soldater og sivile er anslått til nærmere 18 millioner. Flere teknologiske nyvinninger som fly, ubåter, stridsvogner og giftgass ble tatt i bruk, og bidro til å gjøre den første globale og moderne industrielle krig så dødelig.”

  Fint at du går ut mot meg. Det gir meg en flott anledning til å undervise de andre leserne. Har du noen gang lurt på hvorfor det heter FØRSTE VERDENSKRIG?

  2
  1
 10. Medisin mot coronaviruset ?

  Finnes det allerede en ” medisin ” mot coronaviruset som er omskrevet på hele fire forskjellige steder i Bibelen ? Den har hjulpet meg mot en annen infeksjon gjennom flere år : divertikulitt som er betennelse i tykktarmen. Corona fører til betennelse i lungene. Jeg har divertikulose som er mange små utposninger på tykktarmen. Før hadde jeg ofte divertikulitt – men etter at jeg daglig startet med dette stoffet ; har jeg vært helt ok i magen.
  Se min blogg : turestril.blogspot.com.
  Denne ” medisinen ” er billig og kan kjøpes i matvarebutikkene.

  • Veldig interessant Ture. Da min hulde viv drev naturmedisinsk klinikk ble vi veldig oppmerksomme på naturens egne legemidler som Gud har forsynt oss med.

   Bibelen er klar på at ”markens urter skal være til legedom for folkene” på den nye jord. Selv benytter vi kraftig oregano-ekstrakt til å skylle munnen med før vi svelger det. Det svir, men vi holder oss friske. Olivenkjerne-ekstrakt er også virksomt for noen. Hyllebær er også veldig virusdrepende. Samt Buksbom. Men blir mikrobene for mange må også vi gi tapt. Våre 10 barn følger også flere av disse rådene.

   Fint om flere har gode tips.

   2
   1
  • Bare en liten kommentar. Jeg ble tipset om dette for et år eller to siden. Men jeg fant informasjon om at det kunne være giftig hvis man spiser mye.

  • Montainman
   Ja , man skal ikke ta mer enn en halv teskje med kanel hver dag. Større doser kan gå ut over leveren.

  • A)
   Den turbokapitalistiske globale legemiddelindustrien satser milliarder av dollar på at du og jeg holder oss til deres produkter. Og mange i legestanden ser frem til gratis studieturer til de ulike produksjonstedene rundt om på kloden mmed fri kost og losji. Dette vet jeg da mange i min egen familie er leger. Selvsagt bidrar også denne industrien med fremragende medisiner. Men prisene er også så formidable at snart bare statskapitalnivå kan dekke godtfolks utgifter.

   B)
   Selvsagt er det meste av næringsmidler skadelig i for store doser. Alt fra sukker, mel og endogtil frukt og bær må inntas i balanserte doser. Se bare på fedme-epidemien.

   For naturmedisinens del spiller flere momenter inn for hvem som skal ha hva og dosering. Vi følger blodtypedietten, og min kone og jeg har ulike blodtyper, hvilket gir oss hint om hva som er ”medisin” for oss, hva som er nøytralt og hva vi bør unngå.

   1
   1
  • Det var mye fokus på Kanel for flere år siden. Men da det kom frem at det er et stoff som ikke er bra i vanlig kanel, ble det plutselig advart mot. Jeg lese da om ceylonkanel, som inneholder minimalt av dette stoffet. Jeg har i mange år brukt Ceylonkanel, men ikke hver dag. Takk for at jeg nå ble minnet om å ta litt hver dag.

  • Takk Jorunn for tipset om Ceylonkanel. Visste ikke om akkuat dette, men kanel skal være bra for å regulere blodsukkeret.

   1
   1
  • Du har litt av en gjeng her inne Kjell!! Vi skal jo alle ha et party sammen en gang! Håper alle kommer. Det blir nok både latter og høylytt prating . Har nå glemt hva jeg kommenterer under, men tror det var et bilde av Trump som ligner litt på det bildet av JKC som jeg blir like redd av hver gang! (og igjen blir jeg engstelig for å ta bussen, og det er ikke mobbing, han var bare litt uheldig med bildet kan man vel si, det skjer oss alle avogtil)

   Men uansett; nå handler det om kanel. Hvor får jeg tak i den kanelen Jorunn? Helsekostbutikk? På forhånd takk for svar.

   I dag ble det “hamstringsvare-fjordland-ferdig-havregrøt” med 1/2 ts. vanlig kamel. OG i den forbindelse kommer jeg også på at fettet i havregrynene er veldig bra fett, og balsam for tarmen -og OGSÅ godt for magesår/magekatarr, og kan lege sår på spiserør. Jeg HAR hamstret. 1 pk lettkokte havregryn, 1 pk ekstra med knekkebrød og 4 pk kaffe, det er alt.

 11. “Har du noen gang lurt på hvorfor det heter FØRSTE VERDENSKRIG?”

  Nei. Grunnen var en kombinasjon av at Tyskland erklærte krig mot alle og en hvær, og utviklingen av mer moderne kommunikasjon og transport. Og fremfor allt, nasjonene hadde en større transportkapasitet enn i alle tidligere tider. I tillegg spilte det en stor rolle at verdens befolkning hadde økt mye. Samme kan sies om maktspill om kolonier og mye større oversjøisk handel.

  Krigen handlet i veldig stor grad om produksjon av ammunisjon og transportkapasitet. Både ved frontene og mellom landene. Tysklands panikk mot slutten av krigen hadde sin årsak i at mange andre land hadde begynt å mobilisere for fullt. Så selv om krigen på østfronten ble avsluttet så visste tyskerne at de var ille ute å kjøre.

  Spesiellt produksjon av krutt var en kritisk faktor. I produksjonen gikk det med store mengder aceton. Og faktisk var det han som ble Israels første president som oppfant en kunstig prosess for produksjon av aceton. Dette kan ha vært den avgjørende faktoren for utfallet av krigen.

  Men det var ikke krigen i seg selv som skapte mest død og fordervelse. Politisk vannstyre og generaler med lav iq var det som koster flest menneskeliv. Og ikke minst, direkte onde generaler. Som f. eks general Falkenhein. Det var han som fikk ideen om at de skulle starte et voldsomt arteleriangrep på Verdun. De skulle ikke ta byen. Men siden de visste at byen hadde stor symbolsk verdi for franskmennene skulle de bare bombe den med granater i håp om at anntall franske soldater ble desimert så mye at de mistet sin millitære slagkraft.

  Det vi kan lære av 1. vk er at når sterke stater avkristnes slik tyskland ble i tiårene før de startet krigen, så kan det skje uhyggelige ting. 2. vk ble enda verre. Og den 3. kan bli fryktelig.

  Et par steder i Bibelen står det at det i endetiden skal vise seg gjærtegn i form av blod, ild og røyksøyler. 1. vk ble kalt blodkrigen siden så mange blødde seg ihel. 2.vk ble kalt ildkrigen siden byene brandt. Og det er vel lett å tenke seg at røyksøyler kan spille på ildkulene som stiger til værs etter en atomeksplosjon.

  1. vk handlet om produksjon, transport og hvem som kunne sende av gårde flest granater. 2. vk handlet om kontroll av luftrommet. 3.vk vil antagelig handle om hvem som greier å sende ut flest raketter. Den vil bli kort, men ekstremt ødeleggende.

 12. 1. Tess. 4, 16: For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og et støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdleses lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. Trøst da hverandre med disse ord!

  Dette skrev Paulus til menigheten i Tessalonika. Det er ikke en lignelse men et budskap i klartekst. Hvis dette ikke er sant så kan vi ikke stole på noe i Bibelen. Da må vi bare la JV diktere alle de gudommelige sannhetene for oss. Det var akkurat dette Ruterford krevde å få gjøre. Kun han, og bare han, visste hvordan Bibelen skulle leses. Kanskje Bibelen ble skrevet bare for han og JV-spammeren?

 13. Den bakenforliggende grunnen til den voldsomme verdenskrigen i 1914 var at Jehovah ved Kristus renset himmelen ved å kaste Djevelen og hans demoner ut derfra og ned til jordens nærhet:

  12 Juble derfor, dere himler og dere som bor i dem!
  Men ve over jorden og havet!
  For djevelen er kommet ned til dere,
  og hans raseri er stort,
  for han vet at hans tid er kort.»
  (Åpenbaringen 12:12)

  1
  1
 14. Profetien i 1. Tess.4:16 startet i perioden rundt 1. verdenskrig da endetiden begynte. Da kastet Gud djevelen og demonene ut av himmelen og jordens endetid begynte. Dermed begynte Kristus å herske ”midt i blant sine fiender” som da altså måtte være der. Da startet også utskillelsen av fårene fra geitene.

  På samme tid fikk de første kristne av de 144000 sin lønn og de ble gjenskapt i himlene som ”en ny skapning” med et nytt, åndelig legeme. Dette er den første oppstandelsen. Den avdøde menneskeheten for øvrig blir først vekket til live på den nye jord under den andre oppstandelsen i tusenårsriket.

  De som er tilbake av oss salvede, resten av de 144000, vil leve inn i tusenårsriket med vårt menneskelige legeme for å etablere rikets jordiske administrasjonssenter i det tusenårige riket. Men fordi ”døden da ikke er mer” må vi ”rykkes opp” til himlene når vårt jordiske arbeid er fullført.

  Dersom du ikke annammer at det nye testamentet er en pakt om riket mellom Gud, Kristus og de 144000 salvede går du glipp av forståelsen. ”Jeg har også andre får som ikke hører med til denne kve”, understreker Kristus. Det er ”den store skare” som nå samles inn over hele jorden. Disse får sin pakt – den tredje – inne i det tusenårige riket når ”nye bøker skal åpnes”.

  Takk for at du spør mye. Det gir meg en velkommen anledning til å forkynne for alle her inne, slik at ingen her har noen unnskyldning når dagen straks kommer.

  2
  1
 15. En ånd av rus.
  Jes 19:14
  I dem har Herren utøst en ånd som gjør dem svimmel. De har fått egypterne til å rave, hva de så tar seg til, som en drukken raver om i sitt spy.

  Hva og hvorfor utløser en ånd som gjør mennesker ruset.

  Jes 28:13
  Men de ville ikke høre. For dem skal Herrens ord bli «bud på bud, krav på krav, – litt her og litt der!» Når de går, skal de snuble, falle bakover og slå seg fordervet, gå i snaren og bli fanget.

  Jo det er fordi de ikke ville høre.

  Et eks. til.

  Sak 12:2
  Se, jeg gjør Jerusalem til en tumleskål for alle folkene rundt omkring. Også Juda må være med og beleire Jerusalem.

  Her ser vi at spørsmålet om Jerusalem, Jødene og Israel blir til en tumleskål, et beger av rus.

  To eks. på mennesker som blir ruset av dette er: Kåre Willoch og Sidsel Wold, og egentlig hele verden.

  Jer 25:16
  Således talte Herren, Israels Gud, til meg: Ta dette beger med min vredes vin ut av min hånd og la alle de folkene jeg sender deg til, drikke av det. 16 De skal drikke og rave og rase på grunn av sverdet som jeg sender iblant dem.

  Dette berger av rus er Guds vredesvin, i form av urene ånder.

  Jeg vet ikke om noen har sett programserien som gikk på TV2 om «massemorderen fra Orkdalen» om Arnfinn Nesset. (januar – februar 2020). Der beskriver Arnfinn ganske godt hvordan det føles å bli drevet av plager. Han sier: «Når dette mørket kom over meg, så føltes det ut som en rus.»

  Det er nettopp det som det føles ut som, som en rus. Med andre ord er det å ruse seg på onde ånder.

  Så til dere som leser og skriver til denne JV figuren, slutt å lese det han skriver, og slutt å skrive om ham og til ham.

  For den oppmerksomheten han får, er som en rus for ham.

  Mvh RJ

  • Ja kast han ut eller sperr han inne på livstid til han mener det samme som oss. Eller gjør med han som de gjorde med Jesus…eller vent nå litt…kan vi ta dette opptaket om igjen fra begynnelsen?

 16. Takk til Søkelys for at dere ikke er diktatorer som nekter ulike meninger å komme til orde. Bibelens ord om å prøve alt og behold det gode er eneste farbare vei om et fruktbart resultat skal oppnås.

  De fleste trossamfunn har opptil flere gode læresetninger. Og er man søkende, eller trygg i sin tro, så tåler man ulike syn på en sak. Eksklusjonskulturer finner vi i en rekke samfunn – også de som pretenderer å være kristne.

  Se bare på Vakttårnet som oppsøker folk hjemme. Men når jeg eksempelvis viser dem åpenbare feil ved deres tro, er de raske med å forsvinne ut. Selv om tonen har vært god. De blir redde, og deretter irriterte når de møter velfunderte motforestillinger.

  Det ser vi også her på Søkelys. Jeg verken vil eller kan bestemme hva andre skal tro. Det er Jehovah Gud som drar eller skyver bort den enkelte. Det er usikre og redde mennesker som blir aggressive. Kan du ikke forsvare din tro er det viktig å søke videre.

  Prøv som sagt alt og hold du fast ved det du mener er det gode. Vil ikke Gud ha deg hjelper det lite å hisse seg opp på de som har funnet det de mener er sannheten. Tør du ikke lese andres meninger har du tapt, for med en slik svak tro vil du ikke kunne bli stående når ”Faraohs hærer” om kort tid krever at vi må avsverge oss vår tro eller lide døden.Selv frykter jeg lik Daniel hverken den bokstavlige løvehulen eller den her inne.

  2
  1
 17. JV. skrev:

  “Se bare på Vakttårnet som oppsøker folk hjemme. Men når jeg eksempelvis viser dem åpenbare feil ved deres tro, er de raske med å forsvinne ut.”

  Vakttårnet? Trodde det var Jehovas vitner som gikk på dørene. De har vært mange ganger på døra mi. Men de har altid vist vanlig folkeskikk. Du kunne lært mye av dem. For du fremstår jo bare som en svært innpåsliten plageånd.

  Og du skriver: “viser dem åpenbare feil ved deres tro”. HAHAHAHAHAHA!

  Om noen viser at det du selv sier er feil så pøser du bare på med et ras av tullete påstander og kaller de som motsier deg for develens talsmenn. Tydelig at dette trigger deg.

  Det er neimen ikke vanskelig å forstå at du ikke tør å si hvem du er.

  Jeg har lett etter spor av logisk fornuft i det du skriver men jeg har ikke funnet noe. Jeg har analysert og prøvd å stille noen diagnoser. Men jeg skal ikke offentiggjøre disse. Men det er kanskje som noen skriver at det å trenge seg på jehovas-vitne-lære er måten du tilfredstiller din syndige natur på? For selv om det er noe rart med deg så er du nok ikke så dum at du tror du greier og overbevise noen med din plagsomhet.

  Tvert i mot. De fleste forstår nok at du bare har en diagnose.

 18. 4 Til disse barna med steinansikt og harde hjerter sender jeg deg, og du skal si til dem: Så sier Herren Gud. 5 Og enten de vil høre eller ikke – for de er en trassig ætt – så skal de forstå at en profet har vært hos dem. 6 Men du, menneske, vær ikke redd for dem, og vær ikke redd for det de sier, selv om tornebusker omringer deg og du bor blant skorpioner. La deg ikke skremme av det de sier, og mist ikke motet, selv om de er en trassig ætt. 7 Du skal tale mine ord til dem enten de vil høre eller ikke, for trassige er de.

  Esekiel 2:4-7

  2
  1
 19. My home is my Castle !

  Ja , så fikk det engelske fyndordet aktualitet igjen. Vi kristne som stoler på den Allmektige ; bør ta det hele med ro og fatning – og be om å få ta på Guds fulle rustning. Et annet sted i Skriften står noe om at hedningene larmer. Ja , sannelig er det mye Corona-larm i norsk fjernsyn.
  Kona og jeg lever et helt vanlig liv. Vi er utrustet til å leve mange måneder uten tilførsel av noe som helst. Om telefon og mobiltelefon faller ut så har jeg konstruert et annet apparat. Om el-strøm faller ut ; så har jeg aggregat. Om fiberkabel faller ut ; så har jeg to andre alternativer for å komme på internett . Om kommunalt vann er borte ; så har jeg brønn osv.
  Jeg har tidligere skrevet om slike forberedelser her på Søkelys – og fikk da motbør fra flere. Ja , trengselstiden blir vanskelig for de mange uforberedte…

  • Hei RJ
   Jeg vet du er godt forberedt .

   Jeg leser i kveld at Hurtigruten legger inn årene også. Så gjennom kjøkkenvinduet at sørgående var flere timer forsinket i dag. De har to fartøy på reis – den ene ligger nær Chile og nektes å legge til – passasjerene skulle vært sendt med fly derfra.
   Dette får store følger for kystbefolkning og frakt fra Bergen til Kirkenes.

  • Jada, vi har da vist ei stund at slike ting kommer, det sier Guds Ord klart fra om. Så det er bare å følge rådene fra vår Gud så ordner det seg.

   En herværende flott kristen “R” fleipet litt med dette, men det er kanskje ikke så moro å fleipe når man ser alvoret i det som skjer nå.

   Dette er kanskje begynnelsen til noe enda mer alvorlig.
   Jeg ber om at Gud må bruke dette som nå skjer til å ryste Norge slik at, de kristne som sover våkner, og at resten av Norge faller ned på kne for Jesus.

   Slik at Jesus vil begynne å svare på bønnene som stiger opp til Ham fra det Norske folk. Salme 91 er viktig i disse tider, ikke bare lese det, men å be det.

   Mvh
   RJ

  • Kloke ord RJ
   Du har jo vært soldat – og om jeg husker rett var du i Ingeniørvåpenet ? Det man ikke har med i ” felten ” ; har man heller ikke – vet du.
   Det er Yeshuas ord som nå blir materialisert. Jeg takker Jahve for det som nå skjer – selv om det er fryktelig. Det forteller meg at Bibelen er sann.
   Verre skal det bli – og vi vet hva Frelseren ramset opp ! Norge
   kommer til å gå fullstendig i stå både økonomisk og på andre måter.
   Internettet er nå nede flere steder i Norge – allerede. Tenk om det kommer en storm og linjemontørene er syke ? Da er el-strøm borte.
   Blir denne krisen langvarig : Så har vi ikke mer korn til brød. Jeg sa til min kone i dag : Vi pensjonister må regne med at pensjonen blir redusert – gjerne til det halve. Da kommer politikerne til å si at også pensjonistene må være med på dugnad….

  • Ja, som soldat var jeg ung og dum, men årene med Jesus har forhåpentligvis gjort meg litt, visere.

   Når Gud setter sin dom, så kommer internett til å gå ned, for aldri å reise seg igjen pga all dritten som er der.

   Guds Ord sier at, vi høster det vi sår. Nå har denne nasjonen sådd fosterdrap ca. 600 000 mord på babyer siden loven om abort trådte i kraft.

   Da er det bare rett og rimelig mener globalisere og intelligensen som styrer Norge, at gamlingene blør på pungen, eller forhåpentligvis dør av Coronaviruset, så slipper vi belastningen med å fø på disse unyttige menneskene.

   Mvh
   RJ

 20. I dag fikk jeg høre på TV at Dnb-aksjen er ned 40 %. Mange banker sitter på såkalte ” råtne lån ” – når går den første norske banken på rygg – spør jeg. Men noen kan juble : FrP som kom seg ut av regjeringen Solberg !

  • Wikipedia:
   ”DnB’s største aksjonær er den norske stat ved Nærings- og handelsdepartementet (34 prosent), nest størst er Sparebankstiftelsen DNB (ca. 8 prosent). DNB forvalter en kapital på 2898 milliarder kroner, og har totale utlån på 1535 milliarder kroner til kunder.”

   Staten vil neppe la DnB gå dukken om det står i deres makt av 10 000 000 000 oljekroner. De reddet jo DnB under finanskrisen også. Men når den store trengsel går av stabelen ryker selvsagt ALT og selv finansakrobatene ”kaster sitt sølv og sitt gull på gatene” for at Jehovah ved Kristus skal gi dem nåde.

   1
   1

Det er stengt for kommentarer.