Utenriksminister Liberman: Israel burde gjennomføre omfattende militære operasjoner i Gaza

Hamas feirer begravelsene av de tre unge jødene med nye rakettangrep mot Israel tirsdag kveld, to av rakettene slo ned i Eshkol området

avigdor-liebermanDen israelske utenriksministeren mener Israel må erkjenne forbindelsen mellom drapene på de tre guttene og de tiltagende rakettangrepene mot det sørlige Israel som et forsøk fra Hamas på å kontrollere de palestinske selvstyremyndighetene og Vestbredden. Liberman mente videre at Israel burde lansere en større og omfattende operasjon på Gazastripen og påføre Gaza en nesetyver de sent vil glemme. “Vi må ikke begrave våre hoder i sanden men forstå at det er en tett forbindelse mellom drapene på ungdommene og de mange palestinske rakettangrepene,” sa Liberman til israelske media tirsdag. Samtidig truer Hamas Israel med setningen: “Israel skulle ikke teste vår tålmodighet og organisasjon. -Hamas og det palestinske folk er ikke redd for Israel og deres trusler, sa Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri.

“Det vi nå ser utspille seg er et bevist forsøk fra Hamas for å få kontroll på de palestinske selvstyremyndighetene og kontrollen over Judea og Samaria og dette etterfølger dannelsen av samlingsregjeringen med Abbas. Hamas er og forblir en terror-organisasjon og deres blodige aktiviteter hvor jøder skal drepes er kjernen i deres aktiviteter. Derfor må hamasvi forhindre at Hamas får kontroll over flere områder ved hjelp av militære virkemidler slik som ble gjort under “operasjon Defensive Shield som fant sted i 2002. Operasjon «Defensive Shield» (hebraisk: מבצע חומת מגן) var kodenavnet på en større militæroperasjon som israelske militærstyrker iverksatte våren 2002 på Vestbredden, under den andre intifada da israels daværende statsminister, Ariel Sharon sendte inn styrker i flere byer på Vestbredden for å ta til fange fremtredende palestinske terrorister. En slik operasjon vil skade infrastrukturen til Hamas og deres evner til å gjennomføre terroraktivitet mot Israel. Liberman uttalte tidligere i uken at Israel som en reaksjon på rakett-terroren må vurdere å ta over kontrollen av Gazastripen.